Zachar Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Albo tania szyna RIS + zdolności manualne. Quote Link to post Share on other sites
Kochan146 Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Skręcał ktoś mag od CA ? Mam problem bo nie chce mi się autoamtycznie podnosić klapka od dociskania kuleczek - bywa tak ze musze palcem popychac by ruszyło. Nie chciałbym od razu zniszczyć maga więc jakaś mikro porada by się przydała Quote Link to post Share on other sites
MKlinger Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Witam, mam szybkie pytanie od kolegi: czy stockowe M249 P&J wytrzyma M150 SHSa? Bardziej chodzi o to ile czasu wytrzyma tłok i zębatki... Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Kilka sekund? :F Quote Link to post Share on other sites
Jankesmaniak Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Tak ogólnie przeczytałem cały temat i cały czas dla mnie nie jasna jest opcja z gumka hop up można w końcu wstawić zwykłą gumke np. G&G zieloną czy trzeba wymieniać całą komore i dopiero wtedy można wsadzać inna gumke(z kołnierzem)? Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Można wstawić z kołnierzem i niby można założyć tak, żeby jako tako działała. Można wyciąć kołnierz. Jak masz kase to kupuj komorę bo napewno na tym nie stracisz tylko zyskasz szczelność i nie masz problemu z gumkami. Quote Link to post Share on other sites
Jankesmaniak Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Okej chyba już się zdecydowałem na komorę morissa myśle że będzie odpowiednia :) Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 (edited) Panowie, mam bardzo pilną sprawę i byłbym niesamowicie wdzięczny jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc. Ułamał mi (na dobrą sprawę to nie mi, ale mniejsza o to) się element odpowiadający za zwolnienie magazynka, ten z blaszką zaznaczony na zdjęciu, da się go gdzieś dostać? może ktoś ma pomysł do kogo się udać aby coś takiego mi wykonał na wczoraj? A, no i jeśli ktoś mnie oświeci jak ten element się nazywa to też byłbym wdzięczny :icon_smile: Pozdrawiam Edited September 15, 2014 by Kapso Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Nazwy chyba nie ma :p poszukaj na azteko bo mają jakieś części zamienne do m249. Jak nie to musisz sobie znaleźć dawcę albo kogoś kto jest w stanie dorobić ci taki element. Tutaj właściwie wystarczy kawałek odpowiednio zagiętej blaszki z wypukłym prostokątem (ten, który trzyma ci maga w miejscu). Prostokąt możesz sobie zrobić z kilku warstw przyklejonych kawałków karty kredytowej. Wtedy tylko pozostaje złożyć do kupy, ale jest to tylko prowizorka. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 (edited) http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Albo tania szyna RIS + zdolności manualne. http://azteko.pl/140...ack-p-4795.html + 2 min roboty = Koli Micro T1 średnio pasuje, ale tylko taki miałem. Trzeba kupić eotecha. Edited September 15, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
kakaszi0167 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Witam! Ostatnio zaakupiłem m249 używane i pojawił sie problem z boxem. Po rozkręceniu silnik próbuje drgnąć jakby chciał a nie miał mocy. Bateria nowa 9V (taka jak do mikrofonów wchodzi). Wcześniej pojawiały się takie problemy ale po chwili same ustępowały, a teraz kompletnie nie chce działać :/ Ktoś się spotkał z czymś takim i wie jak sobie poradzić? EDIT: Odesłałem do użytkownika a5d4f1 zrobił mi wszystko pięknie na podkręcanie z głównej baterii i przegląd za niewielką kasę :icon_wink: I teraz śmiga jak nigdy także warto jednak zrobić z jednego źródła zasilania :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Panowie, pilna sprawa: widział ktoś gdzieś na jakimkolwiek sklepie(w PL lub nie) regulator gazowy do m249? ew ma ktoś na sprzedaż? Quote Link to post Share on other sites
Arizz Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Dawno już przebrnąłem przez temat i nie pamiętam więc może ktoś mógłby przypomnieć: jakie metalowe real-capy ładnie podchodzą do M249 P&J? Niestety pejotki reale występują tylko plasticzne a mi zależy na metalowych. Z góry dzięki za pomoc. Cheers! Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Metalowe lowy od Boyi podchodzą ładnie. Ładujesz 30 kulek zamiast 60 i juz. Quote Link to post Share on other sites
bober7 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Witam, Mam kolejny już raz m249 para od pj. Wymieniłem komorę hu na morrisa, BU, dysza bu do m4. Box stockowy. Mam problem z zacinkami kulek w komorze, głównie w momencie, gdy box jest mocno nakręcony. Usunięcie zacinki polega na wypieciu maga i oddaniu kilku strzałów. Na magazynkach real/lowcap takiego problemu nie ma. Miał ktoś taki problem? Lub wie co może być jego przyczyną i zna rozwiazanie? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 (edited) @bober7 Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, aby problemem był zbyt mono nakręcony box. Czy to możliwe żeby mocno napierające kulki coś przesuwały? Ja jak już miałem problemy z magazynkami to takie że podawały zbyt wolno lub własnie za mało dociskało. Komora Morrisa to raczej względna nowość, może tu gdzieś leży problem. Zmieniając temat, ostatnio trochę pogrzebałem w mojej replice i teraz mam następującą konfigurację: Lufa - 510mm - Stock 2-3 letni Komora HU - CA Gumka HU - CA Niebieska Dysza BU M4/16 - Guarder Głowica Cylindra BU - Guarder Cylinder BU Typ 0 - Guarder Głowica tłoka BU - Guarder Tłok Niebieski SHS z 15 stalowymi zębami (14 ząb ścięty do połowy) Zębatki Helikalne 100:200 - SHS Sprężyna SP130 - roczna, może troszkę ubita - Guarder Silnik - Stock 2-3 letni Łożyska stalowe chińskie, ale nowe Kable jakieś grubsze modelarskie Mosfet NanoSSR - Gate To wszystko w stockowej 2-3 letniej skorupie która ma już kilka gwintów zjechanych, więc wszystkie śruby tego nie trzymają. Dodatkowo mam ułamaną osłonę silnika w jednej połówce, ale puki jakoś to działa nie będę się wykosztowywał na nowy szkielet. Więc z takiej konfiguracji mam 475 fps i 9 k/s na 7,4 lipo 20c Niski Rof mi odpowiada, ale moim celem jest podkręcenie mocy do 490-500 fps. Czy jest sens próbować wycisnąć więcej na tej sprężynie? Może wsadzić jakaś pół-preckę? Próbować na innych gumkach? Czy może po prostu wsadzić SP140 i tyle. Jakie gumki ostatnio polecacie? Standardowo Czarna Systema, Biały/Czarny Guarder, Zielona G&G? Kupiłem Czarnego Guardera, ale jest strasznie twarda i nie lubi się z moją starą lufą, a taśmą teflonową nie chce mi się bawić. Mam też Dyszę ProTech podwójnie uszczelnioną, ale już nie miałem czasu jej sprawdzić, zrobi się przy okazji. Fun Fact: Na SP130 Guardera, na kulkach 0,25 mam 130 m/s, może tak należy rozumieć to oznaczenie ;) Edited December 14, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
kakaszi0167 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Czy ktoś z was wzmacniał kolbę lub ma pomysł jak to zrobić w MKII? Jak wiadomo jest to plastik, który trzymają 2 bolce. Tylko problem w tym, że przy upadku kolba po prostu wyskoczyła z tych bolców a kształt plastikowej dziurki nieco się zmienił.... Trzymać się trzyma, ale w akcji wkońcu sytuacja się powtórzy co jest równoznaczne z przerwaniem mojej gry. Zaczynam powoli rozważać metalową kolbę stałą, jednak najpierw szukam jakiegoś pomysłu na wzmocnienie tej, bo ta kolba o wiele bardziej mi się podoba. Jeśli ktoś miał podobny problem lub pomysł jak sobie z tym poradzić to będę ogromnie wdzięczny za jakieś nakierowanie ;) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Witam czy ktoś już próbował to montować http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=3758 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ciekawa, AP zwykle dobre komory klepie, choć do tej pory nie wyszło nic lepszego od komory CA. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 (edited) tu taj filmik z montażu komory airsoftpro do m249 cena tej komory z przesyłką to jakieś 140 złotych.Plus uszczelniona dysza w komplecie. Co jest dość konkurencyjną ceną. Edited January 22, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Nawiązując do tematu komory airsoftpro od lutego ma być w deltashop w cenie około 120 złotych Quote Link to post Share on other sites
eragom Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Jestem ciekaw opinii i pierwszych testów Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Właśnie zamówiłem ta komorę http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=3758 Jak dotrze to zamontuję i w miarę możliwości podzielę się wrażeniami :) Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Ludziska jak powinna być długość dyszy do komory CA bo szału dostaje z ta nieszczelnością. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 (edited) Na dyszy M4 od Guardera nie chciało mi podawać kulek, dysza blokowała. Mogłem podkleić popychacz, albo skrócić dyszę. Skrócenie wydawało mi się prostsze i skróciłem o 0,1 mm do 21,07 mm. Ładnie śmigało. Edited January 29, 2015 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts