Azur Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Długi mag do M... paskuda xD Moja gienia jest obecnie przedstawiana razem ze mną :D http://photos101.nasza-klasa.pl/dev288/0/5.../0522263874.jpg Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 99TOMCAT - ale do g36c nie zmieści się ta Twoja lufa systemy ;) johny89 - ten magazynek to jest ten stockowy hcap? czemu jest zielony? :D To sobie kup krótszą i tyle.. ale masz problemy... Podałem tańsze wyjście i tyle ja tam wolę wersję k- jakoś bardziej dorosle to w lesie wygląda ;-) Co do lufy do g36k to 363mm pasuje bez problemu- wystaje minimalnie z lufy, ale mieści się w tłumiku płomienia i nie ma problemu... Orginalna ma coś koło 355mm Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 johny89 - ten magazynek to jest ten stockowy hcap? czemu jest zielony? :D Warjacja na temat. :-F Długi mag do M... paskuda xD krótkie idą :P choć długie bardziej mi się podobają. :) Poza tym rączka z optyką :???: ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Popatrz na moją G i natchnij się ;) ;) Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 No co że rączka z optyką, no co :wink: Na wypasie, ale polecam taką konfigurację: (czas na l.a.n.s.) http://img73.imageshack.us/img73/8744/image056lh6.jpg jak się okazuje, wcale nie jest niewygodna w użytkowaniu. Docelowo scarowska rączka z bipodem będzie przykręcona bliżej maga, jak ogarnę rysia jakoś bliżej (bo jak widać zresztą, w wersji złożonej na nic się nie przydaje). Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Popatrz na moją G i natchnij się ;) ;) Natycham, natycham i jednak wolałbym Ciebie :P Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Ale wiesz, że to facet? :F Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 A nie wygląda. :-F Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Skucha stary, podrywałeś faceta. YOU ARE GAY! Dość OT. Pośmiali My się, czas przejść do poważnych rzeczy. :F Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 (edited) <wmasg się zepsuł i mi wsadził 2 posty> Edited November 13, 2008 by AnR Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 inne wcielenie znanej getki Quote Link to post Share on other sites
S0me0ne Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 http://www.taiwangun.com/shop,show,129 Może nie od Systemy - ale od SRC, jest 'w miarę?' =P No i długość odpowiednia :). Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Tafi, papugujesz ;( Quote Link to post Share on other sites
Radziu1990 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 gdzie można kupić takie lunety jak macie zintegrowane z szyną? to są te z taiwanguna za 170 zł? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 zbrojownia..około 150zł Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Taniej wyjdzie kupić od razu nową wersję giety z luneta... A ten nowy front całkiem ciekawy muszę przyznać ;-) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Niestety to SRC i są problemy z montażem do Marui i JG. Ale wystarczy zeszlifować i jest git. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Panowie, zdecydowałem się na preckę Systemy, ale teraz powiedzcie mi, co myślicie o długości 394?: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=884 Owszem, będzie wystawać do połowy tłumika płomienia, ale to chyba nie problem. Czy lepiej nie świrować i wziąć 'dedykowaną' 363? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 A czy lufa zmieści sięw tłumik płomienia? W C jest problem, że gdy lufa wystaje to podczas przykręcania tłumiczka lufa przekręca się. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 363 już się kryje w tłumiku. Dodaj do tego jeszcze 27 mm i będziesz miał w szczelinach lufę. Ja bym dał spokój z tymi niepełnymi 3 cm. Różnicy w skupieniu nie zobaczysz, ale w wyglądzie na pewno. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Dzięki, johny, w sumie rozsądnie godosz. Domniemuję, że sam masz 363? Jak to się ma do postu gloomera? (wiem że masz t.dźwięku, ale pewnie z t.płomienia też mierzyłeś) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Tafi, papugujesz ;( Tak nie do końca, to jednak trochę inna konfiguracja. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Hehe, śmieję się, był to bardziej żart ;) Skończmy już offtopować ;) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Dzięki, johny, w sumie rozsądnie godosz. Domniemuję, że sam masz 363? Jak to się ma do postu gloomera? (wiem że masz t.dźwięku, ale pewnie z t.płomienia też mierzyłeś) Nie instalowałem jeszcze lufy. Po prostu w temacie o G36k od CA parę osób pytało o wsadzanie precek od M4 do G36. Nawet było tam wszystko pokazane. Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) Mam G36K i była używana dotychczas na dwóch strzelankach. To co mi nię na razie nie podoba to przede wszystkim wykonanie górnej części przedniego chwytu, chodzi mi o ten ordynarny szew, który nie daje się łatwo zeszlifować ze względu na szorstką fakturę plastiku. Mimo moich wysiłków jest on ciągle widoczny i kłuje w oczy. Kwestię chwiania się tej części rozwiązałem podobnie jak inni za pomocą taśmy. Jest to sposób pewny i skuteczny. Druga sprawa to zasięg. Miałem okazję porównać swoją Giecię z G36C mojego kolegi z ekipy, no i okazało się że krótka Gieta strzela dalej od dłuższej. Wygląda na to, że trafił mi się felerny egzemplarz i to bardzo, zwłaszcza że można na forum przeczytać informacje o G36K mających w stoku 390 fps. Nie jest to dla mnie dużą wadą, bo zamierzam kompleksowo stuningować moją repliczkę tak aby miała w granicach 400 fps. W tym przypadku dłuższa lufa jest zaletą. Ogólnie gdybym teraz miał wybierać to kupiłbym albo G36C albo G36E a najlepiej obydwie. Niewykluczone zresztą że tak uczynię, bo Giecia jest fardzo ale to bardzo fajna. Edited November 16, 2008 by Maciej0011 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts