lassal Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 (edited) Ja na swojej eMce CA 470fps testowalem te kulki 0.25g i 0.28g Przy tylu fps'ach lepsze skupienie mial 0.28g a zasiegowo 2-3m blizej strzel niz 0.25g U mnie 25-ki jakos dobrze nie wspolpracowaly z hu poniewaz czasami zostaly zle podkrecone i ogolnie "na tej wadze spalem grochem na lewo i prawo" :) Nie wiem jak na stocka lub przy mniejszej ilosc Fps ale przy dosc sporej u mnie tylko 0.28g tej firmy. mam oczywiscie HU systemy i lufe systemy 6.04 (gumka nowa lufa roczna) Edited October 28, 2008 by lassal Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 A jest ktoś w stanie powiedzieć jak te kulki się komponują w porównaniu z kulkami P&J ? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Odświeżę trochę temat, testował ktoś te kulki na lufie 6,03 (najlepiej Prometheus)?? Jeśli ktoś używał kulek w lufach 6,02 Deep Fire również proszę o opinie. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 MadBull 6,03 TanioKoba 6,04 Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Poczyściłem temat. Na temat porównania Golden Balli i P&J mają prawo wypowiadać się osoby jedynie mające porównanie, czyli korzystały i z jednych i drugich. To nie temat o P&J-kach. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 To ja się wypowiem. Używam repliki PJ25 510 FPS. Wcześniej używałem kulek KSC PERFECT 0,3, więc spróbowałem GBall. Gumka SYstema, lufa MAdbulla 650 mm. KSC latały pięknie, zasięg skuteczny 65 m przy bezwietrznej pogodzie dało się wykrzesać. Na Gball większość kulek skręcała w prawo na około 30 metrze. Robiłem cuda: po 10 razy sprawdzałem gumkę, wkładałem dystanser (h), czyściłem zespól lufu i komory i nic. Więc boję się, ze kulki nie zgrały sie z gumką, HU i dystanserem, albo są hm... kuliste nie do końca. Na blasterach 0,3 w normie z plusem, Grand mastery chyba nie musze mówić jak. A szkoda, bo zapowiadały się fajne kulki. Quote Link to post Share on other sites
AdiBrody_B-52 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) To ja się wypowiem.Używam repliki PJ25 510 FPS. Wcześniej używałem kulek KSC PERFECT 0,3, więc spróbowałem GBall. Gumka SYstema, lufa MAdbulla 650 mm. KSC latały pięknie, zasięg skuteczny 65 m przy bezwietrznej pogodzie dało się wykrzesać. Na Gball większość kulek skręcała w prawo na około 30 metrze. Robiłem cuda: po 10 razy sprawdzałem gumkę, wkładałem dystanser (h), czyściłem zespól lufu i komory i nic. Więc boję się, ze kulki nie zgrały sie z gumką, HU i dystanserem, albo są hm... kuliste nie do końca. Na blasterach 0,3 w normie z plusem, Grand mastery chyba nie musze mówić jak. A szkoda, bo zapowiadały się fajne kulki. DOKŁADNIE. U mnie jest to samo. Hop-up nie reaguje na te kulki jak powinien. Jedna leci za wysoko inna za nisko, tak jak piszesz dość często skręcają na boki. Kupiłem je dla testu i pozostaje je wywalić z mp5k i próbować testować inne kulki. Lufa 6,04 705mm. Gumka hop-up g&p. SR-25 g&p ok 600fps. Kulki goldenball 0,36 i 0,32 (Ten sam efekt). PS: Kolega który ma 540 fps, też na nie narzekał więc chyba coś jest z ich okrągłością :P Edited March 15, 2009 by AdiBrody_B-52 Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 @MAJOR762: Na ostatniej strzelance pożyczyłem od kumpla Goldenballe 0,28 bo moje G&G się już w magu kończyły i nie podawał. Dosypałem ich trochę. Jak tylko mag zaczął podawać GB to... zacinka. I to taka, że wycior miał problem żeby ją przepchać, musiałem wszystko rozbierać. Lufa Prometheus. Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 (edited) Mam takie pytanko. Czy te kulki o wadze 0.25 będą dobrze ,,śmigały" w Cm.028A ?? Prosze o odpowiedz. PoZdro Edited April 4, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 a co jest w środku tej cymy? może coś dokładniej? poza tym troche dziwne pytanie... Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 (edited) Wymieniłem gumke na systema (sylikon) Reszta stokowe. Sprężyna m110. Chodzi mi o te kuleczki GoldenBall. Edited April 4, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Kuleczki będą śmigały - stockowa lufa w CM.028 jest szeeeeroka. Tylko będą dziwnie współpracować z gumką Systemy. Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 LR 300 -- Pejot wymieniona lufa na 6.03 Madbula, gumka fioletowa systemy, uszczelniona komora king arms, 420fps w stocku kulki Gball 0,25- zero kłopotów z zacinaniem w broni- co do magów trudno powiedzieć, gdyż używam hcapów, czyli mało wymagających z natury . Co do celności może nie jestem szczególnie wybredny, ale do karabinków szturmowych z pewnością starczy, ja w każdym razie nie zauważyłem problemu skręcania. Nie używam singli, walę krótkie 3-5 strzałowe serie zatem utrata ewentualnie 1 kulki z obranego kierunku nie jest straszna. Śmieci nie stwierdziłem, dziwnych kulek też nie. Przestrzelałem jakieś 3.000 sztuk. Jedna rzecz może to trudność z ustawieniem hopka - bardzo czule, ale nie wiem, czy to sprawa hopka czy kulek. Miałem też PJ- kulki też 0,25 i co prawda nie zanotowałem żadnej zacinki, ale zasięgi były zauważalnie gorsze. Miałem też Madbule 0,25 i były lepsze, ale nie na tyle lepsze, żeby płacić za nie sporo więcej. Moja opinia- być może nie nadają się dla snajperów w trybach single za to dla szturmowców, nawet tych z preckami i lubiących sobie postrzelać jak najbardziej. Dobry stosunek cena/jakość. Kolega strzela z m4 G@P i też jest zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Celność hmm taka jak powinna być ;) Warunki: wilgotność powietrza ~85%, wiatr ~16-20 m/s wiejący z lewej strony z tyłu pod kątem około 60 stopni do osi strzału/celowej temperatura ~12 stopni Celsjusza Przy takim wietrze u nas jest sztorm na morzu :) Ponad to przy takim wietrze ciężko jest ustać a co dopiero strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 0.25g, gumka systemy, lufa promyk 6.03 latają ładnie i nawet nieźle się kręcą niestety za moimi midami nie chcą się dogadać. Mam jeszcze paczke 0.3g ale tych magi wcale nie podają :poddanie: a dodatkowo mają coś ala pasek dookoła siebie. Źle wypolerowane or smth. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 a dodatkowo mają coś ala pasek dookoła siebie. Źle wypolerowane or smth. Pozostałości po szwie - miejsce łączenia połówek, wszystko jest OK ;-). Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Tyle się domyśliłem, mają to tylko czarne kulki na białych tego nie zauważyłem. Może dlatego mi się w magach zacinają :???: Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 W czerwcu kupiłem 40tyś tych kulek. Do dzisiaj poszła połowa. Jedyne co mogę powiedzieć to jestem zdziwiony. Pozytywnie. Precka systemy, guma systemy, 416 JG stock, pięknie idą - zero zacinek preca deep fire, guma guarder czarna, aks74u, m110, - bajerancko minimi, przesiew 2,5k na auto - bajerancko preca ca, guma guarder, m4a1 ris g&P, m140 - zero zacinek. Magi które używałem to m4/m16 MAG, ak74 CYMA, box stockowy. Quote Link to post Share on other sites
aris2423 Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Ostatnimi czasy te kulki strasznie spadły na jakości, blokowały się w lufach stockowych oraz były przypadki znalezienia kwadratow(dosłownie). Czy ktoś z was miał też taki problem ? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Właśnie dotarła do mnie dostawa kuleczek 0,3g. Goldenball. Dobrze wykonane żadnych widocznych szwów czy zniekształceń. Tylko dlaczego są czarne :/ Szkoda że kupiłem potem dopiero zauważyłem jak mi przysłali, 3kg. kulek do szuflady. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Testował ktoś jak wypadają w stosunku do Guarderów ? Bo cena praktycznie ta sama. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Może mi ktoś powiedzieć czy te kulki(goldenball), spadły może na jakości w ostatnim czasie?? Pytam sie ponieważ zamierzam kupić zapas tych kulek. Za odp. z góry dzieki. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Używam ich od tamtego roku, jestem bardzo zadowolony, zero zacinek, nie ma syfu w kulkach. Za te pieniądze, jak najbardziej warto ^^ Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
lessiwikidajlo Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Ostatnimi czasy te kulki strasznie spadły na jakości, blokowały się w lufach stockowych oraz były przypadki znalezienia kwadratow(dosłownie). Czy ktoś z was miał też taki problem ? Witam miałem problem z tymi kulkami zerwałem dwa tłoki podwijały mi gumkę hop up myślałem że źle założyłem ale teraz jestem pewien że to te kulki bo strzelam na G&G i nic się nie dzieje a kolega zaczął strzelać na GoldenBallach i zaraz miał to samo nie polecam spadła jakość. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Witam miałem problem z tymi kulkami zerwałem dwa tłoki podwijały mi gumkę hop up myślałem że źle założyłem ale teraz jestem pewien że to te kulki bo strzelam na G&G i nic się nie dzieje a kolega zaczął strzelać na GoldenBallach i zaraz miał to samo nie polecam spadła jakość. Też to zauważyłem, od czerwca jade tylko na Guarderach, albo G&G !!! Przy okazji u kolegi w magach do MP5 (Low-Cap) też się zacinały... Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts