Kisielu Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 A dokładniej w, którym miejscu? Bo sam chętnie bym tak zrobił, tylko nie chce repliki zmasakrować xD Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Jutro zrobię zdjęcie to wyśle, ale ogólnie chodzi o spiłowanie górnej części tego elementu który blokuje magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 i jak sprawa wygląda? ;) Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Pozwolicie że odkopie trochę temat bo mam następujące pytanie. Może ktoś miał do porównania rk-01 i cm.045? przeczytałem cały temat i nie znalazłem takiego porównania. Jak czytałem temat o cymie to wszyscy ją chwała tylko jest problem z magazynkami ale za to gb jest pancerny sam mam 040 i jestem z niej bardzo zadowolony. Czy warto dołożyć do cymy czy lepiej wziąć rk z gunfire (mają atrakcyjna cenę) bo różnica jest prawie 200zł. Po replice spodziewam się bezawaryjności bo nie mam na tyle pieniędzy aby co chwilę grzebać i wymieniać części. Z tego co widziałem na gunfire jak i krakmani nie mają już tych wersji full steel więc nie wiem czy mam się spodziewać problemów z wyłamującym się zatrzaskiem od kolby. Jakie jest body w tych rk bo jak ostatnio kolega zamówił i ma takie dziwne chropowate zupełnie inne jak cyma. Pisze to w tym temacie bo bardziej jestem za rk ze względu na cenę ale nie wiem czy awarie i wymiana części nie doprowadzi do tego że wyjdzie na to samo. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 jeśli zależy Ci na wyglądzie i detalach - bierz bojca. Jeśli na mocnym gb - cymę. tyle w temacie. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Tyko właśnie to chropowate body nie wygląda zbyt pięknie. Zamawiał ktoś ostatnio tego boyia, lub może powiedzieć jakie ono naprawdę jest? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 racja, lepsze to odłażące farbą z cymy. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 (edited) Jakby w cymie odłażąca farba była największym problemem :hahaha: Mam rk-08 full steel(kupiony 3 tyg temu) Farba lekko jest chropowata tylko na korpusie. Całość pancernie wykonana-zero luzów. Edited July 15, 2011 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 (edited) Chyba już mało kto zagląda w ten temat, jednak mam nadzieje że ktoś mi odpowie na ważne pytanie. A więc jak nazywa się ta część w aks74u do której jest zaczepiona pokrywa zamka. ponieważ w boyi-u ta część jest z znal i mi na mrozie pękła przez co pokrywa w ogóle się nie trzyma. No i karabin lipnie wygląda bez pokrywy, nie mówiąc o problemach z baterią. szukałem na wielu sklepach w częściach i nic takiego nie widziałem, więc byłbym wdzięczny za ewentualne linki. To się nazywa Podstawa dekla, u mnie też się to rozwaliło. A tak z innej beczki. Wiecie gdzie mogę kupić okucia okładzin chwytu przedniego? Edited August 5, 2011 by damian14c Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Podstawę dekla z podstawą szczerbinki ktoś ostatnio sprzedawał w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 A tak z innej beczki.Wiecie gdzie mogę kupić okucia okładzin chwytu przedniego? http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/obsada_loza_do_aks74u_boyi-2722.html Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/obsada_loza_do_aks74u_boyi-2722.html górnej okładziny :) Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Istnieje coś takiego jak atrapa rury gazowej do tego modelu? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 tzn? Bo u mnie jest właśnie atrapa... Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 tzn? Bo u mnie jest właśnie atrapa... Można jakieś zdjęcie? Założyłem sobie szyny RIS które są potwornie dziurawe i potrzebuję między nie jakąś atrapę rury gazowej wsadzić... Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Też orisowałem kałaszka, dziury mi zbytnio nie przeszkadzają. Paniowie, mam pytanko, gdzieś na forum był temat o przystosowaniu aksu pod kolbę m4, ale nie moge tego znaleźć, mógłby ktoś podać link. :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Można jakieś zdjęcie? Założyłem sobie szyny RIS które są potwornie dziurawe i potrzebuję między nie jakąś atrapę rury gazowej wsadzić... To, co jest pod drewienkiem (nakładką rury gazowej), to właśnie atrapa rury gazowej. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Jeszcze jedno, mam risy chińskie w cnc wykonane i są drobne luzy na boki, wiecie może jak je zniwelować? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Podłóż coś - kawałek drewienka (zapałkę), plastiku czy czegoś w ten deseń. Jak ma być niewidoczne - pomaluj. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 (edited) Drewno sprawdzi się, ale na krótko. Potem się ugniecie, złamie, zamoczy, wyleci. Ja też mam szyny RIS CNC, z tym że raczej nie chińskie. Miały luzy, ale tylko w dolnej części. Pomógł płaskownik przycięty do odpowiednich wymiarów (grubość 1,5mm) i pomalowany na czarno. Wygląda estetycznie - a szyny ani drgną. Problemem było tylko złożenie tego tak, by było prosto. Ale, działa :) Edited September 19, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Ja mam górę skręcaną z dołem i lata wszystko, ale gdzie dawałeś ten płaskownik? Lesio PW masz Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Między dolną szynę RIS a jej mocowanie od strony wylotu lufy. Górną ustabilizowałem przerabiając montaż nakładki od AKM i montując go po swojemu. Teraz jest OK. Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 (edited) Wiecie gdzie kupić okucia nakładki rury gazowej? Albo macie rysunki techniczne? Edited September 19, 2011 by damian14c Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Chyba tylko w komisach... Kiedyś też się ostro naszukałem, bo moja... pękła podczas montażu drewna od ostrego :icon_rolleyes: Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Wiecie gdzie kupić okucia nakładki rury gazowej? Albo macie rysunki techniczne? Dwa ruchy kątówką/brzeszczotem i kosmetyka pilnikiem/sprayem i pasują od AKM'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts