Zachar Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Te mikroprzełączniki obsługują różne prądy. Takie na 22 A też są http://www.tme.eu/pl/details/v15h22-cz100a03/mikroprzelaczniki-konektorowe/honeywell/# Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Te mikroprzełączniki obsługują różne prądy. Takie na 22 A też są http://www.tme.eu/pl...owe/honeywell/# Taa, ale prądu zmiennego, a nie stałego. Te kostki stykowe nie są przeznaczone do pracy z prądem stały i to jeszcze z takimi wartościami. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 W przypadku mojej repliki- nie zawsze po nacisnieciu spustu padał strzał. replika kolegi- spust i kostka działają ok, bez maga i z magiem (pustym). jeśli jednak mag ma kulki zdarza się ,że puści długą serie po lekkim naciśnięciu, by przestała strzelać znów naciskam spust. Inna rzecz, dziś zauważyłem ze gumka właściwie już przestała podkręcać, replika ma koło 470? fps Jaką polecacie gumke do świni? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Systema albo G&G. U mnie przy 410 siedzi G&G. Przy 440fps miałem też G&G. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Gumki Ultimate i Modify całkiem nieźle dają radę przy ok 460 fps. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Obecna to właśnie g&g podkrecała niecały rok, jako że świnia służy bardziej do milsimów to trochę szybko;/ Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Czy stockowych kabli w MKII wystarczy, żeby przełożyć je do przodu pod dolny chwyt, bez żadnych ingerencji w GB itd? Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Hej. Jaka bateria li-po 11.1v wejdzie do przedniego chwytu pod ris w pj46 ? Chodzi mi o jej maksymalną pojemność. Myślałem o czymś takim. http://deltashop.pl/pl/li-pol-3s-111v-/1382-turnigy-nano-tech-1800mah-3s-2550c.html lub http://deltashop.pl/pl/li-pol-3s-111v-/1378-turnigy-nano-tech-1000mah-3s-2040c.html Propozycje mile widziane :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Polecam obczaić: http://www.taiwangun.com/custom-minimi-para-tgc?from=listing&campaign-id=19 cena zabójcza, ale wykonanie... Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 Kompletuje ostatnio boreupa do świni, jak długa powinna być w nim dysza? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Ja dziś wyprowadziłem moją przyszłą świnię (jak to brzmi) na mały spacerek (dwie paczki kulek, co to dla mnie :D) i ponieważ byłem bardzo trigger happy to poszedł popychacz dyszy (a przynajmniej tak mi się wydaje, gearbox pracuje normalnie, ale dysza się nie cofa). Miał za sobą ze cztery paczki kulek przebiegu (czyli niecałe 15 tyśków). Jaki wytrzymały popychacz poleciacie? Edited April 13, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Modify. Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Wie ktoś czy da się odkręcić urządzenie wylotowe z M249 mk1? bo mocuję się z tym na imadle i nie ma ochoty puścić Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 da się w każdym, z tym, że w niektórych ono ma również kawałek lufy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Jakie zawieszenia stosujecie w swoich świnkach? Nosiłem ostatnio na pasku z tajwangana za kilka ziko i nie było tragedii, ale chciałbym chyba coś szerszego. Jakieś rekomendacje? Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=1021 Z wysyłką wyjdzie Ci 60 zł, czyli taniej niż w polskich sklepach :) Dzisiaj dotarło do mnie, dosyć sztywne, ale jednak nie tandetne :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 (edited) Jaką szerokość ma comfort pad? Edited April 14, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Zawieszenie od orkana lub spearpoint. Pytanie czy comfort pad ci potrzebny :icon_wink: Przy kamzie typu PC raczej wadzi niż pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 (edited) Offtopując nieco-Axel, chyba będę sobie budował pod M249 beltkit, bo kupić PC dla mnie (sapi XL) to nie jest lekki wydatek dla portfela-wszystkie chińskie/tajwańskie klony za małe, a w cenie RR albo krawieckich customów (choć bardzo mi się podoba APC od Wkurzonego) to już nieco ponad mój budżet, zwłaszcza że świnka jeszcze trochę $$$ zje. Ontopując-Mam mosiężny opóźniacz w śwince-ktoś jeszcze stosuje? Zostawić? Wywalić? Czy on przypadkiem nie zamorduje popychacza dyszy za szybko (piszę w kontekście swoich ostatnich postów o awarii tej części)? Edited April 15, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Nie znam wpływu opoźniacza na awarie w m249, nie miałem nigdy opóźniacza. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Jaką szerokość ma comfort pad? 6 cm Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Witam. Dzisiaj kurier podrzucił mi paczkę z M249 P&J PARA od krakmanów. Chcę przestrzelać i pierwszy zonk: Replika nie ma zasięgu. Kręcenie HU nic nie daje, nie czuć różnicy czy jest na 0 czy na maxa. Miał ktoś taki problem? Sorry, jeżeli było wcześniej. 64 str to trochę sporo. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Polecam lekturę od postu #79 na czwartej stronie tematu. Wszystko jest opisane, a w razie czego masz z prawej strony na dole opcję "przeszukaj temat" :). Ale żebyś nie musiał przegrzewać mózgownicy podpowiem-sprawdź dystanser, w dłuższej perspektywie wymień komorę na Classicowską. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Hej, Mam mały problem z moim mk 46. Po wymianie sprężyny i tłoka a także gumki hop up podczas puszczania serii kulki po chwili wylatują sznurkiem z lufy i tym samym blokują się w lufie zewnętrznej. Wygląda to tak jak by magazynek a dokładnie ta blokada niepozwalająca na wypadania kulek przepuszczała, sam nie wiem jak to opisać :) Co może być tego przyczyną ? Bateria to li-po 11.1 v Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Sprawdź gumkę hopup Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts