DevilM4n Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 nie sadze mialem zmieniane kabelki na nisko oporowe i na mosfet. tylko kolego jak ty uwazasz ze jak bateria jest goraca to sie zwarcie robi to albo ty jestes slepy albo ja jestem idiota bo dla mnie to raczej ze bateria pracuje ;D Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Nie zamieniłeś plusa z minusem ? PS.Raz przy zwarciu spłynęła mi izolacja z baterii . Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 które magazynki lepsze?: te http://www.taiwangun.com/shop,show,751 czy te http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1583 Czy może jednakowe i nie warto dawać 10-zł więcej za te z asg-shopu? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Miałem 4 od cymy , działały bardzo dobrze . Quote Link to post Share on other sites
DevilM4n Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 dobra dawno sie nie wypowiadalem ;d wiec nastepny moj problem polega na tym ze jak wiecie wczesniej batka cos nie chciala dzialac okazalo sie ze kabelek jeden nie dostawal dobrze do batki i sie batka ladowala tak jakby na tylko + ;d WyjĄlem kablem od wtyku tego, skrocilem i wlozylem odnowa zakleilem izolka ;) naladowalem 12h batke podlaczam a tu zonk! zaczelo skwierczec i stopilem przejsciowke tzn dokladnie wtyk H bo jak wiecie mam przejsciowke z H na T ;/ co moglem zrobic nie tak? mozliwe ze to od pomylenia + z - ??? Ja Ci radzę oddać to do serwisu , bo z tego co piszesz jasno wynika, że nie masz bladego pojęcia o przepływie prądu... //Jabol Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 137 postów nie na temat poszło w siną dal. Jeżeli nie chcesz aby i Twój tam powędrował, to pisz o M14 CYMY . A za nim cokolwiek napiszesz przeczytaj dokładnie posty poprzedników ! Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 U mnie dobrze działa mid G&P. Jakiego zawieszenia używacie? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Ja używam zawieszenia 3 punktowego własnej produkcji :D Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 W połowie tyg. będzie na MetalGunie m14 Cyma ;]. A czy w m14 Cm 0.32 pasuje Wood p&j LINK - http://www.taiwangun.com/shop,show,1460 . pOzDr0^ Ad4m Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Pasuje ale bez malowania się nie obejdzie... wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 W takim razie lepiej na G&H zamówić nie pomalowane. Rozumiem że każdy ma inną koncepcję na przerobienie tej giwery, ale zamykanie jej w drewnie innym niż orzech wg. mnie mija się z celem. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Czy ktoś się zdecydował na drewienko od krakmana. Jęsli tak to proszę o jakis mały opis - jak to leży, czy trzeba dużo przerabiać, czy batka 9,6 large wchodzi do kolby tak jak w plasticzanym itp Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 czy łoże drewniane dedykowane do m14 CA będzie pasowała do naszej Cymki? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1958 Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 z tego co wiem tak ale z małymi przeróbkami, ca z tego co słyszałem ma troszeczke inny standard Jeśli źle mówie poprawcie mnie Quote Link to post Share on other sites
ASGHemi Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Witam Czy ktoś wie, czy w M14'stce SOCOM można zdjąć sam tłumik płomienia i założyć tłumik dźwięku? Chodzi mi o zachowanie muszki. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Tak , tłumik płomienia trzyma się na nimbus , odkręcasz , ściągasz go a tam jest standardowy 14mm . Quote Link to post Share on other sites
adam_grzybek Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Jak jest z magami z Deep Fire wreszcie? Pasują? Nie latają na boki? Takie podsumowanie tych magów ;) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Magi były opisywane wcześniej chyba, a jak nie to tak czy inaczej jakby latały na boki to wystarczy taśmą okleić :) PS "trzyma się na nimbus" :) Tłumik płomienia trzyma się na chmurę? :F Quote Link to post Share on other sites
ASGHemi Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 (edited) No cóż. Replikę kupiłem, zdejmuję tłumik a tam zonk. Nie ma żadnego gwintu. Jakieś rady jak mam założyć tłumik dźwięku? Edited October 15, 2009 by ASGHemi Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 No cóż. Replikę kupiłem, zdejmuję tłumik a tam zonk. Nie ma żadnego gwintu. Jakieś rady jak mam założyć tłumik dźwięku? :strach: Wow to sorry za wprowadzenie w błąd ale moja M14 miała tam gwint , tu zdjęcie z tłumikiem Quote Link to post Share on other sites
ASGHemi Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Możesz cyknąć fotkę tego gwintu z bliska? Może jakoś to nagwintuję... Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 (edited) Mógłby ktoś mi podać dokładne wymiary i kształt tej blaszki od bolt catcha? Byłbym wdzięczny za fotki. PS ewentualnie jakby ktoś miał na wydanie/sprzedanie to z chęcią przyjmę. Edited October 16, 2009 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Nie pamietam czy w temacie ktoś pisał o magazynkach Cymy (jeśli jest do można usunąć moj post). Kupiłem 3 magazynki i po pierwszych oględzinach powiem tyle: -lekko lataja na lewo prawo (widziałem luźniejsze magazynki ale i o wiele lepiej spasowane) - nie wiem jak magazynki innych firm ale w tych przedni "ząbek" jest plastikowy - troche ważą ale nie miałem narazie czasu sprawdzić czy są z stali - co do podawania kulek, Guardery od krakmana podaja ale na P&J zdarzały się zacinki (nie smarowałem żadnym olejkem silikonowym ani niczym) - pojemności maksymalnej nie sprawdziłem niestety, nabijalem maks około 40 kulek (0,23g guarder, 0,25 P&J) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 o magach Cymki było pisane. Są sporo lepsze od AGMów. A na ten ząbek trzeba uważać, u siebie już urwałem. Quote Link to post Share on other sites
Adamus21 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 A ja w mojej M14 mam tak, jak strzelam to wszystko ok oprócz silnika tzn. śmierdzi.. Czy ktoś miał już podobny problem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts