zielen Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 (edited) To masz szczęście, że (być może jeszcze) Akurat klocek trafił mi się po 3 miskach ryżu :D Czy się rozklekocze czy to dla mnie nie ma różnicy bo klamka była kupiona jako baza pod składaka. ;) U mnie spiłowanie tej wypustki wyeliminowało zacinanie się zamka w pozycji "niedorozwiniętej-tylniej" i zamek ogólnie zaczął lepiej chodzić bez wpływu na pracę zespołu kurka. Może to jest jakieś rozwiązanie. Przypatrzyłem się i wypustka w moim egzemplarzu nie jest spiłowana do zera, przesadziłem za co bardzo przpraszam, a do poziomu "lekkiej górki" - różnica wynosi około 1mm względem krawędzi koszyka zespołu cylindra. Swoją drogą, wszystkie Army R17 mają kopie Zero Hammer? Edited July 20, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 3gen, poprzednie nie mają. Quote Link to post Share on other sites
CARAMORN Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Witam, dostałem niedawno klocka ARMY do zrobienia. Która to generacja? Już sam się w tym pogubiłem, ale jest kopia Zero Hammer, oznaczenia są ( prawie pełne, bo na stopce ARMY ). Tworzywo się nie błyszczy, a blokada spustu w postaci blaszki działa. Teraz czas na pytania z mojej strony. Czy sprawdzał ktoś kompatybilność szczęk WE do magazynków ARMY? Jak w końcu jest z zaworami od Nineballa? To, że gaz potrafi pryskać na boki i uszczelka z zapalniczki załatwia problem, wiem. Wg mnie wydają się porządne,a przynajmniej zdecydowanie lepsze niż Armowski. Bo dłuższych oględzinach i przeczytaniu tematu sam pomyślałem o kupnie Armijca, ze względu na jego cenę. Potrzebuję boczniaka, a nie dysponuję zbyt zasobnym portfelem na daną chwilę. Wiem, że klocek ten ma wiele losowych wad oraz wymaga poświęcenia czasu jak i nakładu pieniężnego. Warto poświęcić 230 zł na podstawę do zbudowania w miarę fajnej klamki, czy lepiej dozbierać odpowiednią kwotę i kupić Starka, bądź używanego marujca? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 1. 3 gen pewnie 2. Mam zawór 9ball i nie narzekam. Po włożeniu uszczelki działa bez zarzutu. Zresztą ciężko znaleźć coś gorszego od zaworów ARMY (hmmm, może WELL by był? xD) 3. Kup Marui, chyba że zamierzasz wymienić praktycznie wszystko. Quote Link to post Share on other sites
CARAMORN Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Dzięki za odpowiedź :) Jedyne co mi bardzo nie odpowiada w TM to plastikowe zamki. Mimo tego, że replika strzela miodzio, szafa gra, a komoda tańczy, to brak metalowego zamka wydaje mi się niedorzeczny, szczególnie, że trzeba za nią solidnie zapłacić. Wiem, że to takie pitolenie tego co sam nie miał, a już wie, że mu się nie podoba. Jestem szturmowcem i sytuacji, w których użyję tego boczniaka nie ma zbyt wiele, jednak co jakiś czas się one powtarzają. I zostaje: "Po strzale i schodzimy obaj?". Potrzebuję czegoś co przyda się raz na jakiś czas, a przynajmniej zastępczo, aż nie kupię czegoś lepszego, bądź posłuży jako baza pod zrobienie w miarę dobrego boczniaka. Serwisuję repliki od jakiegoś czasu ( raczej w teamie, bo ogółem za serwisanta żadnego się nie uważam ) i przydało by mi się więcej doświadczenia z GBB'kami. Btw.. I nie, nie kupię żadnego cymoglocka, czy innej STTi :icon_biggrin: Cenię sobie realizm i cofać się w rozwoju też nie zamierzam. No i fala kolejnych pytań: 1. Jakiej marki metalowe lufy zewnętrzne w systemie TM podejdą do Armijca, bo podobno Guarder nie pasuje? 2. Jakie gumki polecacie do tej repliki? Firmy, twardość. 3. Wymiana tłoczka, cylinderka, dyszy. Jakich firm produktów szukać? 4. Czy są jakieś elementy, które można przypiłować z marszu, czy tylko, jeśli powodują problemy? 5. Ktoś z Was próbował montować kolimator w klamce na zamku? Od razu przeproszę, jeśli spytałem o coś, co już się pojawiło, moje niedopatrzenie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Wiem, że to takie pitolenie tego co sam nie miał, a już wie, że mu się nie podoba. Dokładnie tak :icon_biggrin: 3. Wymiana tłoczka, cylinderka, dyszy. Jakich firm produktów szukać? W tej (i nie tylko w tej) replice nie ma osobnego tłoczka (jest tylko głowica), ani osobnej dyszy. Dysza i cylinderek to jeden element i dopóki działa, to za bardzo nie ma co go wymieniać. Od siebie mogę powiedzieć, że od Future Energy pasuje i działa bez problemu. IMHO warto za to wymienić głowicę, chociaż u siebie rozwiązałem to w nieco inny sposób i to prawie zerowym kosztem :icon_wink: 4. Czy są jakieś elementy, które można przypiłować z marszu, czy tylko, jeśli powodują problemy? Można niby ten garbek, o którym było wyżej, ale jeśli wszystko działa to lepiej nie ruszać. Quote Link to post Share on other sites
CARAMORN Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Myślę, że najlepiej będzie odczekać i na spokojnie podjąć decyzję, "bo jak się człowiek spieszy, to się fiskus cieszy" :teethh: No nic, dzięki za rozwiązanie kilku moich "problemów". Jak co się ruszy to się odezwę. Pozdrawiam, Havoc. Quote Link to post Share on other sites
sobkowiak6388 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 A może ktoś wie gdzie kupię szczeki magazynka??? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Jarmix Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Pasują od Glocka z WE, a te są np na Specshopie dostępne. Quote Link to post Share on other sites
CARAMORN Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Overek97 Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 (edited) Mam pewien problem, posiadam Glocka od Army i ciągle wylatuje mi uszczelka, przez co przy ładowaniu gaz mi ucieka na boki, ciągle wkładam uszczelki od zapalniczek. Edited August 10, 2016 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
pancerniak87 Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 (edited) Czy ten magazynek: http://gunfire.pl/pr...ompetition.html będzie pasować? Ostatnio jak kupowałem zapasowy magazynek, to był metalowy:/ a ten jest z tworzywa i mam pewne obawy:( Edited August 10, 2016 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Będzie pasować, ale wypadałoby zmienić uszczelkę na przystosowaną do glocka w systemie TM. Mam dla ciebie poradę: jak chcesz metalowy, to kup metalowy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Jeden pies, u mnie działa identycznie na magach z wklęsłą i z płaską uszczelką, na wypukłym i płaskim cylinderku. Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 (edited) Panowie wie ktoś gdzie w Polsce dostać taki zaworek? http://www.wgcshop.c...2&view_choice=a Tylko chodzi mi o coś porządnego bo chińczyka właśnie mi wysrało przez lufę :icon_razz: Edited September 29, 2016 by wawi08 Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 Może NineBall? Nie jestem pewien czy ten będzie kompatybilny. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 Panowie wie ktoś gdzie w Polsce dostać taki zaworek? http://www.wgcshop.c...2&view_choice=a Tylko chodzi mi o coś porządnego bo chińczyka właśnie mi wysrało przez lufę :icon_razz: jakby co - pisz PW. Quote Link to post Share on other sites
Kenning Posted October 2, 2016 Report Share Posted October 2, 2016 Próbowałem szukać podobnego problemu na forum, ale nic nie znalazłem. Jeśli ktoś już o to pytał - przepraszam. Mam problem z Glockiem od Army, dokładniej chyba z magazynkiem. Wystrzeliwuje ok. połowy kulek, czasem raptem kilka i kończy mu się gaz. Ładowałem go na różne sposoby, różnymi ilościami gazu, cały czas to samo. Jakieś pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Hej, W M.pl pojawiły się Glocki od Army: https://www.militaria.pl/army/pistolet_gbb_army_r17_-_olive_arm-02-001358_p78689.xml ...ale! Nie mają oznaczeń (logo Glock, 9x19, etc). Coś się zmieniło ostatnio w tych replikach, czy to jakaś lipa jest? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 (edited) 300zł za kupoklocka od Armiacza. Trzeba być naprawdę zdesperowanym żeby tyle zapłacić... Edited November 24, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 (edited) Ok, a tak merytorycznie? Co z tymi oznaczeniami? Jakaś zmiana u producenta (stracili licencję), czy może powinno mnie to zmartwić? No i skoro to taka kupa to możesz polecić innego Glocka 17 GBB w podobnych pieniądzach? Edited November 24, 2016 by dino1984 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 >Army >licencja Pick one. W podobnych pieniądzach nie ma dobrych klocków. Trzeba dołożyć przynajmniej do WE. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Na samym alledrogo WE chodzi od 339zł do 389zł, wystarczy się wysilić i poszukać. Zacznijmy od tego że Armiacz nie jest dobry, nie jest nawet prawie dobry. "Opłacało" się go brać gdy chodził w sklepach po 200zł. Różnicę w cenie między Army a WE zapłacicie odsyłając go kilkukrotnie na gwarancję... Ale jak chcecie, możecie wierzyć możecie nie, Wasz piniondz Wasz problem. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 WE jest lepszy od army jednak cóż trzeba brać pod uwagę że nie jest w 100% klonem Tm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts