Yahalom Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Kask, wersja BUMP Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 No tak kask, mała wpadka :), ale od keidy oni ich używają? Czy to jakaś partia do testów? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 2-3 strony wcześniej była o tym dyskusja ;) Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 a ten combat-shirt jakiej jest produkcji? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Osobiście nie wiem... już kiedyś się zastanawiałem (widać było prawdopodobnie ten sam ciuch na fotkach MIWO, przy prezentacji customowego Plate Carriera), w głowie zaświtało mi, że to właśnie może być coś z MM-L... edit: Nadal nie wiem co to... Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) Hmm na tamtej wcześniejszej fotce to chyba nie combat z MM-L bo ma takie jasne plecy, nie tak jak na fotce http://miwo-military.pl/?p=img.gB.3775 edit . Popatrz na łokcie tamten ma jakieś zamki, a na fotce z MM nie ma tego :P Edited May 2, 2013 by Matejklb Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Doskonale wiem, jak wygląda standardowy CS MIWO... Jasnym chyba jest, że skoro kamizelka była customem, to założyłem, że bluza też była szyta 'pod zamówienie'. Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Swoją drogą to ciekawe, że co zmianę w A-stanie to chłopaki mają nowe kamizelki z MIWO, czyżby poprzednie się nie sprawdzały? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Ten combat shirt to po prostu Tru-spec'owski combat shirt, którego wzmocnienia na rękawach krawiec/użytkownik przerobił tak by można było z nim używać nałokietników CP. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Swoją drogą to ciekawe, że co zmianę w A-stanie to chłopaki mają nowe kamizelki z MIWO, czyżby poprzednie się nie sprawdzały? To bardzo proste. JWK jako jednostka pozostająca w ciągłym rozwoju i współpracująca z wieloma zagranicznymi partnerami podpatruje wciąż nowe rozwiązania i patenty, a że mają dużo siana na zamówienia to co rusz są przetargi na to lub tamto. Jakby mnie było stać żeby co roku zmieniać samochód to też nie jeździł bym jedną marką i modelem ;) Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Jakie będą lepsze rękawice do zielonej - Mechanixy czy Nomexy? (Chodzi o jakość, wygodę i reko) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 JWK jako jednostka pozostająca w ciągłym rozwoju(...) Właśnie mnie to zastanawia. Noszenie kasku w strefie działań wojennych? Kiedy ma się do dyspozycji TC-3002? Czyżby komuś nie udało się kupić hełmu (prywatne kupno FASTa w Polsce jest bardzo trudne) od dystrybutora, a musiał mieć koniecznie FAST OMFG GROMDELTA? Nie ogarniam totalnie. Z całym szacunkiem dla chłopaków z 4101, ale chyba lans kogoś przygniótł. No, chyba że ten kask ma jakieś specjalne zastosowanie w Afganistanie, o którym nie wiem, wtedy przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Mati- zdjęcie jest chyba wykonane w strefie bezpiecznej ( o ile takie coś istnieje ), tak samo jak kolejne zdjęcie w bazie. Z tego co się dowiedziałem od "pana z jednostki", to kupują sobie FASTy- chińskie, czy oryginalne. Do treningu, bo są lżejsze. Ale czy to prawda czy mrzonka to nie wiem, nie mnie wiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 To świetna wiadomość dla niedzielnych rekonstruktorów, którzy używają chińskich podrób - wreszcie będą mieli coś czego faktycznie używa JWK. Emerson może być dumny jeżeli to prawda że operatorzy używają ich FAST-ów :) Jak w końcu z tymi rękawicami? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 wreszcie będą mieli coś czego faktycznie używa JWK. Jak to wreszcie? Wystarczy kupić kamizelkę/mundur w MIWO albo Currahee i będzie to również to samo co w JWK ;) Z osobistych doświadczeń (Nomexy Mil-teca i jakieś polskie... BJ System[?] oraz Mechanix FastFit) - wydaje mi się, że Nomexy. Są grubsze, trudnopalne i zakrywają większą powierzchnię na ręce ;) Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Też mi się wydaje że nomexy będą lepsze :) chodziło mi o to że noszą np. kamizelki acm, jakieś podroby MC i wszystko po taniości :) I się lansują że niby robią reko JWK. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 A niech się lansują. Prędzej czy później trafia toto do sieci i zostaje konkretnie wyśmiane, jako robienie z siebie pajaca. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Już w A-tacsach AU biegają :) ? Zaraz ceny mundurów Proppera pójdą w górę :D (akurat mam na sprzedaż) :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Już w A-tacsach AU biegają :icon_smile: ? W połowie kwietnia wrzucałem zdjęcia JWK w nowych mundurach Currahee, a Yahalom wcześniej ;) http://forum.wmasg.pl/topic/61628-jw-komandosow-dawne-1psk/page__st__600?do=findComment&comment=1818929 http://forum.wmasg.pl/topic/61628-jw-komandosow-dawne-1psk/page__st__580?do=findComment&comment=1816371 http://forum.wmasg.pl/topic/61628-jw-komandosow-dawne-1psk/page__st__600?do=findComment&comment=1822904 Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Segereł, JWK biega w mundurach od Currahee. Combatowe zestawy w ATACSie od Proppera testowali jednostkowo na przełomie 2011 i 2012. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 (edited) Myślę że to moje ostatnie pytania: Czy JWK używało Beryli w taktyce zielonej, chodzi mi o starsze czasy? I jeżeli tak to czy używali Eotechów? Jeśli tak to czy na szynie ,,deklowej" lub tej na szczerbinkę? W internecie doczytałem się że JWK używało PP25 do zielonej, czy to prawda? Edited May 18, 2013 by jakim Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts