gloomer Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 A nie lepiej po prostu zrobić tak? http://pl.youtube.com/watch?v=ifLlnxCAzPM Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Ale co jest jakiegoś rewolucyjnego w tym filmie? To, że koleś otwiera replikę, zwalnia sprężynę, wsadza sprężynę i zamyka replikę? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 To, że najłatwiej i skutecznie w ten sposób zwolnić sprężynę i mieć święty spokój. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Niby wyczuwam ale wole mieć 100 pro.O lol.A ten sposób jest spoko.Dzięki za linka.Nie mógł nikt od razu tak tego opisać? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 ... jak kupowałeś replikę w Taiwangun to masz w miejscu zwalniacza sprężyny plombę i ją musisz zerwać żeby sprężynę zwolnić to raz. Dwa to to, że myślałem że każdy już przeszedł ten etap bo to przecież największy bajer w tej replice i nawet w PTW tego nie ma :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Co fakt to fakt ale madjong ma rację z tą plombą. Ale sądzę, że jest i tak druga plomba jeszcze :). No niektórzy nie wiedzą, że jest ten bajer ale przecież to nic złego :P. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Kupiłem używke:) Miałem w łapkach. Moje spostrzeżenia -dwójnóg zaraz wybierze wolność -uchwyt też -fajny znal -dobre spasowanie -kable od batki przeprowadziłem szparą z dołu i na jakiś czas batkę przykleiłem do frontgripu -zwalniacz sprężyny-eeeehhhh.ptw przy tym siada. zresztą napisałem o tym już w ogólnych technicznych w temacie o wyborze sprężyny:) -magi icsa i boya pasuja -2 boxy-super -kolba wybierze wolność też pewnie. Teraz poluję na atrapę taśmy nabojowej. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Z określeń taiwana SAWik ma stal korpus. Ale czy to prawda? Zwalniacz sprężyny to użyteczny wynalazek :D Edited December 26, 2008 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Ma stalowy korpus. Ze znalu masz porobione liczne drobniejsze elementy. Część z nich można zastąpić stalowymi odpowiednikami z asgshopu. Np. ten uchwyt na pin co trzyma rączkę po prostu mi pękł jak gun mi upadł na ziemię i byłem zmuszony wymienić. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 witam, niedługo stanę się posiadaczem MINIMI P&J MK II, może mi ktos powiedziec jaka najwieksza bateria wejdzie do kolby ? Ktos wspominał o G&P 9,6 3300 mAh, może ktoś potwerdzic? BTW w MK II kable są wypuszczone w kolbie ? pzdr Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Tak kable są wprowadzone do kolby. Przykładowo ja mam w kolbie batkę Sanyo 10,8V 3600mAh ( 9 ogniw). Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Kable są stockowo w kolbie. Ja mam o taką i się mieści, ale za dużo miejsca to nie ma ( na grubość i wysokość. na długość jest miejsce ) : http://www.taiwangun.com/shop,show,848 jest baaaardzo pojemna i bardzo długo trzyma Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Hmm.Ma ktoś listę co wejdzie do chwytu w PARA? Lipolki 11.1 do jakiej pojemności? V SHAPe? SF? Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Coś takiego wejdzie. To też wejdzie ale nie polecam. Co do Li-Polek to na Asgshopie są podane wymiary więc nie powinno być problemu. V-Shape i SF są na grubych ogniwach więc średnio. Edited December 27, 2008 by Troglo Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Troglo czemu ICSA nie polecasz? mam to: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2619 i mały problem:) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Kable do box'a i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Borol - już tłumacze. Ja mam tą baterie na 9,6V i 2600mAH ICS (te pałeczki, walce, nunchaku, nie wiem jak je nazwać), tak czy siak te z drugiego linku. Mam też moją stockową batke z Firefoxa na 9,6V i 1100mAh gdzie ROF na mojej stockowej batce jest większy niż ten od ICSa! Nawet czas działania jest dłuższy! Nie wiem może mam jakiś felerny egzemplarz ale to jest moja druga batka po pierwszą też miałem taką samą i musiałem wymienić. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Sformatuj baterię dokładnie, chociaż może być walnięta. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Formatowałem 3 razy ale moge też podejrzewać moją ładowarkę (mam tą półautomatyczną MW), bo u kumpla co miał w pełni automatyczną z Ansmanna działała troche lepiej ale i tak ROF był mniejszy. Dobra koniec, oftopa. Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ol Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Dzisiaj miałem mały wypadek z moim M249, po zaliczeniu gleby połamał mi się box. Cała zawartość magazynka czyli elektronika i części mechaniczne przeżyły. Pytanie brzmi, czy próbował ktoś upchać "bebechy" z boxa w magazynku na 100 naboi od wersji ostrej ? Są takie "szmaciane" magi z podajnikiem kulek np na wgc a na allegro można kupić "szmaciaki" od ostrej M249. Panowie, akumulatory się formuje, formatować można dysk twardy albo dyskietkę ;) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 http://www.gunfire.pl/product-yid-1152191043-M249-MK2.html czy ktos wie jakie są roznice pomiędzy ta wersją a ta z taiwangun ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 P&J ma więcej elementów wzmocnionych. Specna arms to typowy stock chiński. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) aha dzięki za info chociaż tak i tak kupiłem P&J to wole wiedziec jaka różnica :) Już nie mogę się doczekac, jeszcze jeden dzien ! przykręcał ktoś szynę do pokrywy ? nie mam zamiaru wydawac kilkaset złotych na pokrywę z szyną... pzdr Edited December 29, 2008 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Kupujesz jakąś szynę rus.Wiercisz pokrywę i montujesz .Wielu już tak zrobiło :D Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 P&J ma więcej elementów wzmocnionych. Specna arms to typowy stock chiński. Czy może ktoś to jeszcze potwierdzić? Gloomer skąd masz taką informację, że SpecnaArms jest gorszy od P&J? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts