michalll Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Łoży drewnianych jest sporo, ale to akurat zdaje się nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Major, mogą być 2 powody twojego problemu - coś dzieje się nie tak z tym dynksem co przerywa żeby było semi (przerywacz?) ewentualnie starło się to plastikowe wybrzuszenie na kostce stykowej (pisałem o tym w wątku o AGM), albo też trwa zbyt długo zanim styki się rozłączą i tutaj winna może być sprężynka, która je rozsuwa kiedy spust przestaje je dociskać. Gdybym miał zgadywać, to postawiłbym na to drugie - może temperatura jakoś wpłynęła na sprężystość metalu czy coś? To w sumie taka zgadywana diagnoza, równie dobrze możesz mieć jakieś zwarcie, albo przebicie, albo coś zupełnie innego się zesrało. Proponuję rozebrać i przyjrzeć się całemu zespołowi spustu i selektora i oblukać też styki. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 (edited) Właśnie też myślałem o tej sprężynce bo po przyjściu do domu i wyciągnięciu z łoża styk odskakiwał z opóźnieniem. Aczkolwiek strzelał normalnie, zero bursta. Śmieszne jest tylko to, że dzień wcześniej w podobnej temperaturze replika hulała aż miło. Idę ją wystawić na dwór, zobaczę co będzie. PS: Kable i cała instalacja OK na 100%, zero przebić itp. Zaczyna mnie irytować ta replika. No ale nic, na dwórek gnide :) Edited February 2, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
J. Connor Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Cześć, Właśnie przymierzam się do zakupu tej repliki i mam szybkie pytanie: Wie ktoś jakie są wymiary magazynka? Zastanawiam się czy zmieści się do ładownic od g3 o do takiej: http://armyworld.pl/product-pol-137-Ladown...ryginal-BW.html Ładownica ma wymiary wewnętrzne: 3cm x 8,5cm x 12 cm Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 w najwyższym punkcie około 13.2cm, a szerokość około 8cm, "grubość" 2,6cm Quote Link to post Share on other sites
J. Connor Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 (edited) Pamiętacie newsa ze strony głównej o polskiej firmie która zrobiła rpk? Dorabiają też drewniane łoża do m14tek - oto ich odpowiedź (może komuś się przyda). Chyba faktycznie jest to niewiele. Koszt drewienek Mausera boyi na taiwangun, to 369 zł "Koszt takiego łoża to około 300zł. Nie jest to dużo zważywszy fakt że stosujemy dobre drzewo i jakość wykonania jest bardzo dobra. Istnieje możliwość stylizacji łoża i całej repliki na M1 Garand lub inny." Edited February 4, 2009 by Szulawy Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Dla mnie problemem nie jest zawieszenie 3pkt jako takie, ani jego mocowanie do repliki, tylko właśnie stosowanie zawieszenia 3pkt w m14. Na pewno to zależy od preferencji, ale zwróć też uwagę że na zdjęciach real steel m14 są właśnie pasy 2pkt dolne. Mi to trochę daje do myślenia :) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Zawieszenie 3 punktowe w tego typu replice ma sens (wg mnie) wtedy kiedy używamy jej jako "drugiej" repliki. Do funkcjonowania jako jedyna replika poza ewentualnie klamką, dwupunktowe jest łatwiejsze do "ogarnięcia". Moim zdaniem w karabinie/replice snajperskiej/wyborowej pas trzypunktowy to przede wszystkim pas TRANSPORTOWY. Dlatego kiedy trzeba więcej połazić i w tym czasie korzystać z innej repliki jest jak najbardziej OK. Ale kiedy nosimy "broń" prawie nonstop w rękach i tylko na chwilę wieszamy na ramieniu/plecach dwupuntkowy "zawias" będzie lepszym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Przede wszystkim, to w wyborze zawieszenia radzę kierować się tym, co wam bardziej leży w kwestii wygody. Raczej ciężko jest celować i operować inną repliką, kiedy z przodu na klacie majta się kobyła na trzypunktowym. Z kolei klasyczne dwupunktowe zaczyna wkurzać, kiedy się jest na rąbance i non-stop się schodzi/wchodzi, więc co chwila operuje się czternastką ramię-łapy i jedno i drugie zaczyna boleć. Najwygodniejszym rozwiązaniem jakie testowałem jest 1-punktowe na badziewnym pasku od jakiegoś chińczyka, ale nie radzę stosować przy poruszaniu się po nierównym terenie i chodzeniu po schodach, a w przypadku długiej M14 w ogóle nie radzę stosować. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Z kolei klasyczne dwupunktowe zaczyna wkurzać, kiedy się jest na rąbance i non-stop się schodzi/wchodzi, więc co chwila operuje się czternastką ramię-łapy i jedno i drugie zaczyna boleć. Na takie okazje wolę w ogóle nie zakładać zawieszenia, bo więcej problemów z nim niż pożytku. A jak kogoś ręce bolą... no cóż :roll: Najwygodniejszym rozwiązaniem jakie testowałem jest 1-punktowe na badziewnym pasku od jakiegoś chińczyka, ale nie radzę stosować przy poruszaniu się po nierównym terenie i chodzeniu po schodach, a w przypadku długiej M14 w ogóle nie radzę stosować. To by mi najbardziej odpowiadało, aczkolwiek ze względu na konstrukcję mocowanie zawieszenia jednopunktowego jest problemem. Powinno być umocowane w okolicach chwytu pistoletowe, trzeba by pokombinować. Quote Link to post Share on other sites
valki Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Ja z osiągów M14 nie byłem zbytnio zadowolony. Dzisiaj zebrałem siły i rozebrałem wszystko na drobne. Umyłem lufę, gumkę, komorę oraz wyczyściłem dyszę. Lecz w przeciwieństwie do krakmana, zbrojownia(tam kupiłem) nie pcha wszędzie czarnego ścierwa, które nazywają smarem. W każdym razie, osiągi lepsze, gumka lepiej kręci, choć znosi mi kulki na prawo - chyba krzywo wsadziłem lufę do komory. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 U mnie też znosi kulki na prawo. Największe problemy z znoszeniem kulek i dziwnymi strzałami zaczęły się po wymianie gumki na niebieskiego Madbulla i zrobieniu teflonfixu. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Mam pytanko sory jak już było. Co poradzić na hi-cap jeżeli mi nie podaje, myślę żeby go podkleić, ale sądzę także że to wina reszty kulek (których zostało jakieś 20-30). Nakręcam hi-capa na maksa i kulki nie są podawane do komory tylko zostają tam w tym połączeniu magazynka i repliki. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 O ile dobrze zrozumiałem to tak ;-) Nasyp więcej kulek do tego hi-capa. Musi w nim zostać jakaś "rezerwa" kulek które wypychają się nawzajem. Grawitacji się nie oszuka ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Temat przeczyszczony. NIE WOLNO: -pisać o tuningu wewnętrznym i zewnętrznym -wklejać zdjęć swojej broni, bo została pomalowana etc. -nie chwalić się że się zamówiło (kogo to obchodzi?) -prosić o porównanie lub pomoc co wybrać -pisać nie na temat !!! TEMAT POD SPECJALNYM NADZOREM Jabol Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Mam 2 pytania do innych użytkowników. #1 Czy komuś już coś się popsuło w gb? #2 Na ile wam trzyma stockowa bateria, bo mi trzyma 1500 kulek i jeszcze działa.? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 A czy to prawda ze ta replika tylko ze olive ma wszystkie części kompatybilne z replikami markowymi? No tak pisze u Krakmana Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 (edited) Tylko proszę nie pisać ze chińczyki to loteria. Chińczyki to lotto. Moja ma ponad rok i działa...jak długo jeszcze? tego nie wiedzą najstarsi Indianie. Czasem selektor lubi poświrować. Gearbox w porządeczku - nic nie wymieniałem i śmiga jak znalazł. A czy to prawda ze ta replika tylko ze olive ma wszystkie części kompatybilne z replikami markowymi? No tak pisze u Krakmana Nie żebym się czepiał ale po 1sze: nie "pisze" tylko "jest napisane", a po 2gie - pytanie raczej z działu Tuning więc...więc nie wiem po kiego Jabol się wysila i wyróżnia tekst kolorem czerwonym. Nie wiem po co Snup Dogg się wysila i wkleja link do tematu z tuningiem... :killer: P.S. Krakman zazwyczaj nie zmyśla. Edited February 18, 2009 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Pytanie mam.Dzisiaj na strzelance po kilku zacięciach silnik przestał reagowac na baterie , miedzy cylindrem a przednia obudowa gearboxa byla kulka , nie wiem co sie stało z repliką , czy ktos ma jakies przypuszczenia?? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 zajechałeś zębatki? może? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 hmmm mogło coś utknąć w zębatkach... ktoś już chyba miał tak że ząbek z zębatek mu sie urwał i wpadł gdzieś Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Przykra wiadomość. 2 dni temu m14 odmówiła posłuszeństwa na zawsze. Pod płytka rozdzielacza ognia jest taka malutka cześć która łaczy sie ze spustem . ona sie złamała w tym problem ze nie ma jej gdzie dokupić. Sprzedam wiec moje m14 na częsci jak ktoś cos chce niech pisze Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Ile czasu masz replikę? Bo jeśli na gwarancji to spróbuj w serwisie. Z doświadczenia wiem, że da się niektóre części dorobić, więc się nie załamuj. Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Moja M14 w stocku ma 400fps, w niedziele mierzone na chrono mad bulla ( te niebieskie). Jestem zaskoczony, bo pomiar był robiony na średnio ustawionym HU. Co mnie jeszcze zdziwiło to pomiary które robiłem były równe ( różnica 2fps -+). Replika kupiona u krakmana dwa miesiące temu przed podwyżkami. Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekB Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Witam czy do tej m14 pasuja magazynki G&P ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts