Cetizier Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Witajcie! Mam takie pytanko, próbował ktoś obudować flaki AGM'a w stal? Generalnie, chodzi za mną zrobienie pompki w całości ze stali, i zastanawiam się co przyjąć za punkt wyjścia. Myślałem o tym, ale wyszło na to, że bez specjalistycznego sprzętu w deseń frezarki ani rusz. Chociaż na siłę pewnie by dało radę. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Za kilka tygodni/miesięcy może się pochwalę co z tego wyszło, dostałem popękanego shota agm i od poniedziałku zaczynam budowę. ;) Quote Link to post Share on other sites
myst7 Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Mógłby ktoś podać zewnętrzną średnicę zewnętrznej lufy? Planuję kupić dzisiaj rurkę, żeby zrobić metalową lufę a jeszcze kurier z repliką nie doszedł, żebym zmierzył. Quote Link to post Share on other sites
myst7 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Mógłby ktoś podać zewnętrzną średnicę zewnętrznej lufy? Planuję kupić dzisiaj rurkę, żeby zrobić metalową lufę a jeszcze kurier z repliką nie doszedł, żebym zmierzył. 24 mm będzie idealna Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Qrde, nagle zniknęły, nie ma w żadnym sklepie. Czy ktoś może wie gdzie kupić tę pompkę? :maniak_strach: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Zadzwoń do warszawskiego Redberet, coś mi świta, że jak byłem w poniedziałek to była przynajmniej jedna taka pompa. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Na azteko jest wersja short Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Na taiwangun jest long. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Na taiwangun jest long. Rano jeszcze nie było, widocznie nowa dostawa, dzięki za info, właśnie o longa mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
jarek14231 Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Ostatnio oglądałem inne shotguny i zauważyłem takie które ładuje się za rączke zamiast tradycyjnej"pompki".Chciałem zrobić takie coś w swoim mossbergu 590 AGM wyglądac to by miało mniej więcej tak http://w93.wrzuta.pl/obraz/2r94udWrMzW/pol_pl_replika-strzelby-gladkolufowej-mossberg-590--155_2 tylko zamiast tej rączki rączka taka jak w m4 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 (edited) Przecież to kwestia użycia wiertarki, krótkiej szyny ris do zestawu MOE i śrubek. Edited July 24, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Te pompy po prostu schodzą z magazynów jak ciepłe bułeczki. Rano nie ma, w południe są, a wieczorem już znowu nie ma ;D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 No właśnie. Już nie ma... :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
jarek14231 Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Przecież to kwestia użycia wiertarki, krótkiej szyny ris do zestawu MOE i śrubek. Źle mnie zrozumiałeś chciałem zapytać czy fajnie takie coś będzie wyglądać w mossbergu 590 i czy ktoś ma coś takiego. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Ostatnio oglądałem inne shotguny i zauważyłem takie które ładuje się za rączke zamiast tradycyjnej"pompki".Chciałem zrobić takie coś w swoim mossbergu 590 AGM wyglądac to by miało mniej więcej tak http://w93.wrzuta.pl...berg-590--155_2 tylko zamiast tej rączki rączka taka jak w m4 Źle mnie zrozumiałeś chciałem zapytać czy fajnie takie coś będzie wyglądać w mossbergu 590 i czy ktoś ma coś takiego. To na przyszłość Ci podpowiem, że jak chcesz zadać pytanie to przyda się wstawić taki specjalny znak - "?". Wtedy ludzie będą wiedzieli o co chodzi. A odpowiadając na Twoje, niezadane, pytanie - sam kiedyś na tym myślałem. Uważam jednak, że shotgun najładniejszy jest "goły" - taki jak go fabryka stworzyła, ale taka rączka na pewno lepiej by na nim wyglądała niż kolimator. Quote Link to post Share on other sites
jarek14231 Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 (edited) To na przyszłość Ci podpowiem, że jak chcesz zadać pytanie to przyda się wstawić taki specjalny znak - "?". Wtedy ludzie będą wiedzieli o co chodzi. A odpowiadając na Twoje, niezadane, pytanie - sam kiedyś na tym myślałem. Uważam jednak, że shotgun najładniejszy jest "goły" - taki jak go fabryka stworzyła, ale taka rączka na pewno lepiej by na nim wyglądała niż kolimator. Faktycznie mój błąd.Chyba jednak zamontuję rączkę taktyczną jakby mi się nie spodobało to przecież mogę odmontować szynę i zostaną tylko dwa niewielkie otworki. Edited July 26, 2013 by jarek14231 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 W palnym odpowiedniku rączka taktyczna stabilizuje lufę podczas strzału i pomaga "pompować", w replice ASG pionowa rączka, przynajmniej dla mnie, zwiększa komfort użytkowania, natomiast co do samego pompowania to już bym uważał jaką rączkę zakładam, bo te najtańsze to mogą w ręku zostać ;). Quote Link to post Share on other sites
jarek14231 Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 (edited) Ok dzięki .W tym tygodniu "dorobię"rączkę i może potem pokażę na forum jak mi wyszło. Edited July 26, 2013 by jarek14231 Quote Link to post Share on other sites
myst7 Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Próbował ktoś przerobić strzelbę na magazynki shell'sowe? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Przeszukaj temat. Jeśli ktoś z tego forum coś takiego zrobił to najpewniej się tu pochwalił wynikami. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Nie sądzę, żeby się dało w ogóle. Chyba, że chcesz wstawiać shellsa prostopadle do lufy. Also wymieniać komorę HU i cały system podawania kulkki z magazynka do komory HU. Bo jesli miało by to byc zasilane ze shellsa typu Marui, to wszystkie kawałki są kompletnie nie tam, gdzie powinny... Quote Link to post Share on other sites
myst7 Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 (edited) Przeszukałem cały ten temat i nikt nic o tym nie pisał, ale jak pisze Errhile z tą wymianą komory hop-up to chyba najlepszy sposób tylko pytanie co potem z mocą i zasięgiem. Jeden z forumowiczów wymienił komorę z lufą na tą od CM.048 i zasięg z mocą poszły na łeb, na szyję. Edited September 30, 2013 by myst7 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 To jeszcze pół biedy - komora typu AK ma we4jście na kulki z dołu, a magazynek od AGM 003 podaje do góry. Jak zresztą większość magazynków w ASG. Shells Marui podaje natomiast kulki do przodu. Replika łaodwana takimi shellsami musi mieć sprytny mechanizm, kóry tę kulkę przeniesie do góry i wepchnie do komory HU tak, żeby była w osi lufy - mniej lub bardziej. Tu masz temat z rozkładaniem Marujca, łącznie ze zdjęicami. Quote Link to post Share on other sites
Despero92 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Witam Mam problem ze slupkiem od hopka do podtrzymywania kulek, za kazdym razem po strzelaniu sporo kulek laduje w replice, raz wyjalem az 9 :O. Otoz mam oryginalna sprezynke i slupek, ale jakims cudem nie bardzo chce to spelniac swoja role... ( wyprzedzam pytanie- sprezynka jest prawidlowo ustawiona, tzn szersza stona na spodzie i zweza sie ku gorze, tak jak wulkan xD ) I takie pytanie, czy wlozenie jakiegos kawalka grubszego papieru pod sprezynke zalatwi sprawe? Bo rozciagalem juz sprezynke, ale niewiele to dalo. Jesli ktos ma lepsze rozwiazanie tego problemu to licze na pomoc ;) P.s sorki za brak polskich znakow, pisze z tableta. Quote Link to post Share on other sites
marcin28 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Spróbuj coś podłożyć pod sprężynkę, powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts