Dustok Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 (edited) Chodzi mi konkretnie o to miejsce. Co i jak tam powinno być? Takie cuś Chcesz? Mogę ci wysłać listem za dyszkę, bo ostatnio się tego pozbyłem i zaspawałem całą wyrwę w korpusie. Edited May 25, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Pietia01 Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 Jest ktos w stanir podsc dlugisc dyszy od airsoftpro do komory tejże firmy chodzi o ta z zestawu Quote Link to post Share on other sites
Barszcz164 Posted November 2, 2016 Report Share Posted November 2, 2016 Panowie poszukuję dyszy BU do zestawu BU Modify - komora AirsoftPro. Ta dodawana do bore upa jest minimalnie za krótka. Macie jakieś sprawdzone propozycje? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Panowie poszukuję dyszy BU do zestawu BU Modify - komora AirsoftPro. Ta dodawana do bore upa jest minimalnie za krótka. Macie jakieś sprawdzone propozycje? Kupić dłuższą bore i doszlifować do 21,2mm Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 (edited) Ja mam u siebie: BU Guardera (Cylinder, Głowica Cylindra, Głowica Tłoka) + Dysza ProTech + Komora AirsoftPro. Wszystko dobrze działa. Z tego co pamiętam to kupiłem chyba tą dyszę i ją lekko doszlifowałem: http://azteko.pl/pro...-mm-p-6457.html ale widzę że jest też dostępna: http://azteko.pl/pro...-mm-p-6449.html Tanie są kup dwie i zobacz :icon_wink: EDIT: Żeby być dokładnym, sprawdziłem w historii zamówień. Kupiłem dyszę: ProTech - Dysza do replik typu M16A2/M15 Bore Up 21,40 mm jest już niedostępna, ale to samo co G3 21,4mm i lekko doszlifowałem. Edited November 3, 2016 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Barszcz164 Posted November 3, 2016 Report Share Posted November 3, 2016 Podziękować. Quote Link to post Share on other sites
Dzichader Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Mam to dziadostwo. Stare jak cholera, ma naklejki jeszcze od Krakmanów i używałem go do CQB (350fps). Pora zmienić sytuacje. Pierwsze pytanie dotyczy maga, Dlaczego go nie podpiąć z resystorem do kostki repliki? Lipo 11.1 da radę przecież. Drugie jak rozpoznać czy komora jest nowego typu czy starego i gdzie znaleźć do niego gumkę? I ostatnie. Trzeba coś zmieniać pod M130? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Box zasilany z jednej baterii z repliką ma sens, tak jest zrobione w M60, Bateria w boxie zasila też replikę. Działa to dobrze bo przy wciśnięciu spustu od razu podkręca maga. Zrobiłem sobie też tak kiedyś w SAWie, ale wkurzały mnie dodatkowe kable wychodzące z repliki. Przycisk żelowy do maga nie jest jednak tak upierdliwy. Co do komory to nie widziałem nowej na oczy. Wsadź do swojej lufę ze zwykłą gumką i zobacz po prostu jak to wygląda. W starych kołnierz gumki przysłaniał z pół okienka przez które wpadają kulki, przez co kulki nie wpadały :icon_wink: Na M130 to raczej nic nie trzeba zmieniać. Wygasła mi możliwość edycji, a mam pytanie z innej beczki: Używa tutaj ktoś Małego Box'a od A&K? Mam takiego, ale dość wolno podaje kulki, przez co czasem jak replika pracuje na lipo 11,1, nie nadąża podawać kulek. Siedzi tam cztero-ogniowowa bateria nimh, czyli w pełni naładowana 6V. Wsadzał ktoś tam lipola 7,4? W pełni naładowany to tylko 8,4V, więc dużej różnicy nie ma, ale nie chce przypadkiem sfajczyć silnika / kabli / płytki sterującej. Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Ja mam 2, mają fabryczne zasilanie. Obydwa nadążają z podawaniem na 11.1v. Co ciekawe MAG nie nadąża. :) Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Jaka komora+gumka będzie najlepsza do silnika P* Jack? Taka dysza https://ampedairsoft.com/polarstar-jack-nozzle-for-m4-m16/ Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted April 8, 2017 Report Share Posted April 8, 2017 Hej. Czy nie wiecie może jakiej średnicy jest o ring trzymający pokrętło regulacji hop up w komorze classic army ? Mój się przerwał przy demontażu i jest mały problem, to groszowa sprawa ale nie wiem jaki kupić niestety. Jaki dystanser stosujecie z tą komorą ? Ten stockowy dodawany do komory jest lipny. Założyłem gumkę systema energy i co drugi strzał jest pusty. Dysza airsoft pro. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 Nie wiem czy nie będzie szybciej jak po prostu skoczysz do sklepu z komorą i na czuja dokupisz. Średnicę wewn. możesz zmierzyć sam, a grubość gumy na tego czuja na luzie dobierzesz ;) A magazynek wyrabia z podawaniem? Spróbuj jeszcze na innej gumie. Dystanser z wkładu do długopisu. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 (edited) Co do dystansera to taki właśnie zrobiłem. Magazynek zarówno box mag jak i mid cap m4 wyrabia bo wcześniej miałem komorę airsoft pro. Wydaje mi się że to może jest wina dyszy tak jak było wspomniane wcześniej albo gumki lub miliona innych rzeczy :) Narazie temat odkładam jak będzie czas i pieniądze to oddam do zaufanego serwisanta żeby to ogarnął i tyle. Edited April 9, 2017 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 Szybkie pytanie - komu najlepiej oddać M249 na przegląd? Asgrevolution sprawdzi się? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 ASG Rev robił od 2012 , 3 moje świnki i zawsze było ok. Więc tylko mogę polecić Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 (edited) Mam do was pytanie. Którą dysze kupić do swojej m249. Zamieniłem airsoft pro na guardera z zestawu bore up(taką akurat miałem pod ręką) i replika już prawie wcale nie ma pustych strzałów ale fps Mi spadły z 430 na 360. Dysza ma współpracować z komorą classic army i seryjną głowicą cylindra.Ktory popychacz będzie pasował do m249? Edited June 16, 2017 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Stockowa głowica cylindra to raczej niepewny temat. Zależy to pewnie od rocznika, ale te które ja widziałem, to coś pomiędzy standardową szerokością, a bore-upem, oczywiście bliżej do bore-upu. Czyli dysze bore-up (Guarder, Pro Tech czy inne), o wiele ciaśniej chodzą na głowicach cylindra bore-up produkcji Guarder czy JG, niż na stockowej głowicy cylindra z M249. Ja używam dyszy Pro Tech "odpowiedniej" długości, a głowicy cylindra Guardera i jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 16, 2017 Report Share Posted June 16, 2017 Hej. Zamówiłem tą dysze http://www.taiwangun...-do-m4-guarder. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Coś nie działa poprzedni link. http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Stockowa głowica cylindra to raczej niepewny temat. Zależy to pewnie od rocznika, ale te które ja widziałem, to coś pomiędzy standardową szerokością, a bore-upem, oczywiście bliżej do bore-upu. Czyli dysze bore-up (Guarder, Pro Tech czy inne), o wiele ciaśniej chodzą na głowicach cylindra bore-up produkcji Guarder czy JG, niż na stockowej głowicy cylindra z M249. Ja używam dyszy Pro Tech "odpowiedniej" długości, a głowicy cylindra Guardera i jestem zadowolony. A możesz mi powiedzieć która dyszę pro techa kupiłeś bo rozmiarze 21.20mm są tylko do m14 i bore up do m4. Quote Link to post Share on other sites
lkoral Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Panowie, mam pytanie. Próbowałem dokopac się do tego w tym temacie ale ilość postów jest nie do ogarnięcia przez taptalk na telefonie. Chodzi o rzecz następującą. Posiadam pj46. Chciałbym w tej replice wymienić komorę hu na airsoft pro i przy okazji ogarnąć sprawę tego niestandartowego zespołu cylindra. I tutaj pytanie, jaki cylinder I glowice cylindra najlepiej montować? Dodatkowo chciałbym wymienić tłok i glowice na full stalowe uzębienie i żeby się dobrze doszczelnialo. Czy ktoś mógłby mi z doświadczenia polecić jakieś sprawdzone modele? Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 komora ASP nie jest za fajny tworem. Sposób montażu jest rozwiązany słabo i komora potrafi się rozkręcić. Zestaw cylindra to normalne v.2 :) Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Potwierdzam. Komora wykonana bardzo ładnie ale niestety nie jest idealna. Ja kupiłem nówkę classic army i jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Mnie również nie zachwyciła ta komora AP. Herman gdzie dorwałeś CA? Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted September 11, 2017 Report Share Posted September 11, 2017 A tu :) http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=36_1067_232&products_id=5130 Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Panowie, czy ktoś z Was używał / używa tego boxa? Ciekawi mnie to bo właśnie rozglądam się za małym boxem :) https://shop.ehobbyasia.com/star-1550rd-cartridge-pouch-for-mk46-series-aeg.html Quote Link to post Share on other sites
Urban47 Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Ma podajnik w innym miejscu i bez dużych przeróbek nie podziała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts