mareq Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Emcet: co tak nalatujesz na JG. Owszem jest to system TM i głupia wymiana gumki wymaga rozkręcenia całości ale jakość wykonania i trwałość jest ok. Ta cymka z GF to jakoś pachnie mi CM022 (czy 021). Nawet nie napisali z czego jest GB. Pewnie plastik. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 To 022, 023 z metalowym gearboxem, ale tak archaicznym, że ciężko to pojąć. Główne składowe to piach i plastelina, więc sprężyny m100 to już dla nich wyzwanie. Nawet nie mają wyciętego tego zbędnego bloku ZnAlu w tylnej części, więc ważą tonę, ale przy shit body to jakaś tam równowaga ciężaru. JG nie lubię, bo ich repliki wyglądają tragicznie, wewnątrz biedne, jęczą, są nieszczelne i nieopłacalne w tuningu, ale faktycznie przynajmniej trzymają się kupy na bazowym zestawie :) Quote Link to post Share on other sites
daniel1704 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 (edited) Szukam kolby stałej ewentualnie jakiegoś zamiennika do mp5 sd6 cymy . Prosze o info co tam spasuje. Dwie kolby już poszły. To najczulszy element zestawu. Sypie się w rekach. do tego zaczep na zawieszenie taktyczne to kawałek wygiętego drutu... Edited June 14, 2016 by daniel1704 Quote Link to post Share on other sites
Bert3555 Posted July 31, 2016 Report Share Posted July 31, 2016 Witaj emcet mam problem moze podpowiesz otóż moja cyma zaczęła dziwnie walić kulkami trzy lecą ok następne dwie jedna na około 5 m czasem w bok i tak cały czas jakieś podpowiedzi co to moze byc?z góry dzieki pzdr Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Witaj emcet mam problem moze podpowiesz otóż moja cyma zaczęła dziwnie walić kulkami trzy lecą ok następne dwie jedna na około 5 m czasem w bok i tak cały czas jakieś podpowiedzi co to moze byc?z góry dzieki pzdr Sprawdź gumkę hop-up, możliwe że kulki w niej utykają Wysłane z mojego myPhone FUN 2 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
paszczakk Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 (edited) Mój, szczerze mało używany, egzemplarz 041 SD ma już tak wyrobione gniazdo magazynka, że bez odprawiania cudownych rytuałów z dociskaniem magazynka pod optymalnym kątem strzelać się nie da. Na stalowych skorupach magazynka może jest minimalny ślad na farbie, za to znal z wnętrza gniazda wybrany jest jakby dłutem. Stop jest za słaby, wyrabia się przy mocowaniu kolby, zawieszenia i właśnie w gnieździe tak szybko, jakby był z plasteliny. Szkoda, bo uwielbiam mp5, a po za problemami z body ta replika na moje potrzeby sprawdza się fantastycznie. Mam też mp5 od JG. Trzeszczy tak, jakby miała rozsypać się w rękach. ale przez 4 lata nigdy żadnej awarii, a magazynki nie mają nawet 1mm luzu. nie ma nawet żadnego ubytku w body, chociaż przez szczeliny między połówkami wiatr hula. Edited August 22, 2016 by paszczakk Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Czołem! Panowie, wpadłem na pomysł wycięcia dziury w korpusie, by móc wymieniać sprężynę dzięki wyciąganej prowadnicy. Jakieś przeciwwskazania? Ktoś już wpadł może na podobny pomysł i go zrealizował? Zadowolony użyszkodnik CM.041SD6. Quote Link to post Share on other sites
mikipod Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Witam wszystkich, mam pewien mały problem z moją CM049J Kolba jest luźna przy jej mocowaniu oraz wypada mi zaczep do zawieszenia, poradził sobie może ktoś z tym w jakiś sposób? Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 W mojej cymce wyrobiła się dysza. Ma ona długość 21,5mm, pytanie czy ta będzie ok? http://www.taiwangun.com/dysze-2/aluminiowa-doszczelniona-dysza-do-mp5?from=listing&campaign-id=19 Inne, niby dedykowane, miały nawet tylko 19mm. Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Podobnie miałem w MP5 JG- kupiłem dyszę a po demontażu repliki okazało się, że dysza ma 21,4 lub 21,5mm (było to rok temu więc dokładnie nie pamiętam). Idealnie pasują z M4. Ta, do której podałeś link może być za krótka i nie uszczelni się dobrze z gumką HU. Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Czyli ta się nada? http://gunfire.pl/product-pol-1152195485-Dysza-do-M4.html Napiszę jeszcze do GF z prośbą o zmierzenie długości. Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 (edited) Oki. Problem z dyszą rozwiązany. Ale jest kolejny. Otóż Tłok blokuje się w tylnim położeniu, jak na foto. Czasem troszkę bardziej jest naciągnięty, czasem troszkę mniej. Zębatki normalne przełożenie. Tłokowa i środkowa to G&P a silnikowa Classic Army. Tłok też jakby za płytko chodzi i zębatki łapią na 2-3 zębie i widać ich starcie. Dodam, że to chyba starsza wersja bo na 6mm łożyskach. Edited March 4, 2017 by MrPro Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekplX Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Może mi ktoś odpowiedzieć czy jest jakaś szansa dorwać kolbę teleskopową do tej repliki? Bo z tego co wiem to JG nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
Szymeone Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 (edited) Panowie, jak mogę naprawić ułamaną rączkę przeładowania w cymie 049j? Jakoś to przykręcić? Bo klej raczej odpada. Zamienników kurczę nie ma, a szkoda. Pozdrawiam, Szymon Edited August 5, 2017 by Szymeone Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 (edited) Zależy gdzie padła. Masz zamienniki od JG, musisz tylko wyszlifować otwór w tym suwadle i przewiercić rączkę tak by pin pasował. JG ma inne umiejscowienie tej "ważnej" dziury. i niestety trzeba wiercić. Edited August 5, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Szymeone Posted August 6, 2017 Report Share Posted August 6, 2017 (edited) Odpadła przy samym końcu tak, że nie ma żadnego wystającego elementu. Co do zamienników, mógłbyś podlinkować? Pozdrawiam, Szymon Edited August 6, 2017 by Szymeone Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 6, 2017 Report Share Posted August 6, 2017 https://www.olx.pl/oferta/dzwignia-przeladowania-mp5-raczka-przeladowania-asg-CID767-IDnHsas.html Będzie taniej. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 Mam całą rączkę od CM.041PDW jeśli jesteś zainteresowany to pisz PW. Quote Link to post Share on other sites
Szymeone Posted August 7, 2017 Report Share Posted August 7, 2017 Dzięki @mikadorus. Zamówię później :-) Pozdrawiam, Szymon Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 Witajcie Wpadam z zapytaniem. Kolbę chcę moją łamaną z CM.049 na stałą zamienić i pytanie brzmi, czy kolba od MP5 ICSa wchodzi bez problemu? Inna mniejsza kwestia, jak tam z baterią jest wtedy? Quote Link to post Share on other sites
zoomee Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Czy ktoś wie gdzie można kupić celownik bębnowy do CM.041B? Jakiś zamiennik? Well? Quote Link to post Share on other sites
Blackie Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Siemka, właśnie zakupiłem cm.041B. Jaki rozmiar baterii Lipo mi wejdzie od kolby? Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Do swojej MP5 mam baterię LiPo 11,1v 25c 2800 mAh o wymiarach: grubość/szerokość 2,5 cm; długość 11 cm. Na długość weszła by jeszcze delikatnie dłuższa, kolba jest dość pojemna, jednak na grubość/szerokość te 2,5 cm to max bez szlifowania wejścia kolby. Quote Link to post Share on other sites
Quazar Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 Panowie, jak wersja 041 radzi sobie zimą? Quote Link to post Share on other sites
Blackie Posted February 6, 2018 Report Share Posted February 6, 2018 Czy miał ktoś może z Was problem ze zdjęciem tłumika ognia w .041b ? Za cholerę nie chce zejść, odczepiam zaczep, przekręcam, ciągnę z użyciem dużej siły i nic. Odsyłać na gwarancję, czy próbować działać jakoś inaczej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts