Tuksiak Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Weź sobie byle maga, np jakiś hi-cup, jak tak rajcuje ;-), wywierć w szelsie zaraz na początku otworek coś koło 8mm, tak, żeby się pokrył z szyną prowadząca kulki. Z haja wyciągnij ten ząbek blokujący kulki o góry, z szelsa wyjmij popychacz kulek ze sprężyną i zaślep otwór na kulki zaraz na dziurką którą zrobiłeś wcześniej, profilując w ten sposób zaślepkę, żeby kulki się na niej nie blokowały, tylko były kierowane do przodu szelsa. Doklej do spodu szelsa haja, wkładając kominek w wywiercony otworek, dodatkowo możesz obsmarować go dookoła jakimś klejem dwuskładnikowym i ładnie pomalować, tylko nie zapomnij o zostawieniu sobie otworku do nasypywania kulek. I masz gotowe. Trudne nie? ;-). Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Da się zrozumieć da rade zrobić taki manewr na midcapie? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 (edited) A co za różnica na jakim magu to zrobisz? Byle coś kulki pchało do góry. EDYTA: Łatwiej się będzie nawet ładować, bo nie trzeba kombinować, tylko szybkoładowarka i hajda. Na tej focie, klient też ma ma mida/lowa podczepionego do tego szelsa. Edited December 29, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Tuksiak gdzieś na internecie był właśnie filmik o tym. Jakiś francuz krok po kroku ze zdjęciami wyjaśniał jak dokonać takiej przeróbki ale na TM. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Może i był, nie wiem, wymyśliłem na biegu jak to zrobić, patrząc na fotkę. Jestem pewien, że co najmniej 95% mojego opisu, jest w 100% zgodne z tym co zrobiono i jak ;-). Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Ale z tego co pamiętam to mniej więcej twoim sposobem robił ten francuz ;) Tylko moim zdaniem taka kombinacja jest że tak powiem brzydka, bo przecież naboje w ostrej ładujemy do rurki a nie do magazynka ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Ja o tym wiem, dlatego zapytałem się wcześniej po co to komu? Dokładnie tutaj: Tylko po co? I nawet odpowiedź dostałem, to i napisałem przepis dla Kolegi na szybkiego, żeby się mógł polansować własną tFurczością ;-). Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) Jaka tam jest długość lufy wewnętrznej w benelce m4?Chodzi mi o to aby skrucić lufe tak aby strzelba byla długości benelki m3 wersj A. Widział ktoś kiedyś taką konwersje?http://media.photobucket.com/image/benelli+m4/coltm4/DSC00172.jpg?o=6 Edited February 2, 2010 by Ogniomistrz Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Z tego co zauważyłem lufy wewnętrzne są takiej samej długości, niezależnie od wersji. Takie pytanie do tej foty: Ciekawe jak pacjent toto przeładowuje przy tym risie? I ponowne pytanie - po co to komu? Jak z tym szelsem i magazynkiem całkiem... Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) A po to jak komuś za mało risów... A jak jest z mobilnością m4 w budynkach? W porównaniu do wersi a lufę zewnętrzną ma niewiele dłuższą. Edited February 2, 2010 by Ogniomistrz Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 http://www.dsarms.com/images/BT21454.jpg tak się przeładowywuje Tukasik. Jest nawet zdjęcie takiej konwersji, wystarczy wysłać shota do replik g&h i robiąci taką konwersje( takimi rzeczami się zajmują ) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Tzn. jak? Bo na tym linku jest rail do latarki czy tam laserka ;-). Weź w rękę replikę, zobacz dokąd dociągasz czółenko i powiedz mi jak chcesz to zrobić przy tym risie? Pewnie, że można po chamsku wygiąć jedną z prowadnic i ciągnąć za nią, naciąć body i wywalić czółno, tylko, czy to aby na bank o to chodzi? Jak za mało risów, to może nie ta replika? ;-). Bo mi szkoda by było inwestować w same szyny + sensowną przeróbkę 15 krotną wartość bazowej repliki... Mija się to po prostu z celem. Ale jak ktoś lubi... no cóż ja wolę rude, a są tacy co wolą owce, czy tam żaby... i tym współczuję ;-). Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Fakt masz racje nie zauważyłem, wsumie wystarczy górnego risa z konwersji odpowiedno przyciąć i czułenko sie do konca dociągnie zresztą takie coś to można samemu zrobić lub 4 stalowe risy to za grosze można kupic i u tokarza dorbić reszte. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Mam od ok 2 tyg. benelkę M4 i kolba a raczej jej prowadnica zaczęła się ruszać. Czy ktoś wie jaki jest rozmiar imbusa którym to należy dokręcić? Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Wiec poradziłem sobie z tym problemem. Rozmiar imbusa to 4. Dorobiłem z kawałka pręta i przy pomocy pilniczka kluczyk, i wszystko śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Zaren Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Witam szczęśliwych posiadaczy Ja swoją mam od tygodnia i przyznaję że zabawka jest przednia. Ale po przestudiowaniu instrukcji i zasięgnięciu informacji przez guugle dalej nie wiem po jaki kij jest ten plastikowy pierścień XD Był bym wdzięczny za wsparcie :uśmiech: bo męczy mnie ten kawałek plastiku równie mocno co Al'a Bundy włącznik światła w jednym z odcinków ;-) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Odpowiedż na dręczące cię pytanie niezawodnie znajdziesz tu: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=50455 Dużo do czytania niema bo tylko 215 postów (plus twój i mój :mrgreen: ) Quote Link to post Share on other sites
Zaren Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Mogłeś mi chociaż podesłać przyklejoną treść posta na pw :wink: Wyobraź sobie że próbowałem znaleźć w tym temacie ale po twoim ponawiającym się "nie ma jak zamontować kolimatora..." to motywacja spada ;-) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 (edited) A niby jaką ja mam mieć motywację żeby szukać za ciebie potrzebnych ci informacji. Zresztą masz rację, na tym gadzecie nieda się zamontować kolimatora. Edited February 9, 2010 by arend Quote Link to post Share on other sites
Zaren Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 A niby jaką ja mam mieć motywację żeby szukać za ciebie potrzebnych ci informacji. Bo na tym polega wymiana informacji na forach :-F - jak coś wiesz to podajesz dalej. Już znalazłem odpowiedź i największy paradoks w tym wszystkim że to twój post zawiera odpowiedź :mrgreen:. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Na jakiś dziwnych forach urzędujesz. Za każdym razem wskazane jest choćby przeczytanie regulaminu, a w nim na tym forum można znaleźć takie kwiatki (choć to z zielonych, ale tyczy się całości forum): 3. Wszystkich piszących obowiązuje minimum wysiłku włożonego w zdobywanie wiedzy. WYJAŚNIENIA Ad. 1 Internet to nie śmietnik. Szacunek dla czytającego oraz jakość indeksu wyszukiwarki - z tych dwóch powodów literówki, błędy ortograficzne oraz uporczywe ignorowanie interpunkcji nie będą tolerowane. Zwłaszcza w dobie programów korygujących pisownię. Ad. 2 Każdy maniak ma obowiązek szanowania czasu współforumowiczów. W szczególności oznacza to tytułowanie wątków tak, aby od razu wynikała z niego istota problemu oraz jasne jego sformułowanie, w tym graficzne (interpunkcja, listy wypunktowane, akapity). Zdobycie minimum wiedzy potrzebne do właściwego zadania pytania również należy do obowiązków pytającego. Ad. 3 Forum jest z założenia bazą wiedzy, a nie ludzkim systemem wyszukiwawczym. Nic co można znaleźć przy pomocy wyszukiwarki nie ma prawa angażować czasu i wysiłku innych użytkowników. Wliczają się w to również sprawy związane z absolutnymi podstawami naszego hobby, które nabywamy poprzez lekturę artykułów i forum. Wystarczy poczytać ze zrozumieniem tematy, anie produkować miliony zbędnych postów. Moda poproszę później o wywalenie mojego posta i kilku powyższych ;-). Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Wczoraj przerobiłem moją m4 na "jednokulkową". Zamontowałem aegową lufę od emki i prowizorycznego hopka. Na pierwszy rzut oka sądzę, że strzela dalej i celniej ale kulka leci chyba odrobinę wolniej. Ale to dopiero potwierdzę po testach. Musiałem przerobić komorę hopka i wywalić dosyłacz więc nie podaje mi kilku ostatnich kulek. Muszę jeszcze wszystko doszczelnić i dosmarować i wtedy napiszę coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 M4? Człowieku, to dział o Bennelim. Pytanie, próbował ktoś zrobić chwyt do tego? Sądzę, że trzeba by to przykleić i przykręcić w kilku miejscach. Robił ktoś? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 M4 benelli Grzechotniku. A poza tym ile znasz karabinów m4 strzelających naraz więcej niż jedną kulką? Phi Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 (edited) A co to ma wspólnego z M4? Jakbyś chociaż napisał M4 mod, to jeszcze by to przeszło, ale pisząc "moja M4" [myślę, że] masz na myśli M4. Pozdrawiam. Edited February 10, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts