zwierzu93 Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Kolega w cm.050 (aims) miał bardzo dziwną awarię, mianowicie odpadły mu uszka na gb służące do mocowania bolna od pokrywy. minuta pracy spawarką, 2 kawałki blaszki, kilka shwil szlifowania i działa. Gwarancji i tak już nie było ) Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 czy komuś złamała się kolba.wszyscy piszą ,że i tak się złamie ponieważ ma jakiś''gówniany zatrzask''Chodzi mi o modele cm 048s i cm 040.który z nich ma lepszą kolbę? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 "Gówniany zatrzask" to był w AKS-47 cymy (028). Podane przez Ciebie modele mają je stalowe więc trzeba się napracować, żeby je wyłamać przy normalnym użytkowaniu. Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 W wojsku chyba też mają akms`y i tam z kolbami się za bardzo nic nie dzieje a są tam traktowane trochę inaczej niż wasze asg. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 (edited) Jak się nie znasz nie zabieraj głosu, bo nie masz o tym zielonego pojęcia..... :wink: Edited February 17, 2010 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Owszem piotrek7714, w wojsku te kolby leżą w magazynie latami. W ASG co tydzień są bardzo intensywnie użytkowane. Stig666, nie denerwuj się, prawdę powiedział :) Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 to są wytrzymałe czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 jeżeli nie masz zamiaru wbijać gwoździ, bić wroga po żebrach, ani smażyć kiełbasek to o nic się nie bój Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 A ruscy smażą kotlety na kolbach i nikomu nic się nie dzieje ;) Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 porównaj zawartość żelaza i węgla w stali chińskiej używanej do replik i stali ruskiej używanej do broni ostrej :)) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 No chwaliliście się wcześniej ;) a tak to wygląda u mnie. Wszelka krytyka mile widziana. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 (edited) Wygląda jak wprost z ruskich jednostek specjalnych :) Ładniej wyglądał by z czarnych chwytem. Edited February 20, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Tutaj się zgodzę chociaż na co dzień tego nie widać. Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 prześliczna kombinacja, tłumik pasuje świetnie, ja osobiście w przyszłości chciałem zamontować do aks74 tłumik od tantala, ciekawe jak to będzie wyglądało :)) ps. jaki to plecak? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 (edited) Wielofunkcyjne urządzenie wylotowe od Tantala wygląda znakomicie nawet na tym AKMS (wiem bo mam mogę zrobić kiedyś fotkę) ale nie było stosowane w oryginale za to tłumiki płomienia SWD/PK tak AKMŁ/AKMSN. Co do plecaka o ile dobrze pamiętam Helikon 35 litrów - całkiem fajny można polecić ;) Pozdrawiam! Edited February 20, 2010 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Powiem Ci Wyborowiec, że ten AKMS robi wrażenie. Chwyt z przodu mi nie odpowiada wizualnie, ale wazniejsze jest, by się sprawdzał w boju :) Pozytywnie :) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Na pewno jest oryginalny :) Nie myślałeś jeszcze o wsadzeniu tam uberpro taktycznego chwytu pistoletowego i maga "wafla"? Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 No, muszę przyznać, że to oszynowanie z tym tłumikiem płomienia robi swoje. Nigdy nie pokocham tych metalowych magazynków i na zawsze pozostanę miłośnikiem bakielitowych do AK74 i pochodnych ale w tej kombinacji ta replika nawet mi się spodobała. Powiedz Wyborowiec, co to za oszynowanie? Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 (edited) Czyżby to było oszynowanie x47 produkcji king armsa ? Edited February 24, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 (edited) Oszynowanie na pewno x47 ale jakiego producenta wam nie powiem bo jestem tego drugim właścicielem i szczerze nie wnikałem kto to wyprodukował. Wykonanie na wysokim poziomie w każdym razie szyny numerowane i po lewej stronie napis X-47. Odpowiadając na resztę pytań rękojeść taktyczną jak najbardziej planuję zamontować chociaż nie wiem co w niej takiego "taktycznego" po za wyglądem oczywiście ;) przedłużony magazynek raczej odpuszczę ponieważ wygoda jest najważniejsza :D . A co do odległości chwytu na szynie uwierzcie że już go trochę odrapałem podczas wymiany maga :) a teraz jest "prawie" w optymalnej odległości może trochę on taki trochę mało "AKowski" ale wygodny no i ma schowek takiej wielkości że wszedłby tam mały scyzoryk ;) Pozdrawiam! Edited February 24, 2010 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
adrian19921 Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 fajny kałach ale co to za model eotecha ? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Model EoTech-a zdaje się 552. Jeszcze takie małe sprostowanie ten bagnet co go masz na zdjęciu w profilu to nie bagnet do AK tylko bagnet 6h4 stosowany w AKM/wz.88/wz.96 ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Właśnie przerabiam kolbę ostrą tak, by lipol mój wszedł. wchodzi już do połowy, także myślę, że na wieczór (późny) będzie wszystko gotowe. Różnica pomiędzy kolbą ostrą, a kolbą cymy jest ogromna. Jak skończe zabawę z drewnami składam wszystko do kupy, robię fotkę i wrzucam na serwer :) P.s. 100% pozytyw dla Wyborowca, kolba przyszła w stanie idealnym, interesy z tym panem to przyjemność :) Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Myślę o zakupie i zastanawiam się, bo nie mam możliwość pomacać obie. Którą z tych 2 replik wybrać ? AKM http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...8m_cm-1415.html czy AK-74 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...48_cm-1504.html Wiem, że bebechy to to samo tylko pytanie co jest bardziej wartościowe - replika krótsza o 5,5 cm czy prec lufa dłuższa o 1,5 cm ? (bo liczę w ak-74 469mm). I czy faktycznie różnią się tylko one frontem i magazynkiem? A i takie durne pytanie - przy próbie stylizacji która lepsza - tzn. która jest teraz bardziej popularniejsza w użyciu ? Jakby ktoś mógł odpisać byłbym rad :) Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Która ci się bardziej podoba. Strzelać będą tak samo. Wszystkie różnice widać na zdjęciach, więc zdecyduj sam. Co do stylizacji - zależy na kogo chcesz się stylizować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts