Marcin_BM Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Moja japonka ma już założony tlf CA i montaż guardera teraz tylko zmienić okablowanie przerobić włącznik tlf i "parę" rzeczy innych :D Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 11, 2009 Author Report Share Posted July 11, 2009 (edited) No to fajnie Grzechotnik, że lansu więcej, jak replika co miesiąc leży w serwisie. Super, zaszpanować przed kumplami, "a wiecie, mój blowback znowu się zepsuł i replika poszła na serwis, łaaał"... Dopóki nie wiadomo dużo o awaryjności - nie, nie opłaca się przepłacać. Edited July 11, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Jeśli to ma wyglądać jak w L85 army, albo jest tak przekombinowne jak w AK74MN TM to lepiej postawić na prostsze repliki ;) . Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 (edited) Im coś prościej zrobione tym rzadziej się psuje. Ja nie stawiam na chińskie BB. Jak wyższa klasa ma problem z tym to co mówić o chińczykach. Nic nie mam do replik z 2 klasy bo sam mam P90 ACM ale jednak stawiam na prostotę a nie na lans. Edited July 11, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Jak trzymają wasze empepiątki? ;) Ktoś robił jakieś tuningi? Według mnie warto dopłacić te 70PLN. Zawsze trochę lansu więcej. Tu jest topic: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=68148 Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik ja moją osłabiłem do 360 fps i podkręciłem rof do 1200 k/min (batka 12v, mosfet, zębatki high speed). Na razie hula bez problemu - jakieś 1000 kulek. Na montaż czeka silnik Revolution Guardera. Dzisiaj byłem na strzelance CQB i mimo że nie można było strzelać seriami to i tak kasowałam gości z gaziakami i shotgunami jak chciałem. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Moja też nadal działa bez problemu :-) Quote Link to post Share on other sites
Kubus Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Zastanawiam się pomiędzy CM.041J i CM.041SD6. Widzicie sens dokładania 5 dych na wersję z tłumikiem? Czy do J wejdzie większa bateria niż do SD6? W ostatnim czasie ukazały się ciekawsze mp5? (mam na myśli inne niż CM.049) Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Ja mam Cm.049SD6 czyli to samo co 41 tylko z EBB. Replika jest trochę cięższa od wersji bez tłumika ale tłumik naprawdę działa i nieźle wycisza, to nie jest zwykła atrapa ;) Quote Link to post Share on other sites
Kubus Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 (edited) Ok, a jak z baterią? Jakoś nie mogłem znaleźć zdjęć. I czy dobrze mi się wydaje że SD6 ma tam mniej miejsca niż J. Mam kilka bateryjek pasujących do AK, jestem ciekaw czy idzie to wykorzystać. Edited July 13, 2009 by Kubus Quote Link to post Share on other sites
ramsez Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Którą cymkę byście polecili: http://www.taiwangun.com/shop,list,002,1 ? Jest sens brać tą najdroższą: http://www.taiwangun.com/shop,show,1538 ? będzie lepsza niż np http://www.taiwangun.com/shop,show,1334 ? Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Z tego co przeczytałem na tym forum.. to blow-back w cymie czesto się psuje. Niby troche lans ale za to potem czekanie aż replika wróci z serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 BB w tych Cymkach to nowość, więc póki co cięzko stwierdzić czy faktycznie będzie to układ wysoce awaryjny. Niemniej wiadomo, czym więcej udziwnień/dodatków tym łatwiej o awarię któregoś z nich (nie tylko w replikach). Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Ja mam wersję najdroższą z blowbackiem, zawsze można go wyłączyć, wtedy replika mniej hałasuje i nic nie lata ;) Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 (edited) Zastanawiam się pomiędzy CM.041J i CM.041SD6. Widzicie sens dokładania 5 dych na wersję z tłumikiem? Czy do J wejdzie większa bateria niż do SD6? Ja mam CM.041SD6 Jestem bardzo zadowolony: + Mój egzemplarz jest nadzwyczaj cichy (mam do czego porównywać) i nie chodzi tu o tłumik, a o prace gearboxa. Jakby niższe dźwięki wydaje. + Przy standardowej lufie mam rozrzut taki sam jak moja M4A1 z precką KM-Head (sam jestem zaskoczony!). Możliwe, że procentowo mniej kulek leci bliżej środka, ale pole rozrzutu na pewno nie jest większe. + Zużywa tylko 12A prądu na auto. + Stworzona do ogniw LiPo 2S 7.4v :) (używam 2200mAh) + Można wymienić lufę na dłuższą (ja docinałem stocka z M4) i schować ją w tłumiku. Drobne wady: - Durne mocowanie przedniego uchwytu. Zgubiłem już jeden pin. - Faktycznie jest tam mało miejsca na zwykłe pakiety NiXX. - B. niewygodny przełącznik trybu ognia. Jestem praworęczny, a przełącznik jest po obu stronach i wbija mi się w rękę z drugiej strony przy ustawieniu na full auto ;) Edited July 17, 2009 by gfilipek Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Te piny to jakiś totalny niewypał, ale całe szczęście bez nich nic się nie przesuwa i nie lata, więc zostawiam je w szufladzie :) Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 mam szybkie pytanko.... czy te magazynki low-cap poprawnie działają z cm.041 ? http://www.taiwangun.com/shop,show,293 Zależy mi na mniejszej pojemności magazynka i najlepiej, żeby był metalowy Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 U Krakmanów pojawiły się wczoraj dwie kolejne wersje tych MP5-tek. Bebechy pewnie bez zmian, więc wybredni mają teraz jeszcze większe pole do popisu (MP5K - najsss). Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 mam szybkie pytanko.... czy te magazynki low-cap poprawnie działają z cm.041 ? http://www.taiwangun.com/shop,show,293 Zależy mi na mniejszej pojemności magazynka i najlepiej, żeby był metalowy ratunku, masz przecież napisane w opisie produktu że pasują... Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 (edited) Co do tych magazynków to mam ich 12 i dwa z nich czasem nie podają kulek tak jakby sprężyna się żle układała w magu. Innym z mankamentów jest to że troszkę za słabo trzyma ten bolec blokujący wnętrze maga przed wysunięciem. Innych wad nie stwierdziłem, jak dla mnie magi są w porządku jak za tą cenę. Aha używam ich w mp5sd6 b&t classic army. Edited July 24, 2009 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 ratunku, masz przecież napisane w opisie produktu że pasują... bez jaj, że wierzysz co piszą na krakmanie... dzięki za info Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 no, krakmani nie zwykli kłamać :) Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 nie pamiętam, kto i gdzie pisał, ale był post o zakupie magazynków, które w 100% miały pasować wg opisu a nie pasowały Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 No tak, ale zawsze idzie je jakoś podpiłować, poprosić :-F pomodlić się do nich, i by pasowały Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Czasami magazynki "pasują" ale na tym się kończy, ja miałem w cymie magazynki galaxy, latało toto, klapka od kulek się sama otwierała, czasami jakimś dziwnym cudem wypadały, a teram mam cymowskie i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Replia do mnie dotarła i nie będę ukrywał, że zrobiła na mnie wrażenie :) Mam 3 pytania: 1. Mam gumkę Systemy a w późniejszym czasie chcę wymienić preckę. Moje pytanie, mogę już wymienić gumkę, a później przełożyć na inna lufę czy raczej jest to nie możliwe bo np. gumka na 99% się uszkodzi ? 2. Czy ktoś ma ( nie doszukałem się ) jakiś tutorial jak wymienić HU w Mp5 3. Czy ktoś ma ( nie doszukałem się ) jakiś tutorial jak wypodkładkować śrubę od HU, bo faktycznie lata suwak do ustawiania jak szalony. Po strzale praktycznie się przestawia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts