FRAGER Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Spring może być delikatnie ubity, cały mechanizm boxa jest chyba idealnie czysty. Zasilanie boxa z batki repliki, hmm nie będzie to jakaś przesada? Myslę w głowie nad schematem tego, ale prędzej pewnie poszukam mocownia na 3 paluszki. Na allegro (albo w sklepie modelarskim) dostaniesz pojedyncze ogniwa lipo. Wyjdzie na to samo co 3 paluszki ale będziesz mógł ładować sobie baterię w boxie. Pomyśl nad tym bo to całkiem wygodne rozwiązanie. Jak masz ładowarkę do lipo to sobie naładujesz takie ogniwo bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Osobiście korzystam z innego patentu: mam w gunie lipo 11,1V, 2200mAh, 35C, więc całkiem mocna. Widz polega na tym, żeby nie prowadzić do boxa grubych kabli. U siebie skorzystałem z wybebeszonej skrętki UTP 5e (kabel sieciowy). V idzie taki sam, ale A malutko, więc wystarczy, żeby podciągnąć prędkość bez rozwalania go. Sprawdzone i na stockowym boxie i małym boxie MAGa. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Hmm, fajnie to wygląda, kable w boxie są bezpośrednio połaczone do silnika? Całe stare okablowanie boxa jest nieużywane? W którym miejscu łączysz kable z boxa i kable z GB? Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Zgadza się, całe stare okablowanie boxa nie jest używane. Zostawiłem je w środku nietknięte (w razie "w"), jedynie odlutowałem kable przy silniku i dolutowałem nowe. Kable z GB i kable z GB łączę przez Deansa na boxie. Dzięki temu mogę prowadzić je ładnie, równo z rurką na kulki. Nic się nie plącze itp. Działa zacnie i jest to rodzaj "auto podkręcania" - box kręci tylko kiedy naciskam spust (tak jak i silnik). Spadku ROFa nie uświadczyłem (cieniutkie przewody, minimalny amperaż). Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Czy jest możliwość pozbycia się oryginalnej płytki i zamiast tego podpięcia tylko i wyłącznie koszyka na baterię z przełącznikiem i silnikiem? Chcę położyć jak najprostszą instalację, z racji tego, że box i tak już powoli umiera. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Tak. Można zrobić prosty obwód bateria-silnik-włącznik. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Czy ktos orientuje się czy można gdzieś dostać/zamówić u kogoś pin główny od kolby + tylni pin zespołu spustowego? Quote Link to post Share on other sites
Abiz Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Na azteko. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Pokombinowałem z boxem, puściłem dwa kable z repliki, działa. Pozostała ostatnia kwestia - czy wyłamywanie się zaczepu boxa to dość częste zjawisko? Jak u Was? U mnie w drugim boxie już się nadłamuje. Przy okazji, w Komisie dałem ogłoszenie o skupowaniu magów do m249, stan i firma obojętne. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Nie lepiej przełożyć mechanizm do ostrej puszki ? Zrobiłem tak i problem rozwiązany. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Puszki dostępne na allegro za 59 widziałem, nie wiem tylko czy by pasowały (rozmiarowo) do replik i mechanizmów boxa, o nich mowa? Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Ja kupiłem taką tylko, że piłowałem mechanizm boxa. Mogę Ci sprzedać jedną która mi została za 30zł Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Dante, PW za chwilę. Przy okazji, mógłbyś tutaj rozwinąć temat odnośnie właśnie przerabiania tych puszek ? :) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Kolega mnei uprzedził, ale sam jestem ciekaw odnośnie rozwinięcia tematu przerabiania. no i jak to wygląda? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Dante mówił o piłowaniu tego pochyłego elementu, żeby się zmieściło w środku wszystko, i wycięciu otworów pod włączniki, śrubki. Czyli dużo roboty nie ma, a obudowa od ostrej podobno pancerna. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Ja przekładałem bebechy z dużego BOXa CA do ostrej skorupy, poza wspomnianym już wcześniej piłowaniem pochyłego elementu nic nie musiałem robić. Mam wsadzony mechanizm luzem, bez śrubek i działa, między pokrywę BOXa a mechanizm wsadziłem kawałek gąbko-podobnego materiału i nic nie lata. Sterowanie magiem na kablu, więc dziurawienie skorupy to nie jest mus. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Możesz podrzucić jakieś foto? Dodatkowo, zastanawiam się nad wyciszeniem maga, wyklejenie ścianek czymś miękkim pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Ja użyłem do wyciszenia podkładek filcowych z klejem, coś takiego co się używa do poziomowania mebli. zapłaciłem chyba 5zł za arkusz, dwa starczyly Quote Link to post Share on other sites
StasiekZapalka Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Witam, posiadam wersję PJ46, zginął mi zatrzask komory hop-up. Nie wiecie gdzie mogę taki kupić ? Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 ten element w kształcie U ? Nie można go dokupić. Tylko z komorą Quote Link to post Share on other sites
StasiekZapalka Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 A da radę strzelać bez niego ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Może i da ale ten element stabilizuje lufę w komorze. Quote Link to post Share on other sites
StasiekZapalka Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Spróbuję szczęścia w komisie, może ktoś będzie miał. Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Witam Otóż nie zgodze się z tym - pozwoliłem sobie obejrzeć dokładnie karabin PJ i A&K: w PJ mamy: - takie same dysze - zębtaki z napisam A&K korpus jest IDENTYCZNY jak w A&K różnica to łożyska, prowadnica sprężyny oraz bateria. Na tym różnice się kończą, nawet sprężyna która włożóna była do mojej PJ-ki była identyczna(ze stałym skokiem) Abstrachując jednak - karabinm bardzo symaptyczny, wczoraj dostałem - i po lekkich modyfikacjach: - sprężyna m150 - zębatki STU - silnik Systema Magnum short - zestaw Boreup Systemy(z przerobioną głowicą, zainstalowana aluminiowa , w głowicy cylindra z ściętą gumą wyciszającą) - bateria na ogniwach SARF - 12V(hand made) - lufa teflonowa Blavk Python v2 - zmodyfikowałem oryginalny hop-up, dałem wyższą gumkę dystansera i podkładkę , zamieniłem na silikonową gumkę ze ściętym rantem przednim Po tym wszystkim - cóż, melodia dla uszu. ROF poraża, zasięg całkowity ok 70-80 metrów, skuteczny ok. 65m. Odgłos wystrzału budzi dreszcze ech ... ;-) Pozdrawiam Po co wypisujecie o częściach stockowych skoro wiecie że I TAK WIECIE ŻE WSZYTKO PO MIESIĄCU WYLECI NA MARKOWE FAJNE BEBECHY ?!? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Odkopałeś post sprzed prawie 7 lat. Co do części stockowych - część osób nie tuninguje replik ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts