thewojtz Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 a ja uważam że za 400pln nie kupisz nic lepszego :D a jak ten karabin to kupa to raczej pierwszy się o tym dowiem :D Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Screena nie dostaniesz, ale pojedź do gunfire i zapytaj, ja rozmawiałem z facetem na żywo. Może i miał on wylecieć tak jak ktoś wcześniej powiedział więc gadał różne rzeczy. Ja tylko mówię co słyszałem. No dobrze, ale każdy ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania. Ja uważam, że za te pieniądze można kupić coś lepszego i takie jest moje zdanie. Już offtop'ował nie będę;D Pozdrawiam Stawiasz bilet,jadę....Sorry,ale mam trochę daleko :wink: Olsztyn rulez :killer: Quote Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 a ja uważam że za 400pln nie kupisz nic lepszego :D a jak ten karabin to kupa to raczej pierwszy się o tym dowiem :D Wydawało mi się, ze ten karabin kosztował troszke więcej niz 400pln. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Chwali się bo tanio wyrwał ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 http://www.wgcshop.com/ ;-) Quote Link to post Share on other sites
Angus Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Dobra dobra, niczego ci nie będę stawiał:D Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 http://www.wmasg.pl/zbrojownia/3/172 Wszyscy zainteresowani niech rzucą okiem. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Recka jest trochę hurraoptymistyczna. Użytkownikowi chyba się replika bardzo podoba i jest optymistą:) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 A Wy wszyscy tacy prorocy i omnibusy a repliki na oczy nie widzieli. Nie możecie swojego zdania oprzeć na praktyce a nie teorii? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 no wiesz... ja mam tę replikę :D i mówię jak jest... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Zgadzam się, że recenzja jest bardzo optymistyczna. Jednak nie twierdzę, że replika nie ma prawa taka być :). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Głównie było to do malkontentów.... : P Sam jestem zwolennikiem obadania sprzętu zanim wydam o nim moją opinię. GFC wydaje się ciekawym rozwiązaniem, lecz troszkę za drogim. 550-650zł to bym i za to dał.... ....gdyby eMki nie były takie dupne : P Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 (edited) Pora poczekać na 5 gen. jg z innych replikach. Pirat wspominał,że chyba to samo siedzi w aug-u 3 od jg... Do tego tam jest giearbox v3 czyli może być ciekawie ;-) Edited September 18, 2008 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 GFC wydaje się ciekawym rozwiązaniem, lecz troszkę za drogim. 550-650zł to bym i za to dał.... 750 to cena na wejście. Z pewnością spadnie w przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
andronikus Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Czytam ten temat i tak sobie mysle ze jedni są uprzedzeni inni zaś wychwalają ja pod niebiosa , wiec dodam coś od siebie jako ze mój brat jest w posiadaniu tej emki a ja strzelam z m4a1 G&P myśle ze mam solidne porównanie .M4A1 GFC - jest naprawdę solidnie wykonana jak na chińczyka co prawda osiągi w porównaniu z moja emka są słabsze ale muszę się przyznać ze ja mam podrasowana emka (bebechy systemy , sprezyna m130 , precka systema , gomka guardera ) .Teoretycznie powinny mieć osiągi porównywalne bo obie maja sprężyny 130 ale to tylko teoria , tyle ze koszt obu to niebo a ziemia i tu myślę ze GFC to super podstawa do ulepszeń bo jeśli nie zależy ci na rewelacyjnym wyglądzie (moje G&P) płacąc około 600 zl (tyle wylicytował brat na allegro ) masz bron z porównywalnymi osiągami jak większość replik dobrych firm przed tunningiem .Kupując emka GFC musisz sie liczyc od razu z wymiana bateri (norma u chinczykow ). Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 .Kupując emka GFC musisz sie liczyc od razu z wymiana bateri (norma u chinczykow ). Jak chcesz się bawić w terminatora to sobie wymień batkę. Posiadam batkę JG, 8.4 V (do kolby SF ) i mówię, że jest świetna. Albo ja mam takie małe wymagania ? Sam nie wiem co myśleć o owej chińskiej eMce. BARDZO byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział "co tam " u repliki po ponad 40 tysiącach kulek, na przykład po 40 tyś, na przykład ;) Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Nie widze sensu w zmianie aku. Na tym z zestawu replika wystrzeliła 3000 kulek zanim się rozładowała. Quote Link to post Share on other sites
andronikus Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ja nie wiem to jest temat o replice czy o terminatorach ?? zawsze mowie że każdy sadzi po swoim zachowaniu , pisze o wymianie aku bo orginal po 3 naładowaniach kleknoł co za tym idzie byla koniecznosc wymiany aku (dla czepiających sie aku było ładowane na wolnoładowarce ktorej ja używam do mojego aku ). Viamortis Napisano 22/9/2008, 15:52 QUOTE Nie widze sensu w zmianie aku. Na tym z zestawu replika wystrzeliła 3000 kulek zanim się rozładowała. To nie ma znaczenia. Terminator musi mieć aku na ogromnych ogniwach jak najlepiej zasłaniających twarz. Tak żeby nie krzyczał z bólu jak oberwie icon_wink.gif. Jak masz pisac takie głupoty to wogóle nic nie pisz . Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 (edited) Wracając do tematu repliki (tutaj niech wypowiadają sie osoby które coś wiedzą a nie tylko gdybają). Mam następujący problem. Założyłem 3 rozne gumki Gurardera przeźroczyste (sylikonowe). Każda pękała w monecie nałozenia, ale stockowa jest bez zarzutu mimo iz była urzywana . Pytanie do drogich słuchaczy. Co jest nie tak ? Jesl ktoś ma jakieś wyjaśnienie ktore jest sensowne prosze pisać smiało. Z góry dzieki. Edited September 26, 2008 by kinq Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 jak to pękała???? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Normalnie, Guarder robi bardzo delikatne gumki, w sumie na jednorazowe założenie. Jak się nie umie to można zniszczyć, ja za pierwszym razem tak właśnie zrobiłem. Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 To nie ja zakłądałem ale tak sie właśnie działo. Gumka zostala zalozona ale widać było ze jest mocno naciągnięta oraz ze pojawiają sie pęknięcia. Po zdjęciu nadawała sie tylko do wyrzucenia. Założe stockową a poczekam az bedzie w KRK dostępna Systema. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 wow zakładałem trochę sylikonów guardera i nic mi się takiego nie zdarzyło... Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Najprawdopodobniej trafiłem akurat na słabszą serie. Mam nadzieje ze stockowy troche "pociągnie" nim kupie systemy lub jakiś inny. A jaki byście mi polecali inny , KM Head, MadBull czy tez wspomniana systema ? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 (edited) ja lubię systemę jakość/cena kmhead-droższe, ale lepsze montowałem ostatnio kmhead'a w sr-25A&K (w G&P też jest taki problem) i strasznie się obija w lufie wew. wydaje mi się, że kmheady są troszkę węższe(średnica zew.) ale taśma załatwi wszystko (chyba że to wina wszystkich sr-25 na świecie... :D), ja bym radził jakąś dłuższą lufę ja mam 534mm systemy i strzela wyśmienicie (+cylinder 0 +gumka czarna guarder). wrzucę zdjęcia jak coś pokombinuje z wyglądem :D pzdr Edited September 26, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts