Christophy Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Ja mam dwójnóg bodaj SRC, kopia Harrisa. Taki wkręcany na śrubkę dłuuuugą, jednak są też takie wersje z wejściem na RIS jak ta niżej: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 Fotki w recce uzupełnione. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Chciał bym się dowiedzieć jednej rzeczy. Otóż noszę się z zamiarem pomalowania farbami Montana Gold mojej repliki - Bar-10 JG. Jednak chciał bym się upewnić czy, po pomalowaniu i późniejszym ewentualnym usunięciu farby za pomocą benzyny ekstrakcyjnej, charakterystyczna faktura łoża nie starci na swojej "gumowatości" ? Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Jeżeli to dobre farby to raczej benzyną ekstrakcyjną ich nie zmyjesz. Trzeba będzie użyć rozpuszczalnika nitro który jak wiadomo jest agresywny ale i to nie gwarantuje że będziesz mógł usunąć farbę do końca. Być może trzeba będzie ją zeskrobać w niektórych miejscach. Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Czy orientuje się ktoś, czy części z VSR i BAR'a-10 od JG są w pełni kompatybilne z MB-03 od WELL'a? Czy podejdą tam wszystkie części dorabiane i fabryczne itp. ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 te czeskie są kompatybilne o ile Ci za mocna sprężyna nie zerwie gwintów ;) tzn z wersji długiej no powinny 80% pasować Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Pany, wyłapałem komorę TMa do VSRki, ale śrubek nie mam do niej... Z mojego Bara10 pasowały tylko te łączące samą komorę. Reszta za duża/za mała. Potrzebuję wymiary śrubek: -1 śrubki mocującej metalowy "dynks" wystający z body, którym można regulować hop up, -2 śrubek mocujących ślizgające się plastiki regulacyjny -1 śrubki, która mocuje plastik regulujący bezpośrednio Fotka Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 1001 drobiazgów/ metalurgiczny i dymasz mówisz że potrzebujesz dopasować ;) najszybciej najpewniej :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Czy orientuje się ktoś, czy części z VSR i BAR'a-10 od JG są w pełni kompatybilne z MB-03 od WELL'a? Czy podejdą tam wszystkie części dorabiane i fabryczne itp. ? Pozdrawiam W teorii tak, w praktyce może być różnie (krzywe cylindry i te sprawy), więc jak już, to najlepiej zmienić wszystko za jednym razem to nie powinno być żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Dobra, walić śrubki, zrobiłem już sławny "Top Dead Center" hop up, regulowany za pomocą śrubki od góry. Jak na obecną chwilę nie mam jak tego przetestować, bo poszła mi sprężynka w zaczepie tłoka :/ Myślę że nie opłaca się kupować zapasowego 45*, więc prędzej kupię 90*. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 TDC robiłeś według pomysłu Noobiego, czy jakiś własny "chałupniczy" sposób ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Poradnik na ASF :icon_wink: Ino u mnie jest jeszcze nakrętka dopasowana do gwintu i przyklejona klejem epoksydowym. Wygląda to przepięknie bo tak: Wbrew pozorom śrubka nie wchodzi w kadr lunety, ale i tak będzie zmieniona na jakąś inną, prawdopodobnie M4x10 z gniazdem na imbusa ;) Chyba że znajdę gdzieś na allegro taką śrubkę jak w tym poradniku :D Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Mam niezłego farta bo wyłapałem ostatniego Promyka 430 na specu :P Jutro zmontuję jak znajdę czas, i w sobotę spróbuję postrzelać. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Chris, moim zdaniem zwykła płaska bądź krzyżakowa śrubka jest ok. Nie wiedzieć czemu mam awersję do imbusów Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Potrzebuję mieć jak najmniejszą powierzchnią wystającą z tej dziurki po prostu, obecnie jest to ten głupi łebek. Chyba że znalazłbym taką śrubkę jak jest w tym poradniku, to na pewno bym taką wziął. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Może coś w ten deseń: http://www.art-nierdzewne.pl/383-m4 ? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Chris nie masz jakiegoś 1001 drobiazgów? Jak sobie masę do samochodu dorabiałem to poszedłem tam po oczko i zrobiłem, może też będą mieli :) Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Poszukuję takiego xD Across, skrzydełko właśnie chcę kupić, ino nie wiem czy będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 I jak Wojdatuz miałeś już okazję przestrzelać replikę z tym wynalazkiem: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=2928&osCsid=n9eo9j7fg005of67aaj1mmfrf6 ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Macie jakieś porady jak domowym sposobem zrobić polerkę cylindra? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Wiertarką, papierem wodnym, pastą polerską, filcem i naftą. :D Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 A konkretnie jak to wsio zmontować? Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Witam. Jaka komore wybrac do TM vsr10 ?. Stocka sprzedalem a PDI nie wspólpracuje z Mancraftem. Używa ktoś Angel Custom http://www.evike.com/products/37771/ Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Jak to nie współpracuje? Co prawda w BARze JG, ale to przecież klon TM i działa normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Pytanie Jakie części trzeba wymienić w Bar 10 JG żeby zamontować Mancrafta. Oczywiście lufa i gumka a co z resztą komorą tłok itp. I czy da się zmieścić konwersje CO2 w kolbie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts