AS333pl Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Nie chodzi mi o ten guzik na gb, tylko z przodu. to przy okazji trzyma górne drewno. http://as333pl.wrzuta.pl/obraz/2uzpwkQi4ds/aks-74u Edited March 13, 2011 by AS333pl Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 To pojęcia nie mam. Popytaj rusofili jakiś, prędzej Ci odpowiedzą. Może ktoś ma na zbyciu... rus-mil.pl Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Pokrywa zaczepiona jest o podstawę szczerbinki, ale tej osobno nie ma do kupienia. Swoją drogą... dziwne trochę peknięcie w tym miejscu, bo ten element to dość solidny "klocek". U mnie się posypało, ale ucho od pokrywy. No ale to dość delikatne jest, dzisiaj znajoma połamała te uszy przy zwykłym otwieraniu i wymianie baterii :blink: Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 To może ktoś widział do kupienia szynę od mini beryla, coś takiego: http://www.eioba.pl/files/user1239/Mini_20Beryl.jpg Problem miałbym z głowy no i szyna się morze przydać. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 O to najlepiej pytaj budowniczych z tego tematu http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/8419-beryl/ Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 (edited) Chyba już mało kto zagląda w ten temat, jednak mam nadzieje że ktoś mi odpowie na ważne pytanie. A więc jak nazywa się ta część w aks74u do której jest zaczepiona pokrywa zamka. ponieważ w boyi-u ta część jest z znal i mi na mrozie pękła przez co pokrywa w ogóle się nie trzyma. No i karabin lipnie wygląda bez pokrywy, nie mówiąc o problemach z baterią. szukałem na wielu sklepach w częściach i nic takiego nie widziałem, więc byłbym wdzięczny za ewentualne linki. Niedawno widziałem to na GF i było stalowe. popytaj u nich. Natomiast jeżeli jest to element pokrywy, to jest wersja stalowa, całej pokrywy na TG Pozdrawiam Edited March 15, 2011 by separator Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 gf- gunfire.pl tg- ? Dzięki ale na gunfire nic nie znalazłem. Zastanawiam się czy dało by się zrobić coś podobnego z krótkich kawałków rurek miedzianych, polutować, pomalować i morze by było. Oczywiście pokrywa nie otwierała by się lecz odchodziła całkiem, jednak na razie nie mam czasu się czymś takim zająć, więc morze w najbliższej przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Gdyby ktoś miał fornt od aksu (BOYi) z gumka HU i lufą, to chętnie przygarnę w rozsądnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Ten zawias pokrywy zamka znajdziesz na www.ebairsoft.com Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 (edited) Dzięki Klucha. Nigdy nie kupowałem w zagranicznym sklepie, ale chyba jak zaznacze opcje wysyłki do polski to wyślą i już. Nie powinno być żadnych problemów. 14.50$ to nawet nie tak wiele. Edited March 18, 2011 by AS333pl Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 (edited) Dzięki Klucha. Nigdy nie kupowałem w zagranicznym sklepie, ale chyba jak zaznacze opcje wysyłki do polski to wyślą i już. Nie powinno być żadnych problemów. 14.50$ to nawet nie tak wiele. Też tam to właśnie zamawiałem :) Do polski spokojnie wysyłają, paczka idzie od 10 dni do ponad miesiąca. Edited March 18, 2011 by Klucha 21 Quote Link to post Share on other sites
pwcamembert Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Witam, mam pytanie. Posiadam ową replikę no i poprzedni właściciel ściągnął stary tłumik płomienia razem z tą przejściówką i zamontował tłumik płomienia od m4, mianowicie, jak go odkręcić ? Czy trzeba przytrzymać jakiś cypel lub może odkręcić jakąś śrubkę, niczego takiego nie widzę w pobliżu. Będę wdzięczny za szybką pomoc. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Jak tłumik od m4 to powiniena być gdzieś mała śrubka na imbus z boku :D Quote Link to post Share on other sites
pwcamembert Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Jak tłumik od m4 to powiniena być gdzieś mała śrubka na imbus z boku :D No właśnie oglądnąłem z wszystkich boków tłumik płomienia i nie ma tam żadnej śrubki imbusowej, w pobliżu także. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 A jakiś "ząb" nie zachodzi "w" tłumik, coś jak w standardowym? Może po prostu trzeba odkręcić Quote Link to post Share on other sites
pwcamembert Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 (edited) W tłumik nic nie zachodzi, jest czysto z wszystkich stron, próbowałem odkręcić tak po prostu, w obie strony, lecz albo to nie o to chodzi, albo jest cholernie mocno zakręcone. Żałuję że jestem żółtodziobem, pewnie ktoś doświadczony odkręciłby to w minutę. Czyli mam nadal próbować odkręcić tak zwyczajnie ? Jak patrzę na zdjęcia tłumików od m4 na necie to one mają te wejście na imbus, na tej płaskiej stronie tłumika, i w tym problem że ten mój takiego czegoś nie ma. Edited March 26, 2011 by pwcamembert Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Skoro nie ma śrubki, to po prostu trzeba odkręcić Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Możliwe że ten tłumik został przykręcony na paste do gwintów albo superglu. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Skończyłem już zewnętrzny tuning (w sumie polegający na oksydowaniu części stalowych i bejcowaniu drewienek), czas na bebechy. W stocku wg sklepów jest 350 fps (kartki z chrono jak zwykle ni ma), chciałbym go podciągnąć do 410 około. Czy będzie hulał na auto po zmianie gumy, doszczelnieniu teflonem i zwykłej wymianie sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Skończyłem już zewnętrzny tuning (w sumie polegający na oksydowaniu części stalowych i bejcowaniu drewienek), czas na bebechy. W stocku wg sklepów jest 350 fps (kartki z chrono jak zwykle ni ma), chciałbym go podciągnąć do 410 około. Czy będzie hulał na auto po zmianie gumy, doszczelnieniu teflonem i zwykłej wymianie sprężyny? A dlaczego nie miałoby hulać ?. Wymień może jeszcze dysze na shs 20,7 mm. Zmiana kabelków według uznania zależy czym będzie zasilany i jaki rofik chcesz mieć. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Skończyłem już zewnętrzny tuning (w sumie polegający na oksydowaniu części stalowych i bejcowaniu drewienek), czas na bebechy. W stocku wg sklepów jest 350 fps (kartki z chrono jak zwykle ni ma), chciałbym go podciągnąć do 410 około. Czy będzie hulał na auto po zmianie gumy, doszczelnieniu teflonem i zwykłej wymianie sprężyny? Włóż M120 guardera, spadnie rof ale po porządnym uszczelnieniu ~400fps jest jak najbardziej osiągalne i raczej nie powinno nic się stać, poza szybszym zużyciem tłoka oraz spadkiem szybkostrzelności (ew. bateria będzie trzymać krócej). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Sp120 można mieć w AK nawet 450 jak się poskłada dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Kolejna sprawa: mam dwa magi, stalowe mid capy. Prawdopodobnie Cyma. Do gniazda wchodzą dobrze, choć nie ma takiego charakterystycznego kliknięcia. Niestety, przy strzelaniu zawsze lecą dwie kulki. Da się coś z tym zrobić, czy po prostu cymowskie nie pasują? Quote Link to post Share on other sites
Kisielu Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 W moim AKS-74U magazynki od cymy wypadały, po podklejeniu taśmą izolacyjną magazynka w kilku miejscach, mag trzyma się, jednak czasami ma problemy z podawaniem kulek, ogółem lepiej kupować magi do Boyi'a, oszczędzi to wielu problemów :) Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 W tych Boyach jest problem z magami, ja rozwiązałem sprawę piłując ten zatrzask magazynka. Teraz większość magów pasuje, nie wypada i podaje dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts