lacu Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 (edited) Możecie mi powiedzieć czy ta http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2094 gumka jest silikonowa. Mam zamiar ją kupić razem z lufą promyka do m14 i się zastanawiam czy będzie dobra, bo jeżeli nie to polećcie mi coś innego. A jeśli ktoś ją testował to poproszę o opinię. Edited December 30, 2009 by lacu Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Może to coś pomoże: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...gumka+deep+fire http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=76278 Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Nie eksperymentuj, weź sprawdzonego Mad Bulla z zestawu shark coś tam. Szczęśliwego nowego roku:) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Możecie mi powiedzieć czy ta http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2094 gumka jest silikonowa. Mam zamiar ją kupić razem z lufą promyka do m14 i się zastanawiam czy będzie dobra, bo jeżeli nie to polećcie mi coś innego. A jeśli ktoś ją testował to poproszę o opinię. A czy ta lufa będzie pasować? Nie musi mieć przez przypadek dwóch nacięć jak lufy DF? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Lufy promyka z tego co mi wiadomo to mają te nacięcia. Chyba nawet jest o tym w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Promyki mają pojedyncze nacięcie. trzeba brać dedykowaną 500, inna nie wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Podwójne nacięcia maja dedykowane 500mm, chyba wszystkie KM heady i DF. Zawsze można przecież wziąć pilnik i dorobić nacięcie. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Właśnie o tą lufę mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Dzięki za odpowiedzi kupię tego promyka i jednak gumkę DF-a jak już do mnie dotrą to napiszę jak się to sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Wolałbym gumkę systemy. Miałem i sprawdzała się wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Podwójne nacięcia maja dedykowane 500mm, chyba wszystkie KM heady i DF. Żadne dedykowane nie mają podwójnego nacięcia. Wszystkie lufy poza KM Head, SRC i DF mają 1 nacięcie, ablo do standardu albo do M14 w przypadku dedykowanych. Zawsze można przecież wziąć pilnik i dorobić nacięcie. Stawiam 99% że nikt nie zrobi tego pilnikiem w domu poprawnie. To jest miejsce w którym nawet ułamki milimetra mają znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Witam! Mam pytanie czy do lufy promyka do m14 ta (500mm) trzeba jakoś docinać gumkę hopka (gumka to deep fire ) bo zachodzi mi na te wcięcia które mocują lufę w komorze hop up Proszę o szybką odpowiedz bo replika leży rozebrana i czeka;) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Nie miałem styczności z lufą promyka ale przy zakładaniu gumki na stokową trza było rżnąć... Jeżeli zachodzi na wcięcia to chyba nie ma innego wyjścia ;-) Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Dzięki za odpowiedź. Replika już złożona, jutro postaram się coś napisać jak się to sprawuje, ale już teraz mogę powiedzieć ze poprawa jest znacząca i gumka df-a ładnie kręci Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Powiedz jak z dubletami na tej gumie. Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Po wystrzeleniu ok. 400 kulek żadnego dubletu nie stwierdziłem. A poza tym dobrze kręci. Quote Link to post Share on other sites
mefisteso Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 (edited) Zapewne w tym temacie już to było, ale 51 stron ^^... Czy w ww. M14 cm można tak do 300-400zł zrobić uczciwy tuning pod replikę parasnajperską, tylko semi? Szczególnie zależałoby mi na wyciszonych częściach. Choć nie jest to konieczne. Zależy mi również na skutecznym zasięgu 70m+. W cenie nie policzyłem batki. Edited January 7, 2010 by mefisteso Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Mój błąd, Major dzięki za poprawienie (to była lufa SRC wlasnie 509mm i myślałem, że każda tak ma) Mefisteso na ostatnich 10 stronach jest opisane dokładnie to o co pytasz - są podane gotowe konfiguracje i ile można sie na nic spodziewać. Powiem tylko tyle 400zł nie wystarczy by osiągnąć 70m+ zasięgu skutecznego. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Chłopaki jak by ktoś zastanawiał się nad nowymi sykami polecam bardzo G&P , wymieniłem w mojej i działają świetnie . Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Zapewne w tym temacie już to było, ale 51 stron ^^... Twoje lenistwo nie jest naszym problemem, po to jest te 51 stron żebyś się na nich dowiedział to co Ci potrzebne. Nie chce Ci się czytać to nie nasz problem - nikt nie będzie się męczył i 10 razy pisał tego samego w 1 temacie bo takim leniom się nie chce poczytać. Chłopaki jak by ktoś zastanawiał się nad nowymi sykami polecam bardzo G&P , wymieniłem w mojej i działają świetnie . Było MOSFETy montować, nie trzeba by było styków wymieniać i by chodziło jeszcze lepiej ;-) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Ale do tych styków zawsze można domontować MOSFET i będzie jeszcze lepiej. ;) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Było MOSFETy montować, nie trzeba by było styków wymieniać i by chodziło jeszcze lepiej ;-) Jak by mi się stokowa kostka nie rozpadła to może bym zostawił ;-) PS.Przy M130 moja EBR ma lepszą reakcje na spust niż M4 z M100 , na tej samej baterii . Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Mam problem z lufą promyka, mianowicie w porównaniu z lufą stokową nie zauważam poprawy wręcz pogorszenie celności (w postach wyżej pisałem o poprawie lecz testowałem ją w nocy przy sztucznym oświetleniu i to musiało dać błędne info na temat celności) i teraz map pytanie, czy to możliwe że trafił mi się bubel promyka lub to nie jest promyk (jeżeli ktoś posiada promyka to prosił bym o opis jego wykonania) a może to wina złego złożenia. Kulki jakich używam to guarder i golden ball (te golden balle raz mi się zaciely w lufie ale to by jej raczej nie zepsuło?) Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Sam posiadałem lufę promyka w M14 TM (cymka to kopia TM) Po pierwsze zmień kulki-- ja w ogóle nie pomyślałbym o używaniu takich kulek przy lufie promyka Jeżeli to nie pomoże to najprawdopodobniej masz źle złożony układ HU- zobacz czy przy montazu gumka hu się dobrze ułożyła, czy nie jest postrzępiona itp. Po za tym wyczyść lufę w środku, tylko na sucho ( żadnych tam specyfików czy silikonów) szmatkę na wycior i polerujesz. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Właśnie sprawdzi czystość lufy , raz kupiłem używkę G3SG1 TMa i powiem że strzelał tragicznie do czasu wyczyszczenia lufy , potem bajka :twisted: . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts