AnR Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 @Vetius Sprawdź czy zalożyłeś sprężynke popychacza. Częsty błąd. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Nie wiem co to popychacz i sprężynka popychacza oraz gdzie to się znajduję. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Hmmm, toż to masz teraz problem. Odeślij do serwisu jakiegoś. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Up: jeżeli to jest w gearboxie to powtarzam, że nie grzebałem. Przed chwilą wyjąłem zespół lufy i komory hop-up. Oto co ujrzałem (na zdjęciach wyjęte zostały lufa wraz z komorą): Przepraszam za jakość zdjęć, ale mój aparat jest starszym modelem i posiada dość mało mega pixeli więc z bliska robi niewyraźne zdjęcia. Sprawa jest dziwna ponieważ tydzień temu coś w rączce karabinu mi latało. Wyjąłem Gb wraz z silnikiem z rączki przewróciłem rączkę i wypadły mi 2 kawałki plastiku. Popatrzyłem dokładnie czy coś nie jest ułamane, ale było wszystko ok. Dziś sobie o tym przypomniałem i jeden z kawałków idealnie pasował do ubytku. Drugi kawałek jest tak malutki, że nie pasuje. Z obu stron jest ubytek. Myślę, że to musiałem jakoś ułamać przy ostatnich operacjach. W tym, że systemu lufy nie wyciągałem. Dziwi mnie fakt, że ten plastik pasuje, a znalazłem go w rączce czyli w dość odległym miejscu i nie mam pojęcia jak on tam wlazł. Myślę o wsadzeniu jakiegoś kawałka tektury czy coś między GB a komorę. Co wy sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Na mój gust to nie ma żadnego wpływu na działanie komory hopup. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Chodzi o to, że skoro jest ten ubytek to może cały zespół przesunął się do tyłu i dlatego blokuję ujście kulek i dlatego nie pobiera. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Tylko, że zespól lufy nie ma prawa się poruszać ze względu na przymocowanie trzema śrubkami do body. :roll: Nadal nie rozumiem, skoro dysza się porusza to można wykluczyć awarię popychacza ? Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Ja nie mogę "rusznikarze" :wink: Przez to, że ten plastik się wyłamał cała komora hop-up cofnęła się w tył. Przez co blokowane są kulki i teraz to co tu pokazałeś musisz lekko podpiłować tylko tak aby nie uszkodzić gumki i znowu wszystko będzie działać. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Nie rozumiem co mam podpiłować (może byś zaznaczył na zdjęciu? Jeśli możesz oczywiście). Wsadziłem 2 kawałki papieru zaraz obok wylotu dyszy tam gdzie komora hop-up opiera się o Gb i dzięki temu znowu pobiera kulki, tylko muszę jeszcze dokładnie sprawdzić jak z osiągami, ale jak dziś strzelałem na bliższe dystanse to raczej mocno miotło. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 MJ6 może mieć rację. Nie zwróciłem uwagi na to. Rozumiem że komora + lufa nie trzyma się w zespole lufy zewnętrznej ? Miejsca pęknięć przytrzymają dwa "skrzydełka" które trzymają w środku komorę. Na komisie ktoś teraz sprzedaje zespół lufy za 10 złotych. Wbijaj i łap okazję. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 No tak komora ma 2 skrzydełka. A w środku tych pęknięć są 2 wgłębienia do których pasują te 2 skrzydełka. Po wyjęciu całego zespołu i przechyleniu lufa i komora wypadają luźno od tego zespołu co pokazałem wam na zdjęciach. Czy to ma się trzymać sztywno? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 U mnie jest dokładnie to samo. :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Nie powinno tak być. Tam jest sprężyna, lufa ma siedzieć twardo i się trzymać w tym czymś. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Banalne pytanko odbiegające od tematu - po czym poznać, czy sprężyna jest zwolniona? Wiem, że po tym "sztyfcie" przed spustem (chyba :???:), ale jak on się ma zachowywać przy zwolnionej? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 U krakmana cały zespół tej lufy jest za 20zł i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Banalne pytanko odbiegające od tematu - po czym poznać, czy sprężyna jest zwolniona? Wiem, że po tym "sztyfcie" przed spustem (chyba :???:), ale jak on się ma zachowywać przy zwolnionej? ten sztyft to bolt cath. on nic niedaje w replice. poznać jest najłatwiej jak lekko wyjmiesz gb z repliki ( wystarczy zdjac gniazdo maga, wykrecic z tyłu jedna śrubę i przechylasz do tyłu cały zespół gb z chwytem pistoletowym w cylindrze masz otwór, musi byc widoczny tłok. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Dzięki, ale mi chodzi o jakąś metodę BEZ rozkręcania, gdzie spojrzeć (np. w gniazdo maga). Bo po zalecanym strzale na SEMI widzę w nim normalnie otwór do komory HU. I tak chyba nie powinno być (tzn. GB powinien pracować gdy pociągniemy spust, potem strzał i koniec, w każdym razie mi się tak wydaje), powinienem widzieć COŚ (chyba głowicę tłoka ;-)), a nie tylko dziurę :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 (edited) No to spójrz na dyszę. Jeśli będzie ona w tylniej pozycji to oznacz, że sprężyna jest zwolniona. Edited April 21, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 U krakmana cały zespół tej lufy jest za 20zł i po sprawie. Że tak zapytam gdzie to jest? Podaj link bo cały sklep już przeszukałem. :) Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 @Johann też szukałem ale nic nie ma o0... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Sporo części Krakman nie wystawia, ale ma na składzie. Radzę napisać e-maila. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Tak wystarczy do nich napisać. Ja już u nich tą część kupowałem. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) Hej, ma ktoś w domu ACOG? Chodzi mi o coś w TYM typie. Zastanawiam się jakby się prezentowało razem :mrgreen: Zdjęcia plz. Edit: ma ktoś może pas 3-punktowy? jak go mocujecie? nie miałem styczności :???: Edited April 23, 2009 by HellCat Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) taki ?? Edited April 23, 2009 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) Taki. I dodatkowo na drugą cz. pytania dałeś odp., dzięki bardzo. Jeszcze raz: fajny magazynek :-F edit: ort. Edited April 23, 2009 by HellCat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts