Azur Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 (edited) W celu... ? Skoro napisali, że od SR25 i AUGa być może pasuje pasuje to po kiego grzyba jeszcze mierzyć i prawić morały.. ? :wink: Edited August 14, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Bo to nie jest w 100% pewne info Quote Link to post Share on other sites
wissarion Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 (edited) Trochę nie na temat, ale dla zainteresowanych historią i szczegółami ostrej wersji Masady (Obecnie Remmington ACR) polecam te linki: http://www.thefirearmblog.com/blog/2009/06...-remington-acr/ http://world.guns.ru/civil/civ018-e.htm Wygląda zatem na to, że wypuszczony przez A&K model to replika wczesnego prototypu zaprezentowanego jeszcze przez MAGPUL'a. Magpul następnie sprzedał licencję Bushmasterowi który opracował poprawioną wersję czyli "Bushmaster ACR", a teraz swoją wersję zaprezentował Remmington. Jak na mój gust to szkoda, że replika nie odzwierciedla poprawionej wersji od Bushmastera, a jeśli by tylko dostępne były tak jak w oryginale wymienne zestawy luf w wersji airsoftowej to była by po prostu bomba! Do tego przydała by się szybka wymiana sprężyny a'la gearboxy od Ares-a i mamy w pełni modularną replikę airsiftową, do CQB czy do lasu - jak sobie złożysz tak masz! Na razie to marzenia.... :-) Ale póki co to zadowoliłbym się i "wczesną" wesją (byle czarna!) :-D Pozdrawiam! Edited August 15, 2009 by wissarion Quote Link to post Share on other sites
habib Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Też bym chciał czarną :roll: Dysza ma dokładnie 35mm. Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Czyli problem dyszy pozostaje nadal bo ta do auga jest za krótka. Moim zdaniem tą komorę hopa da się przeżyć. Do swojej masady wpakowałem preckę gumkę i baterię 9,6v i lata nawet przyzwoicie a osiągi w 100% mnie zadowalają. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Muszę się w końcu do niej dorwać. Jakby ktoś chciał upować zapraszam na PW. Bardzo mnie ciekawią jej bebechy. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 AnR, tutaj sytuacja jest podobna jak w SCAR'ze DB, GB to klasyczny v2, za to komora to jakiś średnio udany produkt chińskiej myśli technicznej. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 W Scarze Boyi jest taka sama komora jak w CA, tylko plastykowa. Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Takie pytanie mam jeszcze żeby zamontować do masady zawieszenie musze kupić dwa uchwyty "wciśnij kropek" tak? i zastanawiam się czy zwykłe 3-punktowe będzie do niej pasowało czy lepiej wziąść takie: http://www.taiwangun.com/shop,show,582 Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 http://i373.photobucket.com/albums/oo177/s...CR/22Sling1.jpg Tak wyglada czesc przednia zawieszenia do Masady. Nie pozostaje nam chyba nic innego jak czekanie na wyjscie licencjonowanej repliki i akcesoriow do niej. http://www.kingarms.com/productpage.asp?prodid=1742 Moze cos takiego by pasowalo.. sam nie wiem ;x Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 http://i373.photobucket.com/albums/oo177/s...CR/22Sling1.jpg Tak wyglada czesc przednia zawieszenia do Masady. Nie pozostaje nam chyba nic innego jak czekanie na wyjscie licencjonowanej repliki i akcesoriow do niej. http://www.kingarms.com/productpage.asp?prodid=1742 Moze cos takiego by pasowalo.. sam nie wiem ;x Krakman ma takie zawieszenie, nazywa się to wciśnij kropek... wciśnij kropek wiem że pasuje bo takiego też używam. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) Ja również. Pasuje i do LR300 i do Masady i do "dynksa" na RIS montowanego u kolegi ;) Przy czym z tego linku w poście powyżej potrzebujesz do masady tylko tej części z uchem, nie z gwintem. Edited October 26, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Dzieki za info chlopaki ; ) Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Ma ktoś jakiś pomysł na zamocowanie zawieszenia 1-punktowego? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Masz dwa otwory w tyle korpusu tuż przed miejscem gdzie dzieli się w czasie składania na bok. Ludzie z nich korzystają na kilka sposobów. Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Ludzie z nich korzystają na kilka sposobów. Można prosić o bardziej konkretną odpowiedź? Link, foto... Quote Link to post Share on other sites
lup Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 (edited) Teoretycznie powinno się to montować do kolby albo przez zintegrowane w niej ucho albo przez wciśnij kropka, ale nie działa to w naszych replikach, bo ciężar samej repliki przerasta możliwości zacisków wewnątrz ostatniego elementu kolby i po prostu wysuwa się ona do końca ze swoich blokad. Można by pokombinować z mocniejszymi sprężynkami - jedno rozwiązanie. Drugie to te dwa otwory o których wspomniałem. Jakiś chyba Filipińczyk (nie pamiętam czy to akurat na filipinoairsoft widziałem) wkręcił w jedne z nich ucho z gwintem i tak biega. Nie wiem czy da się wkręcić śrubę od dolnej części wciśnij kropka, bo korzystam z gotowych w Masadzie gniazd do tego zrobionych. On miał coś w stylu zamkniętego haczyka dostępnego u nas w Obi, Castoramie itp. Inny przewiercił je do końca i wstawił odpowiednio wygięty drut przechodzący przez oba otwory tworząc w ten sposób szerokie ucho na pas. Końce wewnątrz zagiął i jak sprawdzałem to faktycznie nie powinny przeszkadzać przy zamknięciu/odgięciu kolby. Trzecia metoda to zrobić ze sznurka ucho zakończone na drugim końcu supłem. Supeł wkładasz w zatrzask kolby i zamykasz (pewnie trzeba by lekko naciąć kolbę aby się w pełni domknęła). Ja mam pas od L85 na dwóch wciśnij kropkach, który dowolnie sobie reguluję na długości prawie w locie, więc nie eksperymentowałem z jednopunktówką i zostawiłem ją na emce. Co za tym idzie nie dam tu zdjęcia z gotowym własnym rozwiązaniem. Dwa "drugie" rozwiązania są gdzieś na necie, ale wybacz brak mi czasu na szukanie, a linków sobie nie zapisałem. Trzeci sam wykombinowałem, ale, że przyszedł w/w pas i mi przypasował to dałem spokój z wdrażaniem go w życie. Najbardziej profi wydaje się pierwsza - podmiana sprężynek. Próbuj. Edited November 8, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
lup Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) Znalazłem fotkę jak ktoś sobie poradził i przekręcił jedno "oczko" z przodu na tył :) http://members.cox.net/gutts/temp/acr1.jpg http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...t&p=2224314 Edited November 24, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Może ktoś pstryknąć fotkę od spodu? Bo w stocku nie ma żadnych szyn RIS na gripie a widzę ,że nie którzy je doczepiają... I zastanawiam się czy są tam jeszcze jakieś otwory pod taki myk? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 W gripie są fabryczne wycięcia, przez które możesz przykręcić ris'y. Ja w swojej przykręciłem tak ris'a od G3SAS, tylko trzeba było od środka dać nakrętki. Pozytywnym efektem ubocznym jest to, że teraz grip zamyka się na ścisk i bateria już nie "lata" w środku. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Czy jest gdzieś to taniej niż za 920pln na specshopie? Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Jedynie używane. No i sprowadzić można, ale czy to dużo taniej wyjdzie to nie wiem... Chyba, że podczepisz się pod jakieś zamówienie zbiorowe. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Używanego nie chcę. Swoją drogą: Gunfire: 950pln!!! To drożej niż na specshopie! Dramat! Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 E tam, masz nowe na alledrogo od złotówki - próbuj szczęścia :) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Niedługo dorwę się do jej bebechów to napiszę co w środku siedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts