Szagutek1 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) Witam. Co myślicie o kulkach 0,36 ShootOne? Ktoś tu pisał o ich dobrej cenie ale nic o jakości, ogólnie nie za wiele jest o nich na forum napisane. Używa ich ktoś? Edited January 22, 2014 by Szagutek1 Quote Link to post Share on other sites
uli23 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Czy orientujecie się czy będą jeszcze dostępne 0,4 lub 0,43 w jakimś rozsądnym kolorze (innym niż czarny)?? Kupiłem Madbulle z azteko, ale okazało się, że mają błąd w opisie (miały być jasnobrązowe). Teraz walczę z nimi, żeby mi uczciwie kasę oddali łącznie z kosztem przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Z tego co pisałem i dzwoniłem po sklepach zarówno guarderów i madbulli innych niż czarne/ciemno szare nie będzie (przynajmniej w najbliższym czasie). Mi się poszczęściło, na allegro ostatni słoik kupiłem pomarańczowych madbulli... Quote Link to post Share on other sites
uli23 Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Zazdroszcze. Dobrze, ze mam jeszcze troche guarderow brazowych. Strzela ktos juz z czarnych? Jak wrazenia? (Sorry z PL znakow. Pisze z tel) Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Ja mam dwie butelki :P Sprawują się dosyć dobrze, latają na mój gust minimalnie lepiej od guarderów, "ładniej" wyglądają i wymagają minimalnie większego docisku HU - tyle z moich krótkich obserwacji :) Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Czytam , czytam i zgłupiałem ... Czy są w tym momęcie dostępne gdzieś sensowne kulasy 0,36 / 0,40 - cena to najmniejszy problem , chodzi o precyzję . Jak już zobaczyłem zdjęcia czarnych MB i ich pomiary to dziękuję - postoję... Ubolewam nad tym , że nie załapałem się na MB piaskowe ... Edited February 7, 2014 by Bazyl_Wej Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Tu przed świntami, na cytadeli wyszperałem 2 worki guarderów pomarańcz. Są najlepsze w tym momencie. Quote Link to post Share on other sites
uli23 Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Ja niestety zaspalem i przegapilem. Trzeba bedzie sobie jakos z czarnymi radzic. (Zostawilem te mb). Ostatnio w komisie ktos sprzedawal caly sloik czarnych za 10zl- tyle ze z info o ich widocznych wadach, nadlewkach itd. O dziwo moje sa ok. Nke kroilem ich jeszcze ale na oko nie maja niedorobek. Sorry za brak pl znakow, pisze z tel. Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Blasterki rozumiem do kitu ... Chyba z desperacjii zamówie gdzieś od sąsiadów.... pare dni już szukam i łapie depreche xC A guarderki 0,36 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Bieda straszna bo nigdzie nie ma kulek snajperskich teraz w Polsce... Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Na airsoftpro są jakieś szaraki guardera 0.40 , na innej czeskiej są pomarańczaki guardera 0.40 , skoro taka bida , to zgryze i kupię jak z nimi się dogadam , bo Polskie internety przekopałem i wszędzie te paskudne czarnuchy co widać tylko wśród bawełny... Edited February 7, 2014 by Bazyl_Wej Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Te szare guardera mogly by byc ok chyba, wydaja sie w miare jasne Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Te szare guardera mogly by byc ok chyba, wydaja sie w miare jasne I wykonane z zabójczą precyzją. :hahaha: Jakby robione przez adeptów dłuta. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Miales je i dlatego taka opinia ? skoro zolte tej samej firmy sa cacy to czemu te by nie mialy byc ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Nawet żółte/ pomarańczowe madbulle sporo się różnią pomiędzy seriami. Czarnych/ szarych jeszcze nie widziałem na dobrym poziomie.. żółte/ pomarańczowe są zwykle ok.. chociaż są serie gdzie kulka jest tak miękka, że niszczy się od samego magazynka/ bb loadera (nie całkowicie ale część wierzchniej warstwy jest już ścięta). Obecnie to w PL taka posucha z kulkami, że szok. A czarnych więcej nie kupię po tym co widziałem. Ogólnie to się zastanawiam po czy importerzy nie mogą wpłynąć trochę na producenta... lub zamówić "te lepsze kule". Zamówiliby więcej guarderów/ dobrych madbulli a nie sprowadzali chałę, której prawie nikt nie kupi. Podejrzewam, że czarnychy też długo postoją bo przecież są do kitu i mało osób je kupuje. Za paczkę starych dobrych madbulli dałbym nawet te 10-20zł więcej niż za obecny szajs. BTW. Jakby ktoś zamawiał kulaski w większej ilości (guarder 0.4 jasny brąz/ żółte) to chętnie się podepnę. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Potwierdzam,i też bym się pisał na dobre kulkensy. Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Daję link do czeskiego sklepu http://www.armed.cz/airsoft-kulicky-guarder-040g-high-precision-1000ks/d-96236/ Mają dość tanio , cały czas kopie , czy czegoś jeszcze nie znajdę , nie mam pojęcia jak z JAKOŚCIĄ tej serii ... Za 3kg paczkę (8 x guarderki tysiaki) policzono jakieś 600kc czyli 90 - 100 zł (bodaj DPD) i czas przesyłu 2-5 do max 7 dni Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Ja tak samo, za słoik madbulli tych sraczanych mógł bym spokojnie dopłacić te 20zł! Bazyl_Wej jeśli chciał byś zamawiać te kulki mógł bym sie podpiąć pod zamówienie (2-3 tys mógł bym wziąć) Edited February 7, 2014 by durrr Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Spoko , musiałbym się ogarnąć z Czechami i się z nimi dobrze dogadać co do dokładnych kosztów i przesyłki . Ilość myślę że będzie formalnością. Ale jestem ciekaw jak z jakością :P tak czy siak , zzagramanicy - to jak w ciemno :o Edited February 7, 2014 by Bazyl_Wej Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 No właśnie jest teraz dziadostwo i ciężko coś na to poradzić. Ja sie dziwie producentom bo wystarczy że taki Madbull, Guarder czy G&G poszli by po rozum do głowy i zrobili nawet kosztem wysokiej ceny porządne 0,36 i 0,40 i pewny jestem tego że sprzedawały by sie jak świeżę bułeczki. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Witam. Uzywał ktoś kulek King Arms 0.40 lub 0.43 ? http://www.sportingsupplies.co.uk/contents/en-uk/d672.html Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Bazyl_Wej Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Heh - pisząc do MB , iż gracze potrzebują lepszych 0,36 / 0,40 / 0,43 i że te czarne kulasy to bubel , otrzymałem taką oto odpowiedź : "We have modified materials for 0.36/0.4/0.43 BB and test result is good" Co do Czechów - czekam ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Ja się zastanawiam nad sensownymi 0,36g. MB czy guardery? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 MB Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Dyskusja o białych kulkach 0,36g/0,40g/0,43g BB WARZ i ich zamówieniu, wydzielona i przeniesiona TUTAJ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts