rafik1213 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Jaki boru up będzie lepszy Ca {170zł) Guarder(220zł) czy może systema (300zł) Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Wez Guardera. Najlepszy pod względem cena/jakość. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 (edited) Wsadziłem bor upa guardera lufe 590 6.02 tłumik 20 cm m120 i działa prześlicznie Ale jest za długa teraz . na ale lans jest trafienie z 70 metrów to nie problem teraz . Edited July 17, 2010 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 a masz mosfet? od razu lepiej z ab kupić, tylko zamontuj w chwycie przednim, bo bateria będzie słabo wchodziła jak w kolbę go wsadzisz. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Po co mosfet od tylko zabezpiecza styki czy coś jeszcze.?? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Poczytaj to się dowiesz... Po co mosfet Skoro wiesz lepiej, po co się pytasz? Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 masz szybszą reakcję na spust, styki Ci nie spłoną oraz części w gb będą dłużej przydatne do użycia (o ile kupisz z active break'iem) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Jakiego spirnga wstawiają na stocku w jg101 czyli g3 ras Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 chyba m110, ale pewności nie mam. co z tym mosfetem i co masz w środku? Szukam front gripa od RAS (mogę się wymienić na ten od SG1 ^^). Wiem że jest chyba w asgshop ale za 500 to ja dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Mam małe pytanie: czy jakiś akumulator wejdzie do przedniego chwytu w G3A3 (ten zielony)? Gdzie można dostać najtansze metalowe body i wsuwaną kolbę oprócz ASGshopu? Mam na myśli też zagranicę. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Mam małe pytanie: czy jakiś akumulator wejdzie do przedniego chwytu w G3A3 (ten zielony)? Gdzie można dostać najtansze metalowe body i wsuwaną kolbę oprócz ASGshopu? Mam na myśli też zagranicę. Podobno JG od września wypuszcza replike g3 ze składaną kolba. A jak wiadomo nowe chińskie repliki to nowe części :wink: Co do metal body, niestety raczej taniej nie znajdziesz - szukaj po komisie i allegro. A co do baterii - hmm :wink: prędzej jakiś stick. Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Witam @Sledzikmaster Mam w moim G3A3 ostre okładziny oliwkowe i powiem że miejsca tam nie ma praktycznie na nic (może jakieś małe, a przede wszystkim cienkie li-po). Co do metal body to moim zdaniem najlepiej wyjdzie kupienie G3 od CA - wszystkie potrzebne części są na miejscu, a zostaje jeszcze cała masa, które można opchać. Ja się przynajmniej przymierzam do takiej zamiany :) Szkoda tylko, że podrożało ostatnio G3 CA :( @Aliant Podobno JG od września wypuszcza replike g3 ze składaną kolba. A jak wiadomo nowe chińskie repliki to nowe części Zaintrygowałeś mnie - gdzie można o tym poczytać :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic...epliki_jg/1841/ na stronie sklepu cop9gun psze że hutownicy mogo przesyłać zapytania dot. wszpółpracy a od 1 września już można kupować w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Dzięki :) Mam nadzieję, że cena nowych G3 JG będzie przystępna, się napaliłem na dwie sztuki. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Polecam też body metalowe GG, bardzo porządnie wykonane. Tylko za granicą trzeba szukać. Quote Link to post Share on other sites
antekpawel Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 witam chcialbym kupic G3 wymienil bym gumke hop-up i akumolator na 9,6v, czy jest sens. Czytam też ze czasem sie styki psuja jak temu zaradzic lub jak wymienic je Quote Link to post Share on other sites
antekpawel Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 a i wymienil bym lufe na precke (co trzeba zmieniac aby to dzialalo) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Cylinder na pełny gumkę i precke i już . Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Chłopaki, nie ma któryś z was do sprzedania chwytu pistoletowego wraz ze stopką (albo samej stopki) do G3. Mogę również się wymienić na chwyt pistoletowy typu PSG. Fotki zamieściłem w komisie. Przepraszam że pisze w tym temacie ale jestem w wielkiej potrzebie a nie mogę nigdzie znaleźć potrzebnej mi części. Wszelki info proszę na PW żeby nie zaśmiecać więcej tematu. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 (edited) czy przy wymienionym cylindrze na typ 0 i gumce hop replika wyciągnie z taką oto lufą? Edited September 18, 2010 by ptaq1234 Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 czy przy wymienionym cylindrze na typ 0 i gumce hop replika wyciągnie z taką oto lufą? Z doświadczenia nie wiem - nie próbowałem wsadzać lufy dłuższej niż 509mm (bo w sumie po co :) ). Ale z tego co czytałem na forum to do lufy takiej długości maniacy zalecają cylinder bore-up (oczywiście wraz z głowicą tłoka i głowicą cylindra bore-up). Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 (edited) właśnie tak sobie pomyślałem, ale Bore-Up da mi może 10-15% (czyli 35-45) fps więcej, a tym samym muszę wymienić wszystko, łącznie ze sprężyną, która jest przymocowana do głowicy tłoka (Chińczycy to mają mózg -.-). Który zestaw w takim wypadku byłby najlepszy (proszę o link) Jeśli chodzi o zestawy tune up to który byłby najlepszy w tym momencie - czyli cylinder typ 0, łożyska 7mm (proszę o link). Edited September 19, 2010 by ptaq1234 Quote Link to post Share on other sites
Ziemniok Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 U mnie głowica tłoka jest rozkręcana i całość można rozłożyć, co zezwala na wymianę np. tylko sprężyny Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 ale głowica jest plastikowa i nie wygląda na to że wytrzyma dobrą sprężynkę. Quote Link to post Share on other sites
Rutinoscorbin Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Cześć maniacy Gewehr 3. Czasami przychodzi taki dzień, że trzeba się pozbyć tzw. oczka w głowie, bo inne oczko wchodzi nam na głowę ;) Może ktoś będzie zainteresowany takim zestawem: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/76936 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts