Trzmiel Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Może coś więcej? Gdzieś posiałem kryształową kulę... W Bojcach potrafi się przestawić selektor (przeskakują dźwignie o jeden - dwa ząbki) i wtedy mamy tylko semi i safe. Być może obejdzie się bez otwierania "czarnej skrzynki". Dzieje się tak szczególnie jak nie ma się dobrze dokręconej śruby dociskającej dźwignię selektora (warto tam dać trochę kleju do gwintów). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Pardon, faktycznie głupio napisałem. Na safe mam safe, na auto mam semi, na semi mam semi. Słowem idealna baza pod snajpę ;D. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 One tak mają. Wyjmij sam GB i zobacz czy zęby na selektorze się zaziębiają prawidłowo. Jak będziesz potrzebował pomocy TY możesz pisać na PW. :> Albo zadzwonić nawet. ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Czy ktoś natknął się na inny adapter kolby niż ten plasticzany APS? Nie mam do niego za grosz zaufania, ale kolbę od emki bym sobie założył. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 http://www.ebairsoft.com/vltorr-stock-adapter-p-964.html http://www.ebairsoft.com/stock-adapter-stock-model-p-5544.html http://www.ebairsoft.com/stock-adapter-stock-model-p-5545.html jeżeli z Chinlandu nie ściągałeś, to odezwij się na PW. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Lesiu, sprawdzałeś któryś z tych "cudów"? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Wszystkie trzy ściągałem kilka razy dla ludzi. narzekań nie było, cena adekwatna do jakości (czyli te po naście dolców średnie, vltor zajebisty, wg użytkowników). Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Te plastiki wcześniej czy później połamiesz. Ja połamałem adapter UTG a on był niby do ostrych odpowiedników. Tego vltora do rk nie zamontujesz, jest do innego standardu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Zamontujesz. Wymaga to jedynie ucięcia montażu na kolbę stała. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Ten adapter jest chyba kopią tego co jest stosowane w slr 105 tactical. Tam cała obsada kolby jest przykręcana do korpusu. Ja nie widzę możliwości bez przerabiania kompletnie całego adaptera+przerabiania całej obsady by to pasowało. Jest to strata czasu i pieniędzy. Kolejna sprawa to trzeba się babrać z ucięciem klocka co wchodzi w kolbę. Przy tak żałośnie po nitowanych replikach problem staje się jeszcze większy. Jest adapter fab który da się bez problemu dorobić pod rk bez ucinania klocka. Jest wykonany z tych samych materiałów(podobno) co nowe kolby w Galilach. Jakbym miał kupować polimerowy adapter to postawiłbym właśnie na ten. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Faktycznie. Pracy co nie miara: http://i18.photobucket.com/albums/b118/anouaar/DSC01041.jpg http://i18.photobucket.com/albums/b118/anouaar/akjaeger2-1.jpg Faktem, że to TM, ale proszę mnie poprawić. Kolby są raczej wymienne i montaże na nie podobne. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 (edited) Montaże są inne, kolby nie są wymienne bez przeróbek -w wielu przypadkach znacznych. Edited September 7, 2012 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Kurde, to dlaczego ja płynnie te elementy wymieniałem? ;) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Jak możesz to napisz o jakie ci elementy chodzi dokładnie. Chyba jedziemy z oftopem trochę, ale jestem ciekaw:) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Kolbami. Mówię cały czas o kolbach. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Przecież one kompletnie różnią się montażem TM vs VFC(cyma,boyi) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 To widać gadam bzdury w takim układzie, przepraszam bardzo. Trzeba pokasować moje gadanie bzdurne. ;) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Nie gadasz bzdur, wszystko można dopasować co pokazuje twoje foto bety. Jednak Standard/typ montażu jest zupełnie inny w rk(vfc) niż w replikach TM czy też w niektórych CA. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Adapter będzie albo aps albo mako (fab), choć ten drugi trochę grosza kosztuje :/. Z innej beczki-co trzeba wymienić żeby replika hulała na lipo 11,1 25C? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 (edited) Nath - nie wiem czy wiele to Ci da, ale ja w swoim śmigam na 11.1 20C i na razie nic się nie dzieje. Paczka kulek już z tej batki jest wystrzelona. Edited September 26, 2012 by Didi Quote Link to post Share on other sites
Norialis Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 (edited) Witam. Czytam posty i zdecydowałem się na replike rk-06 lecz mam pytanie. Do 2 tygodni mam zamiar zamówić 3 te repliki (dla mnie i znajomych) lecz mam obawy w jakim sklepie dokonać zakupu, Taiwangun.com czy Gunfire.pl Doczytałem się że są na rynku jeszcze stare modele tego AEGa z niektórymi elementami znalowo-stalowymi. Czy któryś z 2 sklepów powyżej wymienionych oferuje już tylko i wyłącznie nowsze wersje ? Czy jednak trzeba będzie przedzwonić i pogadać ze sprzedającym aby podesłał nowszą wersje ? Prosiłbym o szybka odpowiedz i pomoc. Edited January 1, 2013 by Norialis Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Pisz do sklepu i pytaj. Roznie to bywa. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 W opisie Taiwangunu jest napisane z czego poszczególne elementy są wykonane, ale warto dopytać, żeby nie było nieporozumieć. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Dziwne pytanie: jak szeroki w najszerszym miejscu jest AK74 (pomijając suwadło)? I czy da się ten element, bo pewno selektor ognia albo chwyt będzie najszerszy w miarę szybko usunąć (bez całkowitego rozkładania repliki)? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Czy jeśli wymienię silnik na taki http://www.taiwangun.com/product/show/17443.html to będę mógł władować sp 130 guardera do stockowego GB czy coś jeszcze będzie trzeba wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts