xenon500 Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 Dzięki, ale dokładnie coś takiego mam dołączone do mosfetu :) i szczerze- nic mi to nie mówi. Potrzebowałbym konkretu do gb od minimi. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 Dzięki, ale dokładnie coś takiego mam dołączone do mosfetu :icon_smile: i szczerze- nic mi to nie mówi. Potrzebowałbym konkretu do gb od minimi. W moim odczuciu gb od saw jest podobny do v2, wiec trzeba by przylutować do kostki stykowej. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Cześć mam pytanko czy jest możliwość zakupu gdzieś lufy zewnętrznej od mk2 ? Czy tylko 2 obieg ? Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Raczej tylko 2 obieg. Czasem pojawiają się części na allegro ale nie pamiętam czy była tam lufa. Tylko właśnie nie wiem gdzie to przylutować, co jak co ale kostka w v2 a m249 się troszkę różni :P a że się na tym nie znam to musiał bym zobaczyć konkret. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 (edited) To faktycznie sam jestem ciekaw, bo też mam zamiar ten mosfet użyć. Jak coś wykminisz, daj znać :icon_smile: Inne pytanie - na rsov.com i redwolfairsoft.com pojawiły się lufy wew prometheusa. Warto w to inwestować? Dodam tylko, że i tak na co dzień używam kulek g&g/guardera. I przy okazji: http://www.rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=2&manufacturerId=10&prodId=1429&cateId=0 Nie jest to jakaś podróbka? Bo kasa wydaje się być ok :) Edited April 21, 2013 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Jeśli stać cię na lufę i pestki to warto. Ja sobie promyka w kaemie chwalę :F Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Jeśli stać cię na lufę i pestki to warto. Ja sobie promyka w kaemie chwalę :teethh: I to jest konkret odpowiedź. Na lufę z własnej kieszeni żal trochę, ale narzeczona chce zrobić prezent na urodziny :P I pytanie o rsov. Zamawiałem już tam co nieco, ale z drugiej strony coś na forum była mowa o podróbki promyków. Wiesz może coś o tym? Przy okazji Axel, wiesz coś w temacie tego mosfetu? Bo mi też się temat wkręcił ;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Niestety w tym temacie jestem zielony. Zamawiam z innych sklepów zagranicznych: tiger111hk, ehobbyasia ,uncompany i airsoftglobal. A w mojej bestii nie ma mosfetu. Znajomym nie udało się znaleźć sensownych argumentów na co mi to w kaemie. :) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Lufy zewnętrzna do MKII można dostać ale trzeba ściągać z zagranicy. Mosfeta można wstawić jak ktoś lubi, ale można go sobie równie dobrze darować. Ważniejsza jest wymiana kabli na grubsze. Kostka stykowa jest łatwa w wymianie więc jak się posypie to 3-4 zł, 10 min nad repliką i załatwione. Potrafię wywalić za jednym naciśnięciem spustu 1200 kulek i jakoś żadna kostka mi się jeszcze nie posypała. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 (edited) Lufy zewnętrzna do MKII można dostać ale trzeba ściągać z zagranicy. Mosfeta można wstawić jak ktoś lubi, ale można go sobie równie dobrze darować. Ważniejsza jest wymiana kabli na grubsze. Kostka stykowa jest łatwa w wymianie więc jak się posypie to 3-4 zł, 10 min nad repliką i załatwione. Potrafię wywalić za jednym naciśnięciem spustu 1200 kulek i jakoś żadna kostka mi się jeszcze nie posypała. Ten mosfet już mam, wiec szkoda by było żeby się kurzył. Co do lufy, to link wrzuciłem, z RSOV. Tylko zastawiam się czy oryginał, bo 70$ za 'Prometheus' 6.03 tight barrel for M16 and AUG (509mm) to nie za wiele :icon_smile: Edited April 21, 2013 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Lufy zewnętrzna do MKII można dostać ale trzeba ściągać z zagranicy. Pamiętasz może w jakim sklepie jest dostępna ? Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Ja mam lufę zewnętrzną do Mk2, bez bloku gazowego. Ale to jest "rare item". Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Na ehobbyasia.com są wszystkie elementy luf zewnętrznych. Teraz mają dostępne przedłużki do mkII (czyli część lufy zewnętrznej od węzła gazowego do tłumika płomienia) ale reszty lufy zewnętrznej akurat teraz nie mają dostępnej. Pewnie za jakiś czas będą mieć dostawę i znów będzie wszystko dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 (edited) No i mnie dotknął pierwszy problem z SAW. Spust przestał reagować, jest jakby cały czas zablokowany, nie idzie go ruszyć, niezależnie od pozycji blokady ognia. Jakieś pomysły? Edited April 23, 2013 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Miałem to samo, wyjmij GB naciśnij spust i włóż GB. Mi pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Miałem to samo, wyjmij GB naciśnij spust i włóż GB. Mi pomogło. Dzięki, tak zrobiłem i pomogło :) Byle by to w terenie się nie przydarzyło. Przy okazji, ostatnio replika zaczęła dawać dosyć nierówne wyniki fps (od +/- 20). Co może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 (edited) Wiesz co mi się to raz przydarzyło przed strzelanką i się nie powtórzyło. Sprawdź czy Ci nie pękł GB, czy uszczelki masz całe, gumka HU. Edited April 23, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Nie przyglądałem się specjalnie, ale chyba wszystko ok, poza tym, że to full stock. Zastanawiam się, czy to właśnie nie tego przyczyna. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Nie trzeba wyjmować GB żeby naprawić taki problem. Wystarczy zdjęć mechanizm spustowy z chwytem. Dwa piny, jeden od kolby, drugi trzymający mechanizm z przodu. Nie dość, że mniej roboty to i w polu da się to zrobić. W kwestii rozrzutu fpsów sprawdził bym czy lufa wewnętrzna nie rusza się w komorze. Jeśli ma luz to podczas strzelania może wędrować o kilka mm w przód i tył powodując rozszczelnienie. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 (edited) To nie głupie, chińska komora, z chińską lufą troszkę luzu ma. W sumie leci do mnie z HK promyk, poczekam do tego czasu, bo komora CA już jest :icon_smile: Przy okazji, czego spodziewać się po takim zestawie? Lufa Promyk 509 Komora CA Guma Zielony G&G Guarder m130 Borek Guarder Mosfet Części już są skompletowane (poza lufą) i zastawiam się co z tego wyjdzie na LiPo 11,1 :icon_smile: Edited April 23, 2013 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 (edited) 18-21 rps, 480-510 fps. Jeżeli oczywiście nie masz podróby Guardera która przed chwilą sprawdzałem dała mi 410 fps.. zaś oryginał daje 490 bez borków precek itp. Edited April 23, 2013 by Kohan warrior Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Chce stunigować moje nowe m249 i mam dylemat czy nowa komora hop up ca i gumka zielona G^G czy bor up guardera i m135 elementa wydaje mi sie ze lepiej isc w komorę ale czy gumka będzie okej ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Wymienia się pakiet dysza + komora + gumka + ( lufa). Albo ruszasz wszystko albo nie ruszasz nic z tych rzeczy. Komora A&K jest dostosowana do ichniej dyszy i gumek bezkołnierzowych. Komora CA jest dostosowana do dyszy m16( Frager popraw mnie jak się mylę ) i gumek kołnierzowych w standardzie TM. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Ja mam pytanie tego typu- jak zabezpieczyć gearbox przed syfem? Jak wiadomo między mechanizmem spustowym a body robi się szpara ( akurat ja tak mam ) i przez to dostaje się piach. Taśma 100mph w ruch? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 W polu Frager też można wyjąć GB :D. Mi właśnie wyjęcie modołu spustu nie pomogło i musiałem GB wyjąć i to dopiero pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts