torus13 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Lufę i gumkę lepszą. to wyjdzie jakieś 180zł a co z resztą nic innego? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Jak masz 300 to kup lufę promyka ;d Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 tak tylko z tego co widze to kosztują 280zł nawet na gumke mi nie starczy może coś innego polecicie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 to kup promyka za 280 i gumkę za 30, chyba przeżyjesz dodanie dyszki? Odpuścisz dwie paczki Laysów (ja bym nie mial tak silnej woli, ale może akurat). Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Powtórze się tylko ze względu na święta. Za 300zl Bierz lufe KM head'a 550 albo 590mm - bezsensu kupować promyka 500mm. Gumke hopa - ja polecam MB do tego m14, u mnie 3 systemy waliły dubletami bo maja luźny kolnierz a konstrukcja komory w m14 sprawia, że wskakują 2 kulki. Taśme teflonową - teflon fix, uszczelnienie głowicy cylindra. Uszczelke na głowice tłoka. Dołożyc troche do dyszy DF - stockowa u mnie była tragiczna. Tyle, wesołych świąt. Quote Link to post Share on other sites
URBAN Artii Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Witam Czy do m14(długa wersja) mozna zamontowac lunete na tych wgłebieniach przy celowniku? Gdzies takowe zamontowanie widzialem (na fotkach). Zastanawiam sie nad kupnem i chcialbym zrobic z niej parasnajpe. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 a dokładniej co przez to rozumiesz? Lunetę zamontujesz na szynie. Quote Link to post Share on other sites
URBAN Artii Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Pod szczerbinką jest wnęka i w nią była wsunięta tylna częsć montażu a przednia to jakoś z przodu założona. Dokładnie nie pamiętam tego zdjęcia ale to było w jakiś taki sposób zamontowane. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 O to Ci chodzi?? PS: M14 nie ma szczerbinki tylko przeziernik. Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 A ja mam pytanie odnośnie ładownic. Czy w ładownice od M4 zmieszczą się magi od M14? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Absolutnie nie, ale to już Ci powiedzieli na chacie. Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Z tym "absolutnie" to bym się nie zgodził. Mi do potrójnej ładownicy (chyba) ACM wchodzą ładnie 3 magi. Oczywiście ładownice podwójne, mieszczące normalnie 3x po 2 magi M4. Trzeba kombinować. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Ale jak Ty je tam wsadzasz? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Kojarzycie może, czy jakaś firma produkuje stalowe części do m14? szczególnie martwi mnie suwadło, ma tak podniecający dźwięk, że bez przerwy się tym bawię. ;/ PS: M14 nie ma szczerbinki tylko przeziernik. tak minimalnie offtopując, m14 ma jak dla mnie najprzyjemniejsze mechaniczne przyrządy celownicze, uwielbiam przez to celować. ;) Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Nawet w tą nie wejdą? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_ladownice/podwojna_ladownica_na_dwa_magazynki_do_g36_ak74_lub_cztery_do_m4_olive_acm-2249.html Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Kojarzycie może, czy jakaś firma produkuje stalowe części do m14? szczególnie martwi mnie suwadło, ma tak podniecający dźwięk, że bez przerwy się tym bawię. ;/ "Pocieszę" Cię, ja już połamałem 2 zamki, oba od Cymy. Ale z tego co wiem Ty masz G&G, i ja teraz po złamaniu oryginalnego w swojej Cymie też mam G&G. Bawię się i bawię, i trzyma, jest pancerny, raczej nie popęka, aczkolwiek to że zacząłem się delikatniej z nim obchodzić to też fakt. A stalowe (chyba) części do M14 masz na Redwolfie. tak minimalnie offtopując, m14 ma jak dla mnie najprzyjemniejsze mechaniczne przyrządy celownicze, uwielbiam przez to celować. ;) Kwestia gustu, ja tam znowu ich jakoś super nie kocham bo na ciemnym tle praktycznie nie da się celować. A z serii czepialskiego psioczenia Wujka Majora - M16 też ma takie :icon_wink: Nawet w tą nie wejdą? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_ladownice/podwojna_ladownica_na_dwa_magazynki_do_g36_ak74_lub_cztery_do_m4_olive_acm-2249.html Jeśli wejdą to tylko po 1 sztuce i Ci się utopią ze względu na długość, bez Magpuli nie da rady. Poza tym czemu się tak uparłeś na ładownice do M4/AK a nie dedykowane do M14?? Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Ale jak Ty je tam wsadzasz? Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Aha dobra już wiem wszystko dzięki Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Ludzie z G&H pisali kiedyś, że za chyba 200zł zrobią zamek do m14 ze stali. I w zasadzie tyle wiem, nie interesowałem się bardziej, natomiast wieeelką część mojej siły woli wkładam w powstrzymywanie się od zabawy zamkiem. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Mi pisali dokładnie to samo - zamek ze stali do M14 to koszt 200zł i trzeba im podesłać swój zamek na wzór. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Ciekawe, co dokładnie rozumieli przez zamek, którego w replice jednak nie ma... Bo jak samą "przykrywkę" to... Zakładam, że chodzi o "przykrywkę", suwadło i jego prowadnicę, chociaż, gdyby chodziło o to plus element, w którym mocowany jest przeziernik (cały duży, metalowy element nad gearboxem, w oryginale to chyba by była komora zamkowa...), byłoby miło. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 (edited) Samo suwadło, czyli po chłopsku - rączka przeładowania z rurą w której idzie sprężyna odbijająca suwadło oraz listwa łącząca 2 te elementy. Gdzieś w tym temacie (albo w temacie o M14 w AEG 2 klasy) wrzucałem zdjęcia mojego połamanego zamka, dokładnie to samo zdjęcie wysłałem do G&H i za to zawołali 200zł. EDIT: Samo to co na poniższej fotce zaznaczyłem koślawo czerwoną ramką. Edited April 29, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Ciekawa sprawa z tym suwadłem, jak się przerzuce na M14 WE, a by pękło to będę kombinował z G&H. Wracając do naszej kochanej CM. Kupiłem kulki 0.3 Biovale i powiem tak, skupienie jak 0.28 G&G czyli nie jest źle ale spodziewałem się więcej za taką cene. Niestety zdarzyły mi się zacinki 3 na 200 wystrzelonych kulek czym jestem załamany... Całe szczęście lekkie, nie trzeba było drastycznej siły by usunąć kulke. Myślałem, że coś z hopem ale na 0.28g G&G nie było problemu jak znów zmieniłem więc ewidentnie wina kulek. Martwi mnie to bo bym nadal używał tych G&G ale ludzie się na nie skarżą ze od jakiegoś czasu to inne o wiele gorsze kulki. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Starannie (czyli nie na sucho!) wyczyść lufę. Ja używam czegoś w stylu CIFa oraz gorącej wody, ale jestem radykałem. Podobno dobrze spisuje się benzyna ekstrakcyjna i kilka innych rzeczy. Używam biovali 0,3g w prometheusie, jak na razie coś koło 3 tysięcy przeleciało bez żadnej zacinki. Ogólnie w czyszczenie lufy bez wyjmowania jej nie wierzę, ale ponoć się da :D @Major, dzięki za informację. Czyli się nieźle cenią. Na razie pozostanę przy ćwiczeniu silnej woli i nieprzeładowywaniu m14 ^^ Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Niestety laokoon, przynajmniej raz w miesiącu (w czasie gdy mało używam) lub więcej czyszcze lufe. Również nie wierze w czyszczenie bez wyciągania dlatego mam takie dni że repliki są w częściach i czyszczone wszystko i składane do kupy. Coś mój hop-up jest wybredny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts