Lenovo Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Panowie czy szyna ris od Bara-10 Jg bedzie pasować do Vsr-10 od TM? Quote Link to post Share on other sites
kubikkk Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 Witam mam pytanko. Gdzie mogę zakupić szynę RIS na tokyo marui vsr-10 Real Shock? Ponieważ wszystkie jakie znalazłem byly 20mm. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 W polsce ni ma, polecam każdy zagraniczny sklep lub jak nie potrafisz przeczytaj moją sygnaturę. Quote Link to post Share on other sites
Lenovo Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Witam mam pytanko. Gdzie mogę zakupić szynę RIS na tokyo marui vsr-10 Real Shock? Ponieważ wszystkie jakie znalazłem byly 20mm. Kupiłem od bara 10 jg i pasuje :D Tylko w zestawie jest 2 sztuki śrub także będziesz musiał dokupić 2 kolejne,z tym że pierwsza z przodu jest krótka. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 (edited) Pany jest pytanie Jako iż TM g-Spec się nie doczekam to rozważam kupno MB03 well albo CM701-czyli klony ...nie Bar 10 nie kupie bo nigdzie nie ma a sklepy twierdzą ,że już nie produkują tejże repliki. Samo łoże mnie nie martwi bo i tak pójdzie do malowania. W replice chcę mieć max 550 fps myśle. Co lepiej wybrać i co przy tym zmienić (wiadomo tańszym kosztem nie LL i PDI)-będzie używana sporadycznie gdyż mam jeszcze inne repliki. Czy oba zespoły spustowe te co w stocku wytrzymają te ~ 80 fps więcej ?(czyli doszedłby tylko tłok, prowadnica i sprężyna) Jeżeli nie , to czy taki zestaw będzie w miarę ok i bez problemu pasowałby do obydwu replik? - Airsoft Pro v3 do VSR tylko jaka moc sprężyny to nie wiadomo(tej w zestawie) -Co z cylindrem? Do tego wiadomo lufa i gumka ale tu już ogarnę samemu Tak jak mówię nie potrzebuje mega powtarzalności Edited January 9, 2017 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 (edited) od siebie mogę polecić cylinder teflonowany od action army. U siebie miałem tez tłok i sprężynę M150 od ASpro i wyciągałem na tym 570fps (plus doszczelnianie komory) ale nie każdy lubi części ASpro. Edited January 9, 2017 by Thaiboxer1988 Quote Link to post Share on other sites
władek Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 (edited) Kilka dni temu pisałem do Tajwanguna z zapytaniem o Bar10 JG to odpowiedzieli: Czekamy na kilka dostaw. Prosimy sprawdzać naszą stronę w najbliższych miesiącach. Więc pozostaje czekać był dostępny jakoś w listopadzie jak dobrze pamiętam. Jeśli włożysz metalowy tłok to seary z miejsca do wymiany bo w kontakcie z metalowym tłokiem padną szybko. Tu wypowiedź Barta w temacie o CM701 Cylinder wygląda słabo (mocowany na te wprasowania), więc na pewno nic poza stockiem to długo nie potrzyma. Do tego mech. spustowy jak to w każdej VSR(kopii) - do wymiany cały lub w elementach. Części Airsoftpor są rozwiązaniem jeśli mówisz że nie planujesz mocnych tuningów, ale chyba lepszym rozwiązaniem byłyby części od Bart_a cenowo wyjdzie pewnie podobnie a będziesz miał solidne części jeśli w przyszłości zdecydowałbyś się dalej tuningować Edited January 9, 2017 by władek Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 (edited) od siebie mogę polecić cylinder teflonowany od action army. U siebie miałem tez tłok i sprężynę M150 od ASpro i wyciągałem na tym 570fps (plus doszczelnianie komory) ale nie każdy lubi części ASpro. Radzę uważać z tymi tłokami od aspro. Niektóre wersje i egzemplarze rysowały cylindry AA... miesiąc i możesz mieć "bezteflon". Na ich M150 idzie i wyrobić 500fps na 0,4g. I to spring był lekko uwalony tj. ścinałem 10 zwojów :D. Aż odszukałem starą rozmowę sprzed roku gdzie były te wyniki. Część paramertów była lub jest płynna i stąd mogą być różnice w FPS. Edited January 9, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Że zespół spustowy do wymiany to z tym sie liczyłem.Żaden shit znal nie utrzyma na dłuższą metę mocniejszej sprężyny. Jednak nie dowiedziałem się czy well czy cyma .100zł różnicy ale jak wszystko z niej wyleci to jest sens przepłacać? Bart napewno nie weźmie 350 zł za zespół spustowy z tłokiem ,sprężyną i prowadnicą,tylko więcej, a po tyle chodzą te z as pro. Jeżeli wytrzymie to te 550 fps to więcej mi nie trzeba :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Mam zespół tuningowy od ASP v.3. Tłok ewidentnie jest poprawiony bo nie zgniata się i nie rysuje mi cylindra, a mam teflonowany od AA. W nowej wersji sprężyna jest krótsza i na tym tuningu osiągnąłem 580fps na m150 dołączonym do zestawy tuningowego. Tylko uszczelka na tłoku jest do wyminay w wypadku zamontowania cycka od AA bo kompletny brak uszczelnienia jest. Spust nie jest tak delikatny jak w PDI czy AA, ale no nie spodziewajmy się mega cudów za 350zł. Replikę łatwo się przeładowuje a zestaw nie jest mega głośny tylko sorbo muszę dokleić na głowicę cycka bo AA nie dało żadnego amortyzatora. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Drobne pytanie: jak działa odrzut w VSR 10 Real Shock? Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Replikę łatwo się przeładowuje a zestaw nie jest mega głośny tylko sorbo muszę dokleić na głowicę cycka bo AA nie dało żadnego amortyzatora. U mnie niestety sorbopad nic nie dał replika była głośna, dlatego wróciłem do warrior-ka :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Warrior straszy wykonaniem i jeszcze biedniejszym plastikiem niż w mb03 czy nawet mp001 agma.Miałem tego klocka w rękach i nie chciałbym tego za nic . Wracacając do tematu to w tym zestawie v3 z aspro jest sprężyna m150? Czyli mówisz że z 550 fps ta się z tego uklepać gloomer? Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 sam sobie wybierasz jaką chcesz sprężynę do zestawu. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 (edited) Tak tam masz parę sprężyn do wyboru. Na spokojnie można wycisnąć 550fps. Ja 580fps osiągnąłem na wyżej wskazanym zestawie i do tego komora stock, gumka AA i lufa promyka. Jeszcze będę zastanawiał się nad wymianą gumki na KM Heada bo są trochę grubsze niż AA. Edited January 11, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Lenovo Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Drobne pytanie: jak działa odrzut w VSR 10 Real Shock? Działa dobrze,też mam real shock i mogę polecić Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Bardziej interesuje jak to działa w sensie mechaniczny. Jak działa ten mechanizm. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 (edited) Wygląda na to, że na tłoku zamontowali drugi cylinder? Zobacz od 6-tej minuty. Edited January 11, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Mi wygląda na to, że to tylko ciężarki. Tłok robi za młotek :). Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Działa do bani tzn nie generuje to niczego co można w ogóle nazwać odrzutem. Chce ktoś kupić ten tłok z ciężarkami od RS to chętnie spyle za grosze. Ma RS jedną zaletę. O ile w Gspecu i PSie można w stocku zrobić doszczelnienie, nowe smary i zyskać pare fps przed tunningiem właściwym (jak nas np jeszcze nie stać na kompeksowy tunning) tak w RSie można oprócz tego zdjąć te ciężarki. W stocku wszystkie maja ok 280fps, z samego stocka, bez wymiany niczego a jedynie grzebiąc można z RSa wycisnąć więcej niż z dwóch pozostałych. Zwyczjnie ma kapkę mocniejszą sprężynę- żeby dawała tyle samo fps z ciężarkami co tamte dwa bez nich. Ale to żadna zaleta ani wada jak się i tak to tunninguje. Raczej ciekawostka. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Czyli nic innowacyjnego. Dzięki za informację. Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Witam. Potrzebuję pomocy. Którą lufę pakować do vsr 10 tm i dlaczego tak/nie? PDI 500mm 6.01 czy EdGi 650mm 6.00 ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Ja bym ładował dostosowaną pod lufę zewnętrzną... 430mm PDI. Będzie lekkie, krótkie, celne. Przy dłuższych lufach nie zyskasz prawie nic (chyba, że gazówka, ale to poczytaj o tym w innym dziale), a tracisz manewrowość. Quote Link to post Share on other sites
TNTx2 Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 430 - 455mm jest najbardziej optymalne w przypadku napędu sprężynowego, uzyskuje się wtedy niemal idealne ratio pod konfigurację 600 fps z kulkami 0.4 - 0.45. Wstawienie dłuższej lufy już powoduje że w pewnym momencie kulka zaczyna tracić odrobinę energii. Sprawdzone w praktyce - porównywane pdi raven 430 vs promyk 509, pierwsza preclufa z ustawionym hopkiem na kulce 0.4 mi dała 440 fps, druga 425. Różnica w celności tak niewielka, że wolę latać z ravenem (co nie oznacza że tą lufę polecam, co strzelankę około pół godziny czyszczenia :D) A, będę jeszcze testować gumki maple leaf decepticons 60st oraz maple leaf autobot 50st w połączeniu z ramieniem do stock komory od maple leaf. Jak dojdzie do mnie ramię z redwolfa i przetestuję to powiem co myślę o tej konfiguracji, czy warto. Pierwsze testy gumek (które już mam na miejscu) bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły - szczelność jest po prostu genialna, pierwszy raz udało mi się uzyskać niemal 100% strzykawkę ze springiem który mi dawał 680 fps, bardzo, bardzo niewiele powietrza uchodzi jedynie na początku, po czym i tak tłok stoi nieruchomo dopóki nie zdejmę palca z lufy zawieszony na poduszce powietrznej. Ot, malutki podmuch ze strony komory który ciężko wyczuć nawet na ,,wąsa''. Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Czy to co piszecie tyczy się standardowych tłoków, bo u mnie ma być boreup? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts