ganz Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 ciekawe rozwiązanie sam myślałem o tym żeby pozbyć się dwójnogu, którego i tak nie używam często a przedni hand grip na pewno przydałby się, a jak to sprawdza się w praktyce? tzn czy dobrze to leży w dłoni? Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Dołączam się do pytania ganza, i proszę o jakiegoś pikczersa dokładniejszego, bo zamierzam to samo uczynić, a z dobrych wzorców warto korzystać :) Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Jeśli chodzi o mnie to sprawdza się. Zdecydowanie lepiej leży w łapach, poprawił się komfort noszenia. Moja przeróbka wygląda tak : W miejsce dwójnogu wstawiłem krótką szynę RIS pod którą znajduje się stalowa czy tam metalowa podkładka. Niestety trzeba było trochę piłować boki chwytu bo szyna z rączką nie chciała wejść. Wszystko mocno, elegancko przykręcone, nie ma mowy o luzach. Ponadto dla pewności kolejnymi dwoma śrubami usztywniłem górę. No i tak to wygląda w skrócie ;-) Quote Link to post Share on other sites
cysi3k Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 (edited) W rzucam obiecane fotki zgodnie z prośbą. W co ergonomii i wygody - nosi się teraz zupełnie jak zwykła eMka z handgripem czyli bardzo wygodnie ;-) Edited November 27, 2008 by cysi3k Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Witam! Mam pas dedykowany do M249 ( wersja guna MKII) i szczerze to ten pas jest beznadziejny. Zamiast niego wolałbym jakiś 3 punktowy od innej repliki tylko żeby pasował. Używa ktoś jakiegoś 3 punktowego systemu nośnego, który jest w miarę w wygodny i dobrze się sprawdza przy "potworze"? Quote Link to post Share on other sites
ganz Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Ja używam 2-punktowego pasa Guardera i jestem bardzo zadowolony, może to kwestia sposobu użytkowania, zresztą myślę że nasza Mini jest za ciężka na 3 punktowy pas. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 (edited) Kiedyś widziałem typa, który używał do wersji para 3 - punktowego pasa do M4. Ale ja mam wersję MKII, a 2 - punktowy pas do Minimi próbowałem na rożne sposoby i nie jest taki efekt jakiego oczekuję. Mówiąc ściślej pas 3 - punktowy do prosiaka mi po to żeby np. zarzucić karabin na plecy i móc korzystać z repliki broni bocznej tak by M249 nie zsuwał się z i nie gibał się na lewo i prawo. Edited December 2, 2008 by headshooter Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Jeśli widziałeś go na Psychiatryku w Otwocku to byłem to ja :D. Używałem trochę specyficznie pasa 3 punktowego. Ale przyznam, że nosiło się go bardzo wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 (edited) Nie Gloomer to nie byłeś Ty :P Typa widziałem w czerwcu tego roku na Wacie i to był bodajże Skoczek. A swoją drogą zarzuć linka do pasa, którego używasz? Edited December 2, 2008 by headshooter Quote Link to post Share on other sites
Sqrcyk Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Witam Posiadam replike MKII m249 P&J i mam małą prośbę. Mam zasięg na około 20 metrów, kulki lecą lobem i na koniec spadają.Przekręcałem Hop upa, nic to nie daje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.Z góry dzięki. Pozdrawiam,Sqrcyk Quote Link to post Share on other sites
ganz Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 prosta rada: zmienic gumke hop up, w gorszym wypadku całą komorę (Classic Army), bo zdarzają się nieszczelne Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Nie Gloomer to nie byłeś Ty :P Typa widziałem w czerwcu tego roku na Wacie i to był bodajże Skoczek. A swoją drogą zarzuć linka do pasa, którego używasz? Skoczek ma nick Skoczek na warriorze także możesz tam go złapać ;) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 (edited) Mam do was prośbę- powiedzcie mi gdzie sie reguluje HU w tej replice? Przy komorze? W którym miejscu (zdjęcie mile widziane) ;) Pytam dlatego, że nie wiem czy do mojego RPD będzie pasowałą taka komora czy lepiej wziąć od AK, a walczę z brakiem miejsca w komorze zamkowej. Gwoli wyjaśnienia- na oczy w życiu nie widziałęm M249 a rzeczywistości :) pzdr Edited December 18, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 (edited) Witam. Mam taką batkę: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...400L_srch_sanyo 9,6 sanyo 2400. Jest większa od normalnych baterii(nie wchodzi np. w kolbę Rifli od CA) Chcę kupić m249 paratroopera. Co robić by wsadzić batkę ,lub jak to inaczej rozwiązać? Edited December 22, 2008 by Borol Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 @ Borol mógłbyś tą batkę wsadzić do maga. Wiąże się to z małą zabawą przeprowadzenie kabli do maga, ale warto coś takiego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Hmmm,czyli rozebranie gb? Heh ,mało kto tu takie coś chyba rozbierał:) A przecież w magu są kulki, więc jak? Sory za to lamerskie pytanie ale nie miałem jeszcze minima na dłużej w rękach. Quote Link to post Share on other sites
ganz Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 (edited) w magazynu opudełkowym do m249 tylko część miejsca zajmuje komora na kulki, jest sporo wolnego miejsca gdzie mozna upchnąć baterię, sam rozważam taki ruch ale to musi jeszcze poczekać jako że mam teraz inne problemy na glowie i zero czasu na airsoft poza tym wcale nie trzeba rozbierać GB, nic podobnego, wystarczy podpiąć przewody to styków wyprowadzonych z tyłu gearbox'a i poprowadzic korpusem i dalej do maga np. rurką z mikrofonem w magu Edited December 22, 2008 by ganz Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Aha.To dobrze. Jak będe miał wreszcie to się z tym pobawię. Jakby co spróbuję na kolbie. Co polecacie na wymianę od razu w tym pejocie? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Odnośnie baterii w magu to z tego co pamiętam Menel zamieszczał gdzieś zdjęcia jak to zrobił. Widziałem w akcji kiedyś wersje stockową PJ i spisywała się całkiem zacnie. Ja w moim minimi wymieniłem prawie wszystko (ze stocka została prowadnica i zębatki reszta bebechów to JBU i silnik Guardera). Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 mam inne lamerskie pytanie. Na auto naciąga się sprężyna,i trzeba strzelić na semi ,żeby ją zwolnic. Jak to rozwiązano w minimi pejota skoro nie ma semi> Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Przy odrobinie wyczucia da radę pojedynczym wystrzałem zwolnić spręzyne. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Żeś teraz bohena walnął. "przy odrobinie szczescia" taka bestia pożera dużo kulek. ten shit http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=408 jak oceniacie? Edited December 23, 2008 by Borol Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Najlepiej wyjąć sprężynę jeśli się guna nie używa - parę sekund to trwa. Albo zdemontować lufę strzelać z wyczuciem tak, aż zobaczysz, że dysza jest wysunięta na przód i przy naciśnięciu w nią chowa się mniej więcej do połowy do środka. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Nie wyczuwasz tego? Ja pomimo dość kosiarkowego ROFu potrafię spokojnie to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 To sprawdź dyszę czy da radę się wciskać to będziesz miał 100% pewności. Mi też się wydaje nie raz, że niby sprężyna powinna być zwolniona, potem sprawdzam w sposób jaki tu opisałem a tu jednak nie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts