Tuksiak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Złe dystansowanie? Źle ustawiony silnik? Walnięta bateria? Sprawdziłeś wszystko po złożeniu? Mi to strzela na podpiętym 8.4V stiku stokowym z galaxy bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 (edited) Wszystko było składane w sklepie i sprawdzane,ale nie na baterii z zestawu.Podobno szybkostrzelność była szybka 8) MP5 ICS na tej chińskiej 9,6V szaleje. Edited February 27, 2009 by Lobotom Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Tyle że alice to historia a P90 to współczesność. Może jednak pomyśl o innym oporządzeniu albo dodatkowo zakup panel udowy. No rzeczywiście alice i P90 może dziwnie wyglądać :D lecę poszukać czegoś innego :P Panel udowy kupuję, a nad alice myślałem bo kamizelka mi nie jest potrzebna, z tego właśnie powodu chcę paso-szelki :) A tak przy okazji, jak znacie jakieś fajne, wrzućcie linka, będę wdzięczny :] Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 (edited) @Lobotom: To coś nie tak, nie uważasz? [OFF TOP] Z pewnego "cudownego" serwisu wróciła kiedyś sobie replika mojej Kobietki po tuningu i wróciła z powrotem, z baaaardzo długą reklamacją, więc wiesz jak to jest ;-). Od pewnego czasu wierzę niestety tylko i wyłącznie swojej osobie ;-). Jak popsuję, to do nikogo nie mam pretensji, a jak jest dobrze, to mogę się tylko cieszyć ;-). [/OFF TOP] Edited February 27, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Tylko co ? Jako ciekawostkę podam,że popychacz KA do P90 nie pasuje do ACM-jest minimalna różnica w wielkości. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Dystanser mam deepfire "H" , po prostu wydaje mi się że przy systemie qulka lepiej się zachowywała w czasie lotu . Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 (edited) @Przemek: Guarder z "H" to tak średnio u mnie działał. @Lobotom: No i? Co z tego, że popychacz musieli wsadzić inny, czy tam stokowy? Gun nie strzela, a powinni go przestrzelać na bakterii jaką wysłałeś z repliką, lub podać info, że replika wymaga elektrowni Czarnobyl w pełnym rozkwicie mocy, żeby uciągnęła springa m110. No proszę Cię, źle złożona/spasowana replika jeżli springa 110 silnik nie jest w stanie uciągnąć na baterii 9,6V, co prawda cienkim nimh`u ale zawszeć 9,6. Edited February 27, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 O popychaczu napisałem jako ciekawostkę,jakby ktoś chciał wymieniać-bez związku z niedziałaniem repliki. Faktem jest natomiast,że samo niedziałanie jest zastanawiające-replika została kupiona i od razu tuningowana (w dół jeśli chodzi o moc,w górę jeśli o jakość części) w tym samym sklepie i reakcja na spust jest niewykrywalna,a ROF bliski zeru absolutnemu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Czyli bez wdawania się w szczegóły, sprawdź bezpiecznik, ew styki i kabelki (bo to można zrobić wyciągając sam GB, co jest banalnie proste) i jak wsio OK, to reklamacja :). Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Po naciśnięciu spustu tłok minimalnie się cofa, czyli infrastruktura elektryczna jest w porządku.Jutro sprawdzę jeszcze na 9,6V intelecta. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 (edited) A propo ładownic... jeżeli ktoś ma w domu: byle jaką maszynę do szycia, nitkę i igłę to ładownice może zrobić po ~3zł sztuka :D (6zł ładownica na 2 magi) wystarczy kupić oliwkową torbę uniwersalną BW na bundeswehr.pl, znaleźć jakieś rzepy i gumy. a wygląda to tak: ta druga jeszcze jest nie dokończona, nie ma lamówki i jednej gumy... Edited March 1, 2009 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 No fajnie ci to wyszło :D Ale czy da się to zaczepić na panelu udowym, czy do pasa podpinasz ?? :) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Sądząc po mocowaniach jest to na udo tak ? Pozatym , dziś przeliczyłem paczki BB które mi zostały po strzelaniu z P90 , i wychodzi na to że replika ma 11 000 BB przebiegu , w środku jak nówka . Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Na 9,6V itellecta też nie chce ruszyć.Czy to możliwe żeby przyczyną był niższy moment obrotowy silnika HighSpeedRevolution Guardera ? Czy raczej tak jak pisał Tuksiak coś jest nie tak ze złożeniem gearboxa ? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Na 9,6V itellecta też nie chce ruszyć.Czy to możliwe żeby przyczyną był niższy moment obrotowy silnika HighSpeedRevolution Guardera ? Czy raczej tak jak pisał Tuksiak coś jest nie tak ze złożeniem gearboxa ? Na 95% coś jest spaprane w GB, serwis się nie popisał. ;) Chcesz żeby coś było zrobione dobrze? Zrób to sam! :) Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 A próbowałeś regulować docisk silnika? Ładownice są na udo ^^ Quote Link to post Share on other sites
Lobotom Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Regulacja śruby silnika nie pomaga,chętnie sam popróbowałbym to poskładać-czy jest realna szansa żeby robiąc to pierwszy raz zrobić to dobrze ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Nie. Nie ma realnej szansy, możesz liczyć jedynie na cud. ;D Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 bez ryzyka nie ma zabawy-> dasz sobie rade :) Jak coś to pytaj na forum i tyle. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 P90 jest banalne w budowie , poradzisz sobie , jak coś to wal na GG do mnie , jutro będę wymieniał sprężynę to mogę jakąś fotkę zapodać i wyjaśnić . Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Czy któryś sklep w Polsce ma dostępne dedykowane akumulatory do p90 10,8 lub 12v? podobno po wyłamaniu płytki trzymającej gearboxa można wstawić takowe :) Nie wiem czy męczyć krakmanów o prze pakietowanie, czy może kupie gdzieś gotowca. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Dziś miałem porządny teścik P90... jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Testowałem też panel udowy z zestawem ładownic... I tu muszę pochwalić ładownice Helikonu bo bardzo ładnie magi z niej wychodzą, Condor'ki nie są tak przyjazne. Ogólnie panel jako zasobnik na magi bardzo pozytywnie się prezentuje. Mam 5 low-capów i w zasadzie jako wyposażenie dodatkowe powinny wystarczyć... zawsze można doładować w wolnym czasie a jak nie zatrzyma się za drugim magiem to raczej już się nie zatrzyma. Osiągi repliki przy założeniu że to broń dodatkowa są bardzo dobre (mam jedynie inny silnik). Jako broń główna... jak są limity w grupie też bardzo pozytywna ocena. Jak ktoś chce robić z tego karabin o ponad 400 fps, no cóż są różne zestawy konwersyjne co pozwalają na takie cuda. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 @putinn: Na Capri są takie: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=723 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2820 Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A nie lepiej jakiegoś Li-pol ? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Czy któryś sklep w Polsce ma dostępne dedykowane akumulatory do p90 10,8 lub 12v? podobno po wyłamaniu płytki trzymającej gearboxa można wstawić takowe :) Nie wiem czy męczyć krakmanów o prze pakietowanie, czy może kupie gdzieś gotowca. Czemu chcesz wstawiać takie mocne akumulatory? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts