Mendi Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Mendi, Twoje BBKing 0.43 również trzymają wymiar, czy już podjęły bunt niczym kobiety po ślubie? :icon_mrgreen: BB 0,43 i 0,45 od nowości nie wchodziły w lufki 5,98mm, ale w 6,01 śmigają do dziś. Z tym, że ja dostałem próbki po 200sztuk. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Recenzja tych kulek z postu #2081 http://www.patrolbase.co.uk/blog/white-0-40g-sniper-ammo/ Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Jak zwykle bardzo obiecujące recenzje :P. Jeśli chodzi o test kulek w kubku z wodą, to mam troszkę wątpliwości. Z tego co zauważyłem, trzeba troszkę więcej czasu, aby kulasy spuchły, niż jedna noc w kubku z wodą. Nie mniej jednak, wszystko co opisali wygląda bardzo obiecująco. Tak czy siak, koszt 1000 sztuk tych kulek to 11,50 funtów brytyjskich (ile funt teraz stoi? Chyba coś koło 6 zł.). Tak więc taka buteleczka będzie nas kosztować koło 70 zł za 1000 kulasów... Jeszcze koszt przesyłki do tego trzeba doliczyć. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Też mi recenzja. A testy strzeleckie? Kulek nie kupuje się po to żeby sobie turlać w lufie :). Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Z tymi testami strzeleckimi też wychodzi różnie. Nie którzy mierzą dystans "na oko" i potem gadają niestworzone rzeczy. Poza tym Każdy ma inny sprzęt i wyniki tarczowe nie koniecznie odzwierciedlają jakość kulek. Poza jakością kulek występują takie zmienne jak: - Lufa (długość, firma, średnica wew.) - System hop up (Gumka, dystanser, komora, szczelność) - Warunki atmosferyczne przeprowadzanego testu - Nawet poweekendowe drżenie rąk ma znaczenie :P Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 (edited) " Our BBs are made to meet EU requirements. We dont add waste materials in our BBs to add more weight, which sometimes is the case. We can't tell which problems there are with other brands and what causes them... But ours never had the problem of swelling." odpowiedź tych ludków odnośnie "tych" kulek i ich puchnięcia :hahaha: czekam na pierwsze wieści jak spuchną :icon_biggrin: Edited January 29, 2016 by sebolek Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 (edited) Dla tych co nie mają aktualnie czego wrzucić do swoich precek to na komis wrzuciłem kulki żółte guardera 0.4. Niestety tylko 500 szt ale na kilka spotkań może komuś wystarczy Edited January 29, 2016 by oofo Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 a jak wam latają szare guardery 0.4? Dawno temu je miałem i nie do końca pamiętam czy warte uwagi były. Strzelał ktoś ostatnio nimi ? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Po wczorajszej "jebance" stwierdzam, ze będę tęsknił za moimi kakaowymi guarderami 0.4 których zostało mi 5 sztuk.. Teraz zacznie się walka na dobre i złe w poszukiwaniu godnych zastępców :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Na początek 2016 najsensowniejsze kulki 0,36g to biała guardery. Mam je 2 miesiące, latają ładnie, a co najważniejsze - nie puchną jak inne białe ciężkie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Coś, co nazywa się "BB King" i jest białe, musi być kiepską podróbą: 0,43g kupione w środę. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 niestety bbking trzeba przebierać Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 W mojej paczce prawie każda ma choć jedno małe oczko. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Potwierdzam... Też zakupiłem jakoś 2 tygodnie temu. Zrobiłem mały test BB King'ów 0,43g. Oto wyniki: Ilość kulek w teście - 30 sztuk. Średnica (30 sztuk) - 5,95-5,97mm Waga 1. 10 sztuk - 41.7g 2. 10 sztuk - 41.7g 3. 10 sztuk - 41.7g SUMA 30 sztuk = 41.7g Powierzchnia - Matowa, gładka, widoczne liczne skazy (głównie wgłębienia), materiał dość kruchy. Test Wodny: Po około tygodniu w wodzie każda kulka urosła od 0.01mm do 0.02mm. Reasumując... Dajcie se spokój... Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Te BB King wyglądają gorzej jak rakiety xD Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Rakiety poza tym, że są ogromne, to wyglądają ładnie. BBK jakością powierzchni przypomina bardziej bazarowy popkorn. Gdyby tylko zabarwić na żółto i sprzedawać w plastikowych granatach :D Btw. Wyciągnąłem rakiety z kibelka. Dla porównania GG obok :) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Emcet, moje rakiety tak wyglądają leżąc w tej folii fabrycznej.. ostatnio dorzuciłem do nich jeszcze 0.43 bo spuchły powyżej 6.03 xD Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 No to może obalać to mit, że kulki puchną akurat od wilgoci. Skoro moja kibelkowa partia nie napuchła bardziej niż ta składowana w normalnych warunkach Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 No to może obalać to mit, że kulki puchną akurat od wilgoci. Skoro moja kibelkowa partia nie napuchła bardziej niż ta składowana w normalnych warunkach Przeto cały czas mówię że chodzi o powietrze, utleniają się i puchną. Jak by je w trakcie konfekcjonowania pokryć sylikonem czy cuś to jest szansa że by nie puchły, tylko trzeba by myć przed użyciem jeśli gumka by nie łapała ale to już dawno po ptokach... Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Przeto cały czas mówię że chodzi o powietrze, utleniają się i puchną. Skąd to wiesz? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Skąd to wiesz? bo w toalecie i na normalnym powietrzu spuchły identycznie? Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Pytam serio czy wie bo to ustalił czy to takie przypuszczenie tylko jakich wiele w internecie :). Bo jeśli faktycznie to jest powodowane tlenem to wystarczy kulki przechowywać np pod powierzchnią smaru na codzień, wyjmować sobie 100szt i myć bezpośrednio przed strzelaniem. Lub trzymać w pojemniczku szczelnym w atmosferze przykładowo CO2. Natomiast jeśli to przypuszczenie to najpierw trzeba by ustalić jak jest faktycznie. Gra może być warta świeczki bo niektóre kulki lataja ok póki nie spuchną. Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 W powietrzu też jest wilgoć... Np. żelazo nie rdzewieje w suchym powietrzu ani w wodzie pozbawionej tlenu... Analogicznie kulki mogłyby nie puchnąć w suchym powietrzu lub wodzie, w której nie ma rozpuszczonego tlenu. W skrócie mówiąc życie nie jest takie proste. Trzeba by przeprowadzić miarodajny test, aby stwierdzić jaki czynnik powoduje puchnięcie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Czekam na ten dzień :) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Skoro rakiety radośnie rosną w firmowym, zgrzanym opakowaniu, to faktycznie nie chodzi o wilgoć, a o utlenianie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts