Dokttor Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 Pytanie: Czy konwersja macrafta na kapsuły CO2 mieści się w kolbie??? A jeśli tak to które część mogę zalać klejem??? Nie będzie nic przeszkadzało jak przód będzie miał w środku klej??? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Kupiłem cylinder PPS i wiecie co? Jadę go dzisiaj oddać bo tłok AA nie pasuje do niego. Po ten dziad jest za wąski :D! Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 To i ja zadam pytanie do mancrafta. Czy ta konwersja skraca ruch potrzebny do przeładowania??? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Tak. Quote Link to post Share on other sites
xgrzechux Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Gloomer a jaki miałeś wcześniej cylinder ? Ja mam cały ten zestaw: http://deltashop.pl/pl/l96/410-pelny-zestaw-tuningowy-l96.html Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Tak. To była odpowiedz na moje pytanie czy użytkownika Wintar??? Ja szukam osoby która używa tego adaptera do konwersji żeby się wypytać, jak z wygodą wymiany. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Wintar - Tak Dokktor - Nie, musisz zrobić pokrowiec aby reduktor i zbiornik na kapsuły co2 przyczepić do repliki na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Gloomer a jaki miałeś wcześniej cylinder ? Ja mam cały ten zestaw: http://deltashop.pl/...ingowy-l96.html Ja ciągle mam stockowy cylinder bo PPS po prostu nie pasował :P. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Wintar - Tak Dokktor - Nie, musisz zrobić pokrowiec aby reduktor i zbiornik na kapsuły co2 przyczepić do repliki na zewnątrz. A pokazał byś zdjęcia jak ty trzymasz kapsuły na karabinie??? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 https://plus.google.com/u/0/photos/106193397656681222991/albums/5992031407155050353 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Dobraaaaaa mam już dosyć tego mojego "sztucera". Nie mogą sobie ciągle poradzić rozrzutem w tej giwierze (lewo,praw). No stodołę może bym tym trafił :/. Poszukuje serwisanta, który weźmie moją elke pod śrubokręt i zrobi z tym porządek. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 a przypadkiem L od Wella nie ma tj. Mb03 ramienia z boku komory przez co idzie tj. bokiem kulka? :o Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Ja mam cudowną komre PDI. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 No a jaki masz dystanser ? Z tego co wiem i sam robiłem u siebie czy dwa dni temu u kuzyna te dystansery typu H są ok ale wystarczy lekki odchyl i dupa. Ja na stocku np wziąłem dałem pod ten H kawałek innej gumki wyciętej dzięki czemu zniwelowało to jakoś i kulka leci prosto w końcu a u siebie w tej komorze PPS dałem pełny dystanser aby się nie odkształcał. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Panie Brzuski ale w komorze PDI nie masz normalnego dystansera tylko taki wałek długi :D. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 załóż stock xD Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Brzuski bo zaraz pojadę do tego Racibórza i rzucę Cię tą stockową komorę w głowę. Jutro posiedzę nad tym, dostałem pare porad od Dexa. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Samael wybacz..ale z boku pociesznie to musi wygądać -patrząc pod jakim kątem zdjęcia robiłeś :P Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 (edited) Ja zrobiłem patent taki sam jak z regulacją hopka od góry w VSR (przewiercanie, gwintowanie dodatkowa śruba regulująca. Jest na pewno w temacie od VSRki). Wyciągasz z komory o-ring który dociska ramiona. Wykręcasz jak najwięcej się da śrubki od regulacji hopa (2 małe imbusy) i w to miejsce za nimi (tam będzie chyba z 0.5*0.5cm) wkładasz tą małą wesołą sprężynkę stożkiem do dołu (ma dociskać ramiona do góry). Następnie wiercisz otwór w lufie zew. i gwintujesz tak aby śruba która tam wejdzie dociskała końcówkę ramion od regulacji. Następnie dobrze na ten gwint przykleić od góry nakrętkę, żeby nie narażać się na problemy z gwintem w gówno licie. Najlepiej dać śrubę o szerokości "rowka", w którym chowają się ramiona od hopka. Śruba m6 spisuje się idealnie. Wbrew pozorom dociska obie dźwignie równomiernie. Nie trzeba się męczyć z imbusami i potwornym ustawianiem, wystarczy przekręcić śrubę. Poza tym w przeciwieństwie do stockowej regulacji tutaj mamy większy zakres nacisku dystansera na gumkę hu. Mam nadzieję, że komuś się przyda. Jeżeli będzie taka potrzeba wstawię zdjęcia. Edited April 4, 2014 by Kazana Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 No nie powiem bardzo sprytny patent :D.wrzuć foty i niech może Mendi to podklei w 1 poście. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Jest to tzw. TDC (Top Dead Center). Oto jak wygląda to w VSR: http://www.airsoftsniperforum.com/32-general-sniper-talk/4634-top-dead-center-mod-tdc-guide.html http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=86871.0 Sam montaż w mb-01 będzie wyglądał podobnie. ;) Również prosiłbym o wrzucenie fotek jak to w L'ce wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Praktycznie wszystkie czynności wykonuje się tak jak w vsr. Jedynie w komorze PDI wewnątrz wariora trzeba przełożyć sprężynkę i wywalić o ring który dociska ramiona. Zdjęcia wrzucę na dniach jak uda mi się jakiś ludzki aparat znaleźć, a jak nie to czymś mniej ludzkim "zrobiem" i "wrzucem". Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 W sumie po co wywalać ten o-ring? Będzie sobie na spokojnie trzymać ramiona bo bez tego ciężko zamontować komorę do lufy. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Ale wtedy bez tych małych śrubek do regulacji sam oring będzie już dociskał ramiona, a tym samym dystanser i gumkę HU, a przecież chodzi o to, żeby TDC dociskał ramiona. ;) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Tak jak kolega wyżej pisał. Wywalamy oring z komory, bo w tym momencie śruba będzie pełniła jego funkcję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts