Mendi Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Promyk 6,03 jest stalowy i może od biedy służyć do samoobrony. Wewnątrz porządnie wypolerowany, ciężko go zarysować i zniszczyć. KMhead są z jakiegoś stopu, nie mam jak sprawdzić czy je magnes ciągnie, ale nie materiał jest słabą stroną lufek. Słabością jest telfon, którym są pokryte wewnątrz. Miałem w łapkach ze 3 egzemplarze, gdzie ten teflon sypał się jak chałupy w Etiopii, dzięki czemu z odległości 30m w stodołę ciężko było trafić... Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Podjąłem wcześniej decyzję że pierdzielę i kupię promyka dłuższego niż 430m, bodaj 555mm bo tego 430mm akurat nie ma i kupię dłuższy tłumik. Trochę drożej ale szybciej będę miał lufę. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Idziesz do pierwszego lepszego tokarza i ci może za grosze lufę ładnie przyciąć i kryzę na wylocie zrobić. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Oj nie pierwszy lepszy :) Można promyka zrobić z aegowego do vsr, ale to musi być bardzo dobry tokarz! Krzywo trzymanie w lufie i kulki skręcają albo inne ceregiele się dzieją. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Przy już entym składaniu mojej vsr ciągle spotykam się z dwoma problemami. Pierwszym z nich jest fakt, że na gumce hu za każdym razem zauważam metaliczny, błyszczący się pyłek. Stawiam na obcieranie dyszy o ścianki komory lub ścieranie się elementu trzymającego kulki przed wpadnięciem do środka repliki - wymieniłem go na aluminiowy. Wszystkie wymienione elementy (komora, dusza, element trzymający kulki) wypolerowałem i zobaczę czy problem będzie się powtarzał. Dodam, że w puste miejsce przed komorą HU w lufie zew. włożyłem dodatkową wkładkę stabilizującą z PVC, aby cylinder miał jak najmniejszy luz. Czy ktoś też miał taki problem i ew. jak go rozwiązał ? :zastanawia: Drugim zjawiskiem jest wybrzuszanie się gumki hu (zielony kmh) od dolnej strony komory mimo zastosowania sposobu Dexa z metalowym pierścieniem na gumce hu. Po lewej, prawej i górnej stronie komory kształt gumki na całym obwodzie jest równy - okrągły, tylko w wymienionym miejscu robi się wybrzuszenie - jajo. Czy tak powinno być lub jak to ewentualnie wyeliminować ? :zastanawia: Tutaj wrzuciłem fotki komory i gumki HU: https://plus.google.com/u/0/photos/115581179669779135960/albums/5975452038310630897 Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Sam sobie odpowiedziałeś - dysza ci komorę haracze, stad osad na gumce. Zmień komorę na uczciwą. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Zmiana komory na inną niż w standardzie VSR nie wchodzi w grę, bo mam już do niej dedykowaną gumkę i preckę. A co z dolną wypukłością gumki HU ? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Osad na gumce przynajmniej u mnie był ze smaru. Zielony kmhead się wybrzusza, nie poradzisz, chyba, że zrobisz pełny kołnierz, np z puszki który jakoś ogarniesz i polerniesz. Co do czystek, to radzę zalinkować tematy noobiego, i to będzie ponad wszystkie mondrości guru... Co do nowości dostałem cynka, żeby zamiast żyłki używać nici dentystcznej - bezpieczniej, będę sprawdzał. Druga nowość: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=2928&osCsid=n9eo9j7fg005of67aaj1mmfrf6 Już do mnie leci napisze jak tam wrażenia itp ale najwcześniej za miesiąc :) Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Właśnie jestem w trakcie czytania artykułów Noobiego. A co tego ramienia z linku - nie łatwiej jest wypełnić tą przerwę jakimś klejem epoksydowym w stockowym ramieniu ? :P Na jakiej gumce będziesz testował ową część ? Pozdro Kocur Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Nie zrobisz tego na tyle precyzyjnie, żeby było dobrze :) Będę testował na niebieskim kmheadzie. Miałem zielonego ale denerwowało mnie to wybrzuszenie, w niebieskim tez jest ale mniejsze troszkę, ogólnie mam mało czasu nawet nie miałem czasu oblecieć komory pdi ani wysłać wichajstrów do bart_a... Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 A masz może porównanie zielonego i niebieskiego KHM jeśli chodzi o szczelność i różnice w podkręcaniu ? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Szczelność w obu wypadkach miałem idealną, co do podkręcania się nie wypowiem bo na zielonym kmhedzie nie wszystko było dograne w karabinie i kulki też były jakieś lewe, więc jakakolwiek ocena byłaby niewymierna. Gdybym robił snajperkę tak 500-600fps to zielona by była dobra, uważam że optymalnie dla tej gumy to jakieś 550fps, ale to moje subiektywne zdanie nie poparte dokładnymi testami. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Dzięki za odpowiedź. Właśnie ja szczelności na połączeniu dysza --> komora nie mogę uzyskać. Jak byś mógł przy najbliższym rozkładaniu swojej repliki to cyknij zdjęcie swojej komory i tego co w niej siedzi. ;) Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Szczelności nie masz mieść pomiędzy dyszą a komorą, tylko między gumką a dyszą. Jak znajdziesz odpowiedni pierścień to i bez komory będziesz miał 100% szczelność. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Z tą komorą to był skrót myślowy :P Oczywiście chodzi o szczelność między duszą, a gumką. Właśnie jestem na etapie szukania różnych pierścieni. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 No chyba, że ma pdi :) Wtedy jest szczelność komora+dysza :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Porządki porobione. Recka na 1 stronie prawie kompletna, jeszcze czekam na linki fot. Ile stron tematu teraz widzicie? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Mendi, jest 16 stron. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 No i git, żadna sierota nie powie że dużo do czytania. Odsyłać do pierwszej strony. @Christophy niewiele z Twojej recki zostało, musiałem to przebudować wszystko po swojemu. Niemniej jednak było coś żeby mnie zmotywować. Masz plusik, jeszcze dwa i wpier**l :P Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 @Mendi Kij z plusikiem :D W recenzji jak chodzi o seary, to o stalowe DF, które wytrzymają M150, a nie stockowe. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Ano faktycznie, opuściłem. Poprawione. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Potrzebuje springa mocnego na cienką prowadnicę. Dostępne widzę tylko M170. Pytanie: King Arms czy Lay Lax? Quote Link to post Share on other sites
Cyrith Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Ma już ktoś większe doświadczenie z częściami od AirsoftPro? Jak się sprawdzają? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Ogólnie nie najgorzej trzeba troche czasami podłubać np wypolerować cylinder lub coś związanego z wykończeniem Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Siemka. Może ktoś mi doradzić w tym temacie http://forum.wmasg.pl/topic/144790-bipod-do-vsr-10/ jaki bipod wybrać do g-speca. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts