_Sandro_ Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 NIE PASUJE zielona gumka G&G Może ktoś to potwierdzić ? Właśnie coś takiego planowałem wrzucić do swojego RK-01, a w przycinanie nie ma sensu się bawić. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Przycinam każdą gumkę do 2 mm na długości jaką montuję i nie traci ona swoich walorów. Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Hej, Chciałbym do swojego RK-01SW dorzucić szynę montażową (jaskółczy ogon) i zastanawiam się nad tym, którą wybrać: http://azteko.pl/cym...kolka-p-49.html Cyma http://www.taiwangun...show/17246.html ACM Czy może Cyber gun ze zbrojowni? Ceny są podobne, ale słyszałem, że z cymoską trzeba kombinować bo jest za długa... Co byście Panowie polecili? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 (edited) Wg mnie szyny wszystkie takie same. Do 74u i tak będziesz musiał odkręcić samą szynę z montażu i przykręcić odwrotnie. Fotka: http://www.airsoftbu...21023042919.jpg Edited October 25, 2012 by RalphPL Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Może ktoś to potwierdzić ? Właśnie coś takiego planowałem wrzucić do swojego RK-01, a w przycinanie nie ma sensu się bawić. Po długich bojach udało mi się w końcu upchnąć obciętą do połowy gumę G&G, całość się świetnie uszczelniła. Tak czy tak dystanser od G&G jest za szeroki, osobiście używam stockowego dystansera z Masady A&K. Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 W SW to samo, Systema Energy dłuższa od stockowej. Zasadniczo co mi się bardziej opłaca? Wymiana komory na plastkową Cymy czy przycinanie gumki? Bo akurat mi się wala komora i zastanawiam się która lepsza, Cymy czy zostawić stockową Boyia z przycięta gumką. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Ja mam stockową Boyi i przyciętą gumkę i jest szczelnie. Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 (edited) Na razie wyczyściłem stockową komorę, gumkę i lufę bo jakiegoś olejku było co nie miara. Zniknęły mi przypadki zbłąkanych kulek uciekających gdzieś w bok raz na jakiś czas, w niedzielę mam zamiar zrobić chrzest bojowy i zobaczyć jak będzie się zachowywać stockowa gumka na mrozie. Nie wiem tylko czy mi zatrzask lufy na komorze nie wypadnie, coś wydaje mi się że lepiej siedział a po pierwszym wyjęciu nie chce się docisnąć do samego końca. Niby zatrzasnął się, zdjęcie wymaga siły ale widzę że mógłby nieco mocniej ściskać lufę. Edited October 31, 2012 by RalphPL Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 Do posiadaczy modelu RK-01SW: ile mieliście wypisanych fps na karcie gwarancyjnej i/lub podczas własnych pomiarów? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Nie mogę edytować, moja suka po zmianie gumki hop-up chronuje średnio 393 fps (najniższy pomiar 390 fps, najwyższy 397). Edited November 3, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Ja mam takie głupie pytanie, czy da się jakoś wymontować ten zatrzask, który zahacza się o kolbę w pozycji złożonej? Ktoś może dysponuje filmem jak to wyjąć (jak to się w ogóle nazywa pieroństwo?). Chciałem zrobić sobie customową replikę i potrzebuję korpusu od suki bez tego zatrzasku. Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Ja też mam głupie pytanie : Jaki gwint ma mieć tłumik do RK-01W ? Wydaje mi się że chyba prawy . Czy mam rację ? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Prawy 24mm lub lewy 14mm Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Mam pytanie- szukam chwytu pistoletowego do AKSU i nie wiem ktory wybrac, bo podobno od wersji AK47 nie pasuje. Jesli moglby ktos podeslac link do chwytu (zwyklego i w wersji tactical) to bylbym wdzieczny. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 np: taki i taki Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Podziekowal Quote Link to post Share on other sites
wONsh Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Jeśli nie ten temat to proszę o wybaczenie ;) Ma ktoś jakiś pomysł jak "zawiązać"/owinąć opaskę uciskową na kolbie "suczki"?? Przydałby się jakiś tutorial ;) (nie to żem leniwcem ale......... ;) ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 (edited) np. Tak :icon_smile: Tutorial? jak nie wyczytasz tego z tej fotki to naprawdę nie umiem pomóc. Dla ułatwienia dodam, że plotła to kobieta:) Edited November 19, 2012 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
wONsh Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 Niestety nie czytam :icon_neutral2: może moja Kobita coś poradzi :icon_biggrin: Tak czy owak podziękował za foto :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Witam mam takie pytanie. Chciałbym zrobić drobny tuning takowego kałaszka. Chcę mieć jakieś 440fpsów w tym kałaszku oraz większy zasięg. Co musiałbym mniej więcej wymienić. Miałem na myśli po pierwsze wymienić sprężynę na mocniejszą, tłok z metalowymi zębami, dyszę, precka oraz HU. Moglibyście podać mi jakiej firmy zakupić dane części? Chciałem zrobić to w miare tanim kosztem i miałem na myśli następujące części: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=7202&name=Element_-_Tlok_Wzmocniony_-_Full_Steel_Teeth_-_IN04050 ----- tłok http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_132_404&products_id=5086&name=Element_-_Sprezyna_-_M135_ST ---------- sprężyna http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_373&products_id=6054&name=JBU_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.01_-_407mm_-_M4,_M15,_AK_-_JA-63 ----------- pseudoprecka Do tego jakiś hopup np zielony g&g. Jak ktoś może to niech napisze co mam wymienić żeby osiągnąć taki rezlutat jak napisałem czyli 440fps i żeby mi się to szybko tak nie rozsypało strzelając na semi. Podajcie ew. inne firmy tych produktów. I pytanie czy ten tłok bedzie pasował co wymieniłem. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Daruj sobie tę rurkę. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 (edited) Ja zrobiłem coś takiego z Paracordu 550 dostępnego na allegro + z drugiej strony jest ładne "oczko" do zawieszenia jednopunktowego :icon_biggrin: Edited November 20, 2012 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Lesio. Napisałem pseudoprecka. Wiem że promyk jest fajny ale jest drogi. A z tego co mi kumpel mówił to jak trafisz JBU dobre to będzie strzelać w miarę. Oczywiście nie porównuje tego z promykiem bo nie ma takiej możliwości ;p. A co z resztą cześci ? Możesz coś podpowiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 To, co mówił kumpel, to jest gadanie kumpla. JBU to kupa, nigdy nie widziałem egzemplarza, ktory działałby inaczej, niż jako placebo. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 A precle g&g ? Też nędza? Czy trochę lepsze? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts