Jey85 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 ale to zębatki a ja o tłok pytam:) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 tłok ultimate metal teeth helikalny. edit sry ale nie spałem od wczoraj rano. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Ewentualnie promyk hard piston, zajechałem zębatki systemy a promyk nadal ciągnie. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Przeglądając zasoby finansowe szukam nieco tańszej opcji, na mysli mam; http://asgrevolution.com.pl/sklep/czesci-gearboxa/139-tlok-pom-7-metalowych-zebow-king-arms.html - używam na sp130 http://asgrevolution.com.pl/sklep/czesci-gearboxa/352-aluminiowy-tlok-14-metalowych-zebow-jbu-flight.html nie będzie za cięzki? http://asgrevolution.com.pl/sklep/czesci-gearboxa/238-tlok-14-tytanowych-zebow-modify-quantum.html niby fajny ale drogawy. Obecnie używam sp 140, ale nie wykluczam wsadzenia za jakiś tam czas 150tki. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 A nieco tańszy SHS ze stalową szczęką jest "be"? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Nie jest be, nawet może być bardzo miłe, wszystko zależy od awaryjności. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 (edited) SHS są niezawodne, jak podklei się tą metalową szczękę jakimś dobrym klejem...wtedy można się martwić tylko o zębatki :icon_smile: Edited July 2, 2013 by Garnek Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Są na gunfire: http://gunfire.pl/product-pol-1152195314-Tlok-SHS-15-metalowych-zebow.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195318-Tlok-15-stalowych-zebow.html czymśsię różnią ? Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Kolorem.. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz1136 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Kolor jest tylko do rozpoznania, różnią się wagą to przede wszystkim (ten fioletowy jest ponad dwa razy cięższy od tego niebieskiego) i stopem z, którego są wykonane (podobno). Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Czy łączył ktoś z Was dół ris, z górą od MK2? Czy wszystko do siebie pasuje wtedy? Macie jakieś fotki, jeżeli się dało zrobić? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Mam tak u siebie, wszystko pasuje. Mogę Ci podesłać fotki na PW. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Miałem identycznie. Bierzesz montujesz i wygląda bardzo fajnie :D. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 A jak z batką? Zmieści się Turnigy 2200 3s Wymiary: 103x33x24mm pod risem dolnym? Quote Link to post Share on other sites
Piec Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Probowal ktos odkrecic ta koncuwke lufy, czy moze jest poprostu jedna czescia z pozostala czescia lufy ? http://postimg.org/image/8foh4spk5/ Chce wsadzic do tej repliki lufe 509mm tylko mam problem ze znalezieniem lufy zewnetrznej. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Do lufy para wchodzi 407mm, do lufy od mk2 wchodzi coś poniżej 540mm. Szukaj czegokolwiek z gwintem 14mm ccw. Quote Link to post Share on other sites
Abiz Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Do Mk2 wchodzi 510mm. Wcześniej szukałem lufy o takiej długości, i nie znalazłem, więc szukaj o długości 509mm. A gwint tak jak kolega wyżej pisał. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Probowal ktos odkrecic ta koncuwke lufy, czy moze jest poprostu jedna czescia z pozostala czescia lufy ? http://postimg.org/image/8foh4spk5/ Chce wsadzic do tej repliki lufe 509mm tylko mam problem ze znalezieniem lufy zewnetrznej. Masz lufę pseudo MK46. Tej lufy bardziej nie skrócisz bardziej, no chyba, że obetniesz. Standardowa lufa od M249 MKI, MKII lub Para może być skrócona do samego węzła gazowego. W Twojej wersji już niestety bardziej się nie da. Tobie zależy aby lufę przedłużyć. Poszukaj więc w komisie lub w sklepach przedłużki od wersji MKII, ewentualnie jakiejś innej (np. od dwuczęściowej lufy od M4) i też będzie dobrze. Nie będzie to wyglądać jak oryginał, ale swoją rolę spełni. Quote Link to post Share on other sites
Piec Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Dzieki za odpowiedz ;) Widze ze mi zostaje zamiana luf zewnetrznych badz kupno uzywanej. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Mam następujący problem, W boxie mam mechanizm który z automatu podkręca kulki gdy naciskam na spust- własna robota, Problem polega na tym, że zdarzają się puste strzały- silnik boxa kręci za wolno lub replika ma za duży rof. batka 9,6V, silnik cymowski z cm40, sping 140, około 2 letni. Box chodzi na 2 bateriach 1,5v paluszkach, choć staram się kupować jakiś lepsze by miały te 1,6 na woltomierzu. Pytanie czy silnik boxa dałby radę z 3 bateriami 1,5v czy np szukać baterii lub czegoś co da napięcie około 3,5V Czy jest na to jescze jakiś inny sposób? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Tak jest, zasilenie boxa z tej samej baterii co zasilana jest replika. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Mam następujący problem, W boxie mam mechanizm który z automatu podkręca kulki gdy naciskam na spust- własna robota, Problem polega na tym, że zdarzają się puste strzały- silnik boxa kręci za wolno lub replika ma za duży rof. batka 9,6V, silnik cymowski z cm40, sping 140, około 2 letni. Box chodzi na 2 bateriach 1,5v paluszkach, choć staram się kupować jakiś lepsze by miały te 1,6 na woltomierzu. Pytanie czy silnik boxa dałby radę z 3 bateriami 1,5v czy np szukać baterii lub czegoś co da napięcie około 3,5V Czy jest na to jescze jakiś inny sposób? Część osób zasilało sobie boxa z batki repliki, jak wspomniał verb007, więc nie silnik powinien wytrzymać dodatkowe 1,5 v. Ja na Twoim miejscu kupił bym ogniwo lipo, (3,7v rozładowana, chyba 4,3v naładowana). Powinno wystarczyć żeby boć nadążał. Trochę dziwna sprawa, że przy batce 9,6 v i sprężynie 140 nie nadąża Ci box. Quote Link to post Share on other sites
alex2006 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 (edited) Panowie. Problem z gumką(fabryczną) w M249 P&J . Nie podkręca. Ani w jedną , ani w drugą zero reakcji. Replika dopiero co kupiona, zupełnie nowa . Proszę o rady. Edited December 22, 2013 by alex2006 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Brak dystansera. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Część osób zasilało sobie boxa z batki repliki, jak wspomniał verb007, więc nie silnik powinien wytrzymać dodatkowe 1,5 v. Ja na Twoim miejscu kupił bym ogniwo lipo, (3,7v rozładowana, chyba 4,3v naładowana). Powinno wystarczyć żeby boć nadążał. Trochę dziwna sprawa, że przy batce 9,6 v i sprężynie 140 nie nadąża Ci box. Spring może być delikatnie ubity, cały mechanizm boxa jest chyba idealnie czysty. Zasilanie boxa z batki repliki, hmm nie będzie to jakaś przesada? Myslę w głowie nad schematem tego, ale prędzej pewnie poszukam mocownia na 3 paluszki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts