men3L Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Pare dni na warsztacie i 500fps dało by rade wyciągnąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 a możesz mi powiedzieć co zmieniłeś ? ile cię kosztowały części ? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 (edited) Pare dni na warsztacie i 500fps dało by rade wyciągnąć ;) Za mały cylinder. Jedynie nowy większy cylinder z odpowiednią sprężyną dałby radę, ale wtedy ładowałbyś go, opierając o drzewo :lol: PS. ktoś wie, gdzie oprócz Gunnera łuski kupić ? Edited May 6, 2008 by GZ Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 na specshopie są chyba po 25 zł za 5 sztuk Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Łuski i łudki są też na gunfire... Napewno z tym cylindrem nie da sie nic zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Marne szanse. Możemy czekać, aż wreszcie Boyi skończy się babrać z wersją gazową (znów kopia Marushina, tylko w wersji 6mm). Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Jeżeli wyciąga 320 fps na dwuczęściowej lufie, to zmiana lufy na choćby dobrze obrobioną castorurkę powinna znacząco wpłynąć na moc i celność. Bardzo mnie zainteresowała ta replika, jednak póki co i tak nie mam kasy i poczekam na wersję gazową. Quote Link to post Share on other sites
crsh Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Duzy wzrost ceny w porownaniu z wersja sprezynowa ? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Nie wiadomo jeszcze się nie ukazała... Quote Link to post Share on other sites
crsh Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Nie bede zakladal osobnego tematu skoro jeden juz jest... a wiec na SpecShop " Marushin - Mauser Kar98K - 8mm - Walnut Limited Editon " Kosztuje 1690zl ale znalazlem na WGC Shop ta sama wersje za 290$(HK chyba) i wychodzi mi za niego tak z 800zl... dodam ze jest to wersja gazowa... nie zalezy mi na wybitnych osiagach tylko na poczuciu klimatu... i moje pytanie brzmi... czy to jest dobra bron dla mnie ( newbie ) osoby ktora dopiero zaczyna swoja przygode no i ogolnie jako bron... Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 A jak tam z drewniana kolbą, bardzo ciezko przerobic ta orginalna czy moze poprostu mała praca pilnikiem w niektórych miejscach.\ PzdR. Quote Link to post Share on other sites
Snajper-pl Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 A czy jest możliwośc tuningu tej repliki???Sprężynowej... Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Troche doświadczeń z tuningiem: Ta replika nie jest wdzięcznym materiałem do tuningu. Wymiana lufy na 1-częściową CA 6.08 (długość taka sama jak 2-częściowa w Mauserze) spowodowała znaczny spadek Vo, do tego lufa CA była grubsza i całość ciężko się składała (szczególnie gumka którą zakłąda się na koniec lufy). Wstawienie mocniejszej sprężyny mija się z celem bo nie da się jej potem naciągnąć. Wsadzenie podkładek pod stockową sprężyne jest możliwe, ale za dużo (ok. 1cm) powoduje niemożność naciągnięcia sprężyny. Replika jest dobra do zabawy i na ściane, wytrzymałość i wykonanie jest niezłe, ale o tuningu radze zapomnieć. Trzeba czekać na wersję gazową. Quote Link to post Share on other sites
kefir Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 No tak, a ma go ktos może i mógłby coś powiedzieć o zasięgu/skupieniu? Na youtube pełno filmików prezentujących tego kara, ale tylko jeden ze strzelaniem do celu i jeden naśmiewający się z jego skłonności do zacinania. W ogóle ten z celnością był makabryczny, z 10-15 metrów koleś ledwo trafiał w kartkę papieru :/... Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 No cóż. Skupienie strzału to najgorsza cecha tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 Mam takie małe pytanie, jakie mocowanie jest potrzebne aby zamontować lunetę na replikę ? ( użyłem opcji szukaj ale nic nie znalazłem ) Quote Link to post Share on other sites
Haron666 Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Mauser mial specjalna szyne snajperska przystosowana do mauserowskiej lunety albo byly tez lunety montowane prosto na komore nabojowa! Polecam ta strone http://www.mauser98k.internetdsl.pl/gwybor.html Quote Link to post Share on other sites
J. Connor Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Zobaczcie co sobie jeden sprytny Irlandczyk zrobił z kar98 dboys. http://www.boards.ie/vbulletin/showthread....511&page=18 Nie wklejam zdjęć a tylko link do strony, ze względu na prawa autorskie. Nie ma co ale jestem pełen podziwu. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Co do celności repliki zauważyłem , że na kulkach 0,23 strzela bardzo ale to bardzo przywoicie , skupienie naprawdę bardzo sie poprawiło . Quote Link to post Share on other sites
Sapphiron Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 panowie zapytam w prost, czy ta replika http://www.taiwangun.com/shop,show,1113 nadaje się do walki, jeśli nie czy i jakimi kosztami da radę podnieść jej osiagi do ok 540 fps? Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 :wink: :wink: Gościu z 24 cm lufą to sie na ściane nadaje a o walce tym czymś to zapomnij. Dawno sie tak nie uśmiałem. Quote Link to post Share on other sites
Sapphiron Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 (edited) czytać nie umiesz? jeśli nie czy i jakimi kosztami da radę podnieść jej osiagi do ok 540 fps? Edited November 21, 2008 by Sapphiron Quote Link to post Share on other sites
Zoff Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Troche doświadczeń z tuningiem: Ta replika nie jest wdzięcznym materiałem do tuningu. Wymiana lufy na 1-częściową CA 6.08 (długość taka sama jak 2-częściowa w Mauserze) spowodowała znaczny spadek Vo, do tego lufa CA była grubsza i całość ciężko się składała (szczególnie gumka którą zakłąda się na koniec lufy). Wstawienie mocniejszej sprężyny mija się z celem bo nie da się jej potem naciągnąć. Wsadzenie podkładek pod stockową sprężyne jest możliwe, ale za dużo (ok. 1cm) powoduje niemożność naciągnięcia sprężyny. A ty potrafisz? Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 No więc ktoś pytał o lunetke... http://gunfire.pl/product-yor-1152191816-S...-Mauser-98.html Quote Link to post Share on other sites
Szperacz Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 (edited) jak myślicie oplaca się kupować kar98 do walk jezeli wszyscy będą używać tej broni? I jak jest z celnościa i strzelaniem? Chodzi mi o to że ja i moi kumple kupilibyśmy własnie Kar98 ale nie wiemy jakiej firmy i za jaką cenę. No i czy wogule się opłaca bo jesteśmy zieloni. Jak jest przedewszystkim z celnościa i jakaościa wykonania? podawajcie linki Edited November 26, 2008 by Szperacz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts