Tuksiak Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Potwierdzam, strasznie kulawo podają. Szkoda na nie szmalu. Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) No to ja podziękuje za info, bo już miałem brać hi capa do zestawu :| Nawet konkretne nasmarowanie i skręcenie nie pomaga na te magi? Czy ładownice na magi mógłbym zastąpić takim czymś?? Link Edited June 23, 2009 by Slavoo Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Lepiej w lowy zainwestować, te się jeszcze do czegoś nadają. Na długość może i by było, ale popatrz w oporządzeniu Ctulhu bodajże robił ładownice na magi do P90. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) Nawet konkretne nasmarowanie i skręcenie nie pomaga na te magi? Zarówno chińskie hi jak i lowy są do niczego http://wmasg.pl/forum/index.php?act=ST&f=24&t=59941 Edited June 23, 2009 by Wolo_ Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 (edited) Slavoo: mag do p90 ma~27cm więc ta ładownica będzie za mała. Lepiej kupić coś takiego: http://www.miwo-military.com/-produkty/kid,76/PAINTBALL Czytałem w którymś temacie, że ktoś to testował i ponoć magazynki wchodzą tu bez problemu. Wolo, nie przesadzajmy, chińskie lowy faktycznie są kijowe w porównaniu do marui, co nie znaczy jednak, że do niczego się nie nadają. Jak ktoś nie ma kosmicznego rofa to podają świetnie(u mnie na stocku w p90tm przy 9,6 bez problemu łykały wszystkie kulki, teraz mam 9,6 i m100, to podają tym bardziej bez problemu. Są brzydkie a ten plastik jest giętki i łamliwy więc po prostu łatwiej je uszkodzić. Edited June 24, 2009 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Nie znasz się widocznie Bociano jak każdy w tym temacie co ma chinola. Nie masz TM to nie wiesz co jest 5 ;-). Ja mam też m100, rof na rozładowanej baterii (ponad 3 tygodnie od naładowania + 3 strzelanki, na każdej po kilka - naście lowów wystrzelanych) 16 k/s i tez nie mają problemu z podawaniem. Ale co My możemy wiedzieć, chińskie są i są do luftu. A na serio te hajkapy sa naprawdę strasznie badziewne, z naciskiem na strasznie. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Tuks, ale ja mam tm :-F . Zapomniałem dodać, ale już wyedytowałem. Jakby lowy tm kosztowały 20-30zł więcej od chińskich to bym brał, ale biorąc pod uwagę kwestię cena\jakość po prostu wolę zaoszczędzić i olać, że mam troszkę brzydsze magazynki od tych z tm. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Zarówno chińskie hi jak i lowy są do niczego http://wmasg.pl/forum/index.php?act=ST&f=24&t=59941 Ja na te chińskie lowy nie narzekam :D. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Mam trzy chinskie lowy i nie zdazyly mi sie ani razu puste strzaly. A oszczedzane nie sa bo w ladownicy na nodze wiec w piastu sie ladnie wytarzaja czasem. Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Góra po jutrze dolącze do Waszego klubu P90, wziąłem też dodatkową sztachetę(lc) :mrgreen: Bociano, dzięki za linka. Obłożę się tymi ładownicami i nie potrzebny ani jeden hi cap. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Przywiozłem właśnie od Krakmana p90. Wziąłem bez przeglądu i gwarancji, bo taniej. Hałasuje strasznie, jest w miarę stabilne 380 fps. Bateria taka sama jak w hk33 Both Elephant dwa lata temu dostałem - crap. Jak będzie chwila to otwieram gearbox i poukładam wszystko jak trzeba. Eotech 552 pasuje jak ulał: I teraz takie pytania: - czy to normalne że spust chodzi głośno w porównaniu do m4 na przykład? - czy osłona regulacji hu powinna się blokować jak się ją zamknie, czy to normalne że chodzi luźno? Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Co do osłony hop up to u mnie też lużno chodzi. :-P Czy ktoś z was nie orientuje sie ile magów wejdzie w tą ładownicę na faty z miwo military? Chodzi mi o to czy w taką pojedynczą wejdzie więcej niż jeden mag. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Michall: spust w p90 ma zupełnie inną konstrukcję niż np. w m4, bo tu spust sam w sobie nie jest bezpośrednio połączony z gb. Język spustowy popycha "widełki", które to łączą ze sobą styki spustowe. Może przez to spust jest minimalnie głośniejszy niż standardowe spusty, ale nigdy nie słyszałem, żeby ktoś zwrócił na to uwagę, dopiero teraz go przycisnąłem i stwierdziłem, że może rzeczywiście go trochę słychać. Trudno mi określić bez usłyszenia czy twój spust chodzi normalnie, ale na moje oko jeżeli rzuciło ci się takie coś w słuch, to chyba coś jest nie teges. Masz na myśli sam spust, bez podłączonej baterii, dobrze rozumiem? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Kumpel miał p90 od gunfire i spust też głośno chodził,trzaskał wręcz. A Eotech nie sprawia ,że środek ciężkości jest wyżej? :P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 (edited) Tak, o to mi chodzi. Sam spust bez baterii. To chyba rzeczywiście kwestia konstrukcji, no ale być może jakieś luzy tam są. Jak gearbox chodzi to w ogóle tego nie słychać. Eotech oczywiście podnosi środek ciężkości, ale tak czy inaczej znajduje się on idealnie w tym miejscu, gdzie powinien :) Edited June 24, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Spust da się deczko wyciszyć. Jak zdejmiesz górne body (razem z komorą HU i lufą) to widać przy spuście metalowy pręt (tak to ujmijmy) który jest "łącznikiem" między spustem a kostką stykową w GB. Pręt ten leżąc na języku spustowym ma lekkie luzy, przez co przy każdym naciśnięciu spust się lekko tłucze. Wystarczy wyeliminować ten luz poprzez wstawienie choćby kawałka gumy lub też przyklejenia tego pręcika do spustu jakimś elastycznym klejem montażowym lub silikonem. Dzięki temu spust będzie chodzić ciszej ;) Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Nie znasz się widocznie Bociano jak każdy w tym temacie co ma chinola. Nie masz TM to nie wiesz co jest 5 ;-). Ja mam też m100, rof na rozładowanej baterii (ponad 3 tygodnie od naładowania + 3 strzelanki, na każdej po kilka - naście lowów wystrzelanych) 16 k/s i tez nie mają problemu z podawaniem. Ale co My możemy wiedzieć, chińskie są i są do luftu. A na serio te hajkapy sa naprawdę strasznie badziewne, z naciskiem na strasznie. Tuksiak chłopaku, tak to jest, że niektórym gówno starcza i z ekstazą piszą o tym co drugi dzień na forum, inni jednak wybierają coś lepszego. Używałem chińskich magów i sprzedałem, bo się nie sprawdziły i dlatego uważam, że są do niczego. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Spust da się deczko wyciszyć. Jak zdejmiesz górne body (razem z komorą HU i lufą) to widać przy spuście metalowy pręt (tak to ujmijmy) który jest "łącznikiem" między spustem a kostką stykową w GB. Pręt ten leżąc na języku spustowym ma lekkie luzy, przez co przy każdym naciśnięciu spust się lekko tłucze. Wystarczy wyeliminować ten luz poprzez wstawienie choćby kawałka gumy lub też przyklejenia tego pręcika do spustu jakimś elastycznym klejem montażowym lub silikonem. Dzięki temu spust będzie chodzić ciszej ;) Właśnie to obejrzałem i też mi coś w tym kierunku pasowało :D Otworzyłem gearbox, połowa wszystkich podkładek była wsadzona w jedno miejsce, smar wszędzie tylko nie na zębatkach, aluminiowa głowica - stąd ten hałas. Głowice warto by zmienić na jakąś z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Uderz w stół, a Wolo_ się odezwie. :) Wiedziałem, że nie wytrzyma. Cieszę się Twoim japońskim szczęściem... naprawdę. Baw się dobrze :) chłopaku. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Próbowałem założyć tłumik qd gemtech halo na oryginalny tłumik ognia, ale niestety nie pasuje. Trzeba było przełożyć z m4. Za to z tłumikiem już ma naprawdę piękny dźwięk. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 A jak to wygląda? Możesz dać foto z tym tamtym? Bom ciekaw. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Tłumik jak tłumik, fajny jest bo qd. No i jest przystosowany wymiarowo do tłumika ognia m4. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Muszę stwierdzić, ze z tym tłumokiem i Eotechem całkiem zgrabnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 (edited) Panowie pytanie: czy w każdym egzemplarzu występują dość duże, widoczne łączenia połówek frontu, tak jak ma to miejsce na niektórych zdjęciach? Edited June 25, 2009 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Raczej tak, a bynajmniej tak miały egzemplarze które widziałem (ze 6 sztuk). Chińska "kontrola jakości" przewiduje dokładność do 1m tak jak w polskim budownictwie ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts