Lupus 13 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Jaka replika SCARA ( do 1000 zł ) jest według Was najlepsza ? Pozdrawiam :uśmiech: Widziałem na przykład takie coś: http://www.allegro.pl/item875356368_asg_ka...ck_400_fps.html, http://www.allegro.pl/item862688108_fn_sca...g_metal_gb.html, scar z boyi jest również na Specshopie . http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4035 Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 U Krakmana masz już firmowo podkręconą replikę. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow..._boyi-1248.html Ale to dodaję tak dla informacji, bo nie miałem w rękach i nie bawiłem się. Quote Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 (edited) Ok. bardzo dziękuję. :uśmiech: Edited January 20, 2010 by Czarny Wilk Quote Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Czy kojarzy ktoś chińską wersję SCARA mk 17, bo jeszcze nie wiem, którą wersję (16, czy 17) wybiorę ? Quote Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Czy ktoś z Was przewiduje, czy i kiedy może pojawić się wersja OD ? Czy ktoś może mi powiedzieć coś o tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5941 ? Z góry dziękuję . :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 A nie można wszystkich pytań zawrzeć w jednym poście a po drugie czy to jest temat o Scarze WE? Quote Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Po prostu pytania nasuwają mi się po kolei, a o Scara WE napisałem dla porównania... ale dziękuję... :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
mer99li Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Niedawno zakładałem posta odnośnie repliki, ale żeby nie oftopować to napiszę tutaj czy lepiej byłoby kupić sobie tego scara z boyia czy g36c i do niego dokupić lufkę prec. od systemy i może jakiś lepszy hop-up Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Co tematu SCARa DBoys: Czy istnieje możliwość przerobienia go na wersję H? Ogólnie, myślę, że wymagałoby to zastosowania lower receivera z jakiejś H. I tu pytania: 1. Jakiego producenta musiałby być ten lower receiver? 2. Czy nie byłoby problemu z podawaniem kulek po takim zabiegu? Pozdrawiam, Hooli Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Hooli- odpuść sobie. Lowe reciever... VFC, STAR, CA. Wymiana komory, i połowy GB. Zresztą nie wiem, czy LR będzie pasować do UR Boyia. Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 A ja tylko chciałem mieć chińskie "H" :( Quote Link to post Share on other sites
bluebols Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Witam, ostatnio palę się na SCARa, ale czytałem temat do strony 11, potem mi się już odechciało jeszcze wynikła niemiła rozmowa z dziewuchą to już kompletnie nie wiem co jest 5 i myśli mi się kotłują. Posty które czytałem są sprzed roku, pytanie, czy na chwilę obecną warto jest kupować SCARa u krakmana ? Przez 2 lata biegałem z snajpą zrobioną z Emk, strzelałem tylko na singlu. Chciałbym teraz pobiegać z czymś innym niż eMką i mieć auto =P nie chcę mieć ultra szybkiego ROFa chcę mieć przyzwoity zasięg i po prostu strzelać. Jest to replika dla mnie ? zawsze mi się SCAR podobał, ale jak czytałem to jest troszkę kłopotów. Quote Link to post Share on other sites
valki Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Stosunek ceny do jakości fatalny, więc nie opłaca się. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 SCARy po grzebaniu przez krakmana, czyli PJ customsą to dobre repliki. Biorac pod uwagę, że SCARów na rynku nie ma jak psów, to propozycja chińska jest całkiem dobra. Aha, jeśli będziesz chciał go kupić - uważaj na mocowanie kolby, lubi pękać. Od razu bym to jakoś wzmocnił. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) Po moich doświadczeniach ze SCARem od boyia, powiem krótko- za taką cenę, nie opłaca się... Jeśli chcesz inną replikę od eMki- szukaj ( masz AK, G3/G36,SR... ), ale nie SCARa ( mówimy o boyiu, a nie VFC czy innych ). Stosunek ceny do jakości fatalny, więc nie opłaca się. Pięknie ujęte :) Edited February 18, 2010 by MatriX482 Quote Link to post Share on other sites
bluebols Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) Szkoda że jest taki jest ;/ AK mi się zwyczajnie nie podoba, nie pasuje mi, G36... NEEEEE dlatego mimo wszystko miłość do SCARa chyba wygra W sumie jest to V2 GB więc pewnie przełożył bym GB z Emki i Silnik więc o to raczej się nie martwię :P M120 Guardera BoreUp ( lufa też będzie przekładana) Tylko dyszę się zmieni na lepszą i gumajkę Hop Sru GB w Emce mam solidny i dość dobrze skręcony (części i ogólne działanie) więc nie będzie chyba problemu =) Okablowanie.. pikuś. Edited February 18, 2010 by bluebols Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 GB z emki będziesz musiał skrócić o ten pierścień, przez który przechodzi zwalniacz magazynka. Dysz do SCARa typu bore up nie ma, chyba że krakman nagle dostał i się nie chwali :) Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Problemów z kolbą ciąg dalszy: Tak jak podejrzewałem 6 miechów temu: http://img717.imageshack.us/i/skarc.jpg/ Wystawiam to tutaj, może na coś wpadniecie, bo ja zgłupiałem. Nie mam pojęcia jak to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Odkupić od kogoś (sprzedaje całego SCAR'a na części). Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Znowu rozwiązałem problem. Po raz kolejny wszystko opiera się na śrubie. http://img407.imageshack.us/i/skarw.jpg/ W miejsce śruby otoczonej czerwonym kółkiem, wchodzi taka sama śruba jak ta otoczona fioletowym, tylko trochę dłuższa. Przechodzi ona przez wywiercony otwór zaznaczony na zdjęciu zieloną plamką. Z drugiej strony jest akurat trochę miejsca, by się łeb takiej śruby zmieścił. Niestety zdjęć nie posiadam. W razie czego piszcie na PW to objaśnię. Kolba oczywiście się nie składa. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 GB z emki będziesz musiał skrócić o ten pierścień, przez który przechodzi zwalniacz magazynka. Dysz do SCARa typu bore up nie ma, chyba że krakman nagle dostał i się nie chwali :) eeee jaki pierścień?? Powiedz coś więcej bo przymierzam się do wsadzenia do mojego SCARa dwudzielnego GearBoxa ICS i szukam "za" i "przeciw" w czym że tego drugiego jest coraz więcej... co do BoreUp do SCARa to pisałem jakiś czas temu z specshopem i mówili ze będzie pod koniec tamtego roku :???: na chwile obecną tylko za wielką wodą jest dostępny i na Ukrainie Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 siema jaka gumkę HU wpakować tam ? jakie polecacie ? Element a moze ares ? Proszę o szybka odp ;p Quote Link to post Share on other sites
habib Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Czerwony madbull shark, rozwiązał mi problemy z podawaniem kulek i kręciło nawet na mrozie. Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 a czym czerwona rożni się od blue bo czerwonej nie ma a wyglądają tak samo Quote Link to post Share on other sites
Filip92 Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 (edited) Sam posiadam i powiem, że taki najgorszy nie jest. Kolba to rzeczywiście newralgiczny punkt i jej mocowanie się posypało po ok.0,5 roku. Ale w krakmanie mają więc niedrogo udało się naprawić. Poza tym większych problemów nie mam, jedynie śrubki lubią się poluzować( ale to większość chinoli ma) i ostatnio wyszło, że blokada muszki trochę się wyrobiła i potrafi wyskoczyć. Ale jetem w miarę zadowolony, bo wykonanie jest i tak na wysokim poziomie. Edited April 6, 2010 by Filip92 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts