Katana Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Spajda, cos sie ruszylo z Biovalami? Dotarły do Ciebie ? Quote Link to post Share on other sites
radmack Posted June 9, 2015 Report Share Posted June 9, 2015 Jak tam z tymi rakietami 0.43, jak latają? Bo zastanawiam się czy brać .43 czy .45 Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted June 9, 2015 Report Share Posted June 9, 2015 Czerwone rakiety 0.43 kupione na początku maja. Latają bardzo dobrze, jak "po sznurku". Wystrzeliłem około 400 szt., nie było żadnej zacinki na PDI 6.01, kulasy nie przebierane, nie stwierdziłem też żeby syfiły lufę/ gumkę. Trzy rakiety już od miesiąca leżą w wodzie i nie zmieniają żadnych swoich właściwości fizycznych. Szczerze polecam. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Moje ostatnie wrażenia od Rockets`ów Professional 0,40 w czerwonym opakowaniu. Potwierdzam, iż za 2 mies latały fajnie. Ale zeszłego (długiego) weekendu zauważyłem, że jakoś ciężko podaje ich szybkoładowarka. Jak niby... zacinają się tam, czego nigdy nie było na np Guarderach "betonowych". Wczoraj te kulasy zaczęły latać dziwnie aż w końcu zatkała mi się lufa. Na szczęście to żelazny Promyk i zakładam - nic mu się nie stało. Jestem pewien, że gumka już do wymiany. A żeby było jeszcze fajniej, to Gunfire dziś przesłał mi 0,40 Platinum (fioletowe) zamiast Professional (czerwone). I teraz nie wiem co robić: odsyłać je z powrotem i domagać się czerwonych (paragon, oczywiście, wywaliłem), czy spróbować te fioletowe - ktoś wyżej pisał, że pojawiła się jakaś nowa seria tych fioletowych. Jak ją wizualnie odróżnić od starej? Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Potwierdzam czerwone 0.4 ssą kule po całości ;) jakby je przebrać z miarką w łapach to może i by dały radę.. ale latać latały średnio ;) Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 (edited) Na strzelance w sobotę testowaliśmy na dwa Polarstary białe/szarawe kulki 0,36 Valkena, które Spajda ma w ofercie. Jestem bardzo pozytywnie nimi zaskoczony - nie ma problemów z podawaniem, latały podobnie jak 0,30 GG, ale wyraźnie dalej i były mniej podatne na wiatr. O niebo lepsze jakościowo od np BB King. Ps kolega na 420 fps, ja na 500 fps. Edited June 15, 2015 by Visq Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 (edited) Wczoraj rozłożyłem swoją SWD i wyciągnąłem z lufy 2 kulki. Na szczęście, gumka - cała (myślałem, że zawinęła się). Więc problem jednak z kulkami. Podsumowując: Rockets Professional 0,40 (czerwone opakowanie) wchłaniają wilgoć, ale całkiem nie przydatne stają się aż gdzieś po miesiącu. Pierwsze 2-3 tygodnie latają fajnie. Dla prawdy muszę powiedzieć że poprzednią paczkę tych samych kulek (też z GunFire) wystrzelałem bez problemów ale za okres poniżej miesiąca. Więc radość, że pojawiły się dobre białe kulki 0,4 zmieniła się rozczarowaniem. Nie polecam. Mendi, ty chwaliłeś te z czerwonego opakowania ale w wadze 0,43? Czy może być, że dla 0,40 kulek producent wykorzystuje całkiem inną mieszankę??? Jak te 0,43 teraz - czy możesz potwierdzić że trzymają rozmiar? Dzięki. Edited June 16, 2015 by Indywidualista Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Ja kupiłem 0,43 czerwony od razu jak wyszły i tak trzymam 3 kulki poza opakowaniem. Przed chwilą je zmierzyłem i dalej trzymają rozmiar. Co do spuchniętych 0,40 to reklamuj. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Mendi, ty chwaliłeś te z czerwonego opakowania ale w wadze 0,43? Czy może być, że dla 0,40 kulek producent wykorzystuje całkiem inną mieszankę??? Jak te 0,43 teraz - czy możesz potwierdzić że trzymają rozmiar? Dzięki. Oczywiście, że to inna mieszanka, bo wymiar kulek jest ten sam, a waga inna. Mam 0,43 professional chyba ze 2 miechy, przesypałem je od razu do słoiczka po madbullach i nic się im nie dzieje - nie puchną i nie rosną, nawet te 2 sztuki posadzone specjalne w ogródku. Ja tam obecnie jestem zafascynowany platinumkami 0,45g. Na niedzielnym milsimie wyjmowałem przeciwników na przeciwnym brzegu stawu, a staw miał 100m szerokości :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Cwaniaczek z samopowtarzalnym SWD w gazie :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Cwaniaczek z samopowtarzalnym SWD w gazie :icon_biggrin:. Cóż, za ładne oczy czegoś takiego nie dają... a w tym roku będzie to dostępne w sprzedaży. Poza tym 2 inne gazowe swd z ekipy, miały ten sam zasięg. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Cóż, za ładne oczy czegoś takiego nie dają... Dlatego też zapuszczam brodę, poniekąd na MA bo nie mam zamiaru biegać z mopem na gumce ;) Łyknąłem 3 paczki rakiet 0.45 i zastanawiam się czy nie wziąć kolejnych 3 bo coś czuję że kolejna seria może nie być już taka uraaafajna a i cięższych też raczej już nie uświadczymy z kompozytu... Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Co do spuchniętych 0,40 to reklamuj. Zostało ich z ... 20 szt. Jak mówiłem, początek był dobry - 2-3 tygodnie strzelałem nimi fajnie. Co do 0,43... chmmmm... mam tylko 550 fps - nie mam pewności, czy nie za ciężkie będą... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Ja strzelam 0.45 na 600fps. Ale jak masz tylko 550 to pomysł nad używaniem 0.3g Quote Link to post Share on other sites
roos Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Valkeny .36 przeszły pozytywnie test w PTW (540 fps) i zwykłym aegu (600 fps). Zamówiłem sobie parę butelek. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Valkeny .36 przeszły pozytywnie test w PTW (540 fps) i zwykłym aegu (600 fps). Zamówiłem sobie parę butelek. Możesz mniej więcej je porównać z Guarderami i/lub Madbullami o tej samej masie? Quote Link to post Share on other sites
RavenDPL Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Jak tam z tymi rakietami 0.43, jak latają? Bo zastanawiam się czy brać .43 czy .45 Rockets Platinum 0.43 na lufie 6.02mm ani jednej zacinki. W porównaniu do Rockets Platinum 0.36 mają dużo większy rozrzut, jedna kula leci w prawo druga w lewo, najczęściej w prawo. Gdzie Rocketsy Platinum 0.36 kupione trzy miesiące temu wszystkie lecą prościutko. Ogólnie tragedii nie ma i są to jak narazie jedyne białe kule w takiej wadze, więc wyboru i tak nie mam. Zasięg w warunkach bojowych raczej taki sam jak na 0.36 ale penetracja przez krzaczory zdecydowanie lepsza. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Możesz mniej więcej je porównać z Guarderami i/lub Madbullami o tej samej masie? Kupiłem tylko .36 (cięższych akurat wczoraj nie było, a dziś była dostawa nowych wagomiarów) i porównałem je z jasnozielonymi Devilami .36 Zachowują się identycznie jak Devile, może są odrobinę gładsze - musiałem zwiększyć docisk rhopa. Dokupię jeszcze .32 i .40 ale to po urlopie - są priorytety:) http://hpairsoft.eu/pl/35-kulki Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Raven kup rocketsy ale nie fioletowe tylko czerwone (0,43) i bd super latać. Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Koledzy mam pytanko. W piątek doszły kulki 0.45 i 0.43 rocketsy. Dzisiaj przy strzelaniu zauważyłem ze są one dziwnie matowe. Czy to norma? Bo stary sort madbulli czarnych 0.43 które mam, posiada lekki połysk. I teraz się zastanawiam czy te rocketsy tak mają czy musze poprostu solidnie je przebrać i ewentualnie umyć? Bo z mmadbullami żadnych problemów a do tych jakoś mam dziwne przeczucie ze mi staną na gumce. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Umyj i starczy Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 No I jestem po przebraniu. Przebrała dwie paczki. 0.43 i 0.45 0.45 przeszły wszystkie przez promyka plus ładnie trzymają wymiar. 0.43 to totalna porażka. Na 200 sprawdzonych trafiłem tylko 10 dobrych :/ żal się robi. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Miałeś 0,43 czerwone czy fioletowe ? bo to spora różnica..... Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Panowie , potrzebuje jakiś kulek do SR ok 580 fps . Można chwilowo coś sensownego kupić ? Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 0,43 czerwone rockets - mają wagę 0.41 wiec powinny być dobre :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts