gloomer Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 No to jak boreup no to wtedy dłuższa lufa to obowiązek. Chociaż dla mnie pakowanie takiej długiej lufy to usunięcie plusa VSR gdzie nie mamy replika o długości dzidy bojowej. Z innej beczki. Jakie macie rozwiązania na zawieszenie taktyczne, bo jak wiadomo gdy zaczepimy pasek na standardowy "bączka" to replika się przekręca. Wrzućcie swoje rozwiązania :) Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 No to jak boreup no to wtedy dłuższa lufa to obowiązek. Chociaż dla mnie pakowanie takiej długiej lufy to usunięcie plusa VSR gdzie nie mamy replika o długości dzidy bojowej. Z innej beczki. Jakie macie rozwiązania na zawieszenie taktyczne, bo jak wiadomo gdy zaczepimy pasek na standardowy "bączka" to replika się przekręca. Wrzućcie swoje rozwiązania :icon_smile: Masz Grabek http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Sling_Mount_Sniper_Rifle_Tokyo_Marui_VSR_10_Sniper_Sling_Swivel.htm Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Masz to rozwiązanie? W mojej opinii dalej replika będzie się kładła w niekomfortowej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Tytanowy pamiętaj, że każdy tutaj pisze o zwykłych tłokach a nie wersjach z systemem VC. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Magazynki z Wella pasują do TM? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Tak, cyma, vsr-10, bar-10, well pasują (mb03) pasują. Są drobne różnice, które da się załatwić lekkim szlifem tudzież naklejeniem kawałka taśmy. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 To chyba też przypasuje? http://www.taiwangun.com/magazynki-inne-2/magazynek-do-karabinu-snajperskiego-m70-jg?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 (edited) To chyba też przypasuje? http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Nie, nie pasuje. Magazynki JG są niemal niedostępne ;(. Edited January 16, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Tak właściwie to vsr-10 jest repliką jakiej broni dokładnie? Jeśli m700 to której konkretnie wersji? Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Konkretnie ot chyba zadnej, patrzyłem po stronie remongtona i jest wiele modeli podobnych ale żaden nie odpowiada całkiem. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 (edited) Bar10JG dostępny na Tajwanie .Szybko ta dostawa przyszła :icon_razz2: Edited January 19, 2017 by władek Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Czesc. Kto kolwiek widzial kto kolwiek wie... gdzie mozna kupic czesc nazywajaca sie "VSR-14 chamber block"? Potrzebna jest do projektu mausera na czesciach vsr. Z gory dziekuje za informacje Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 (edited) Czesc. Kto kolwiek widzial kto kolwiek wie... gdzie mozna kupic czesc nazywajaca sie "VSR-14 chamber block"? Potrzebna jest do projektu mausera na czesciach vsr. Z gory dziekuje za informacje W Polsce nie uświadczysz, chyba, że na allegro, olx. Tam idzie dorwać złom mb03,bar-10, cyma 701 za ok. 50zł. Ja bym pogadał z bart_a, który pewnie za ileś złotych monet wykona takie cudo. Ew. pożycz od kogoś i daj jakiemuś frezarzowi by dorobił. No, ale to będzie swoje kosztować... Edited January 19, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Tokarz sie poddal niestety. Poszukam uzywki tak jak napisales lub spytam barta. Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Widział ktoś gdzieś gumki KM HEADa do VSR? Potrzebuje kupić jedną sztukę. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 (edited) Jest posucha na nie. Nawet wiem kto kupił ostatnie sztuki:). Poszukaj za granicą czy samaela o sprowadzenie poproś. Edited January 20, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Ostatnią w Polsce kupił Vanyel :). Chyba wiem natomiast gdzie potem trafiła- tam gdzie około 3/4 tych gumek importowanych do Polski :D (w tym moja heheh). Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 A to wredny farbowany brytol mam nadzieję, że spec uzupełni zapasy niedługo :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Jak gadałem ze specem to zapowiadali się, że jest szansa, że pojawią się w przeciągu miesiąca. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Jak coś wrzuciłem na komis trochę części do VSRki. Moshe się ktoś skusi na promyczka czy cylinder od AA. Quote Link to post Share on other sites
Janosz1990 Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 (edited) Ludzie pomocy ! : http://topguns.eu/lu...arrel-6-00.html czy : http://deltashop.pl/...r-soft-gun.html a może : http://deltashop.pl/...r-soft-gun.html Dodam że lufa pdi jest na standardzie AEG ale ponoć jest możliwość dopasowania go pod snajperkę. Lufa do repliki bar10. Edited January 24, 2017 by Janosz1990 Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 W delta shopie mieli wersję vsr, lufę można aeg dostosować do vsr, ale trzeba toczyć i frezować. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Powiedzcie mi jedną rzecz. Cały czas myśle nad Bar10 lub MB03 wella Generalnie bar wychodzi prawie 200 zł drożej a z tego co czytałem(a przerobiłem już wszystkie tematy) to te gumowane łoże i tak jest o d..e potrzaść bo ta "powłoka" z niego schodzi. Skoro do tuningu jednej i drugiej wszystko wylatuje od zespołu spustowego po zespół cylindra z tłokiem itp. to w czym bar 10 jest lepszy od MB03 skoro wszyscy się nim tak jarają ? Na korzyść wella przemawia jeszcze to że w zestawie mamy 3 magazynki a w Bar10 ,tylko jeden. Podejrzewam że i do wella można bez tłumika upchnąć dłuższą lufę bo jest między nimi różnica w długości Z racji braku gumek Hopa do VSR to i komorę trzeba wypierdzielić więc i tu jest to samo. Ktoś podowie co jest warte tych 180 zł więcej? niby nie majątek ale nie ma argumentów na większe + dla bar Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Jakość wykonania jest na pewno większa, ale i tak nie ma startu do TM. Im większa jakość tym mniejsze ryzyko, że coś jest nieosiowe, co jest kluczowe w czterotakcie. Wyrzucanie komory VSR to głupota, właśnie cała magia w niej tkwi, gumki od Nineballa są na Redwolfie, a KMy mają się pojawić na Specshopie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Wiecie co jest najlepsze? Tytuł wątku: [Oficjalny] VSR-10 G-SPEC [Tokyo Marui] Za dużo tu wpisów o BAR i MB. Jak kogoś interesuje TM to będzie musiał czytać wszystko i wyławiać informacje dla siebie. Lepszy byłby osobny wątek np Repliki w systemie VSR lub coś podobnego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts