Pawelo Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Pytał się o zdjęcie z paso-szelkami od tyłu, więc oto jest... A fota też jest świeza, chociaż nie ci sami operatorzy zapewne. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Widzę nawet zdjęcie mojego autorstwa ... Pawelo jak wrzucasz zdjęcia to podaj przynajmniej źródło i daj link do forum skąd pochodzą a nie wrzucaj samego zdjęcia jak gdyby było twoje. Poniżej link do naszego forum gdzie można zobaczyć więcej zdjęć robionych przeze mnie podczas obchodów Święta Dowództwa Wojsk Specjalnych w Krakowie: http://www.1sfrrg.dbv.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=282&pid=1775#post_1775 ps. Zdjęcia pochodzą tylko ze stanowiska JWK Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Witam! Zapewne niewielu z Was było na tegorocznej Bitwie Wyrskiej, podczas której gośćmi byli również żołnierze JWK, gdzie prezentowali swoje stanowisko. Zapraszam do obejrzenia nakręconego przeze mnie filmiku :icon_smile: http://www.youtube.com/watch?v=M9Rapx4vmOs 1SFRRG dziękuje za ten cały materiał! Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Mam pytanko czy JWK na ramionach noszą naszywki Polski Walczącej. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Tylko Parasol i Zośkę. "Goła" PW jest noszona przez JWG. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Dzięki za odpowiedź ale ten parasol to chyba by było grzechem gdybym założył bo to mi się wydaje,że to symbol tej jednostki i został bym zlinczowany nawet przy reko. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Ja swój wniosek oparłem na tym, że kupno oryginału jest bardzo utrudnione, Jesli nie masz dostepu do internetu, karty kredytowej, kasy, nie znasz slowa po angielsku to pewnie tak. W przeciwnym przypadku masz kask w domu po kilku dniach. http://www.leafgear....adwear/helmets/ nawet jak jesteś superkomandosem to nie wyciągniesz jednej sztuki od dystrybutora Z ich chorym podejsciem do sprzedazy i jeszcze bardziej chorymi cenami nawet nie ma sensu skoro mozna kupic gdzie indziej. I tylko szkoda, ze kasa wedruje do Holandii zamiast byc wydana w Polsce. Ale ja nikogo do robienia biznesu zmuszac nie bede. No nic to, wydaje mi się, że jeszcze przez długi czas pochodzenie kasków pozostanie słodką tajemnicą JWK. Nie chce byc zlosliwy ale mnie znalezienie tego sklepu i dogadanie sie z kolesiami zajelo hmmm, kilka godzin? Co ciekawe wtedy mieli w ofercie rowniez wersje balistyczne. Jesli miales wolnych 1000 eurasi i "military ID card" mogles sie stac wlascicielem takoweg. Niestety ta ostatnia oferta juz jest nieaktualna. Edited June 6, 2013 by Chochla Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Nie chce byc zlosliwy ale mnie znalezienie tego sklepu i dogadanie sie z kolesiami zajelo hmmm, kilka godzin? Nie chcę być złośliwy, ale nie chodziło o to gdzie kupić kask tylko co żołnierze, ze zdjęcia ma na głowie: oryginał czy kopie. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Nie chcę być złośliwy, ale nie chodziło o to gdzie kupić kask tylko co żołnierze, ze zdjęcia ma na głowie: oryginał czy kopie. Bez obrazy. Zrozumialem Cie inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Cześć, miałbym prośbę, ktoś mógłby zapodać jakieś foty operatorów w Termitach Plus? Najbardziej zależałoby mi na konfigu przedniej płyty, dzięki z góry! Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Ta kamizelka po lewej to nei czasem Termit + ? Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Panowie mam pytanie, na stronie Miwo Lubliniec pojawiła się w nowościach enigmatycznie nazwana kamizelka TF50 http://www.miwo-military.pl/?p=8.1575.KAMIZELKA-TF-50.A-21.MIWO-MILITARY Czy to nie jest czasem kamizelka którą używa obecnie JWK ? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Tak, było ją często widać podczas poprzedniej zmiany. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 No to świetnie. Mamy do wyboru jeszcze jedną fajną kamizelkę :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Kolejna daweczka zdjęć Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Na pierwszej fotce to nie reccon Huberta przypadkiem? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Na pierwszej fotce jest żołnierz JW AGAT... Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Yahalom Jeśli jest tak jak mówisz, to usuń proszę te zdjęcie. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Oto zdjęcia stylizacji na JWK (ówczesne 1 PSK) z roku 2009/10 z taktyki zielonej. Wiem, że flagi i naszywka z nazwiskiem nie pasują do stylizacji – naszywki grupy też ale wkońcu jestem ASGejem . Reszta zachowana począwszy od nie wciągniętych spodni do butów po resztę. Przynajmmniej taką mam nadzieje :) Killlist: 1)Mundur wz.124Z 2)Buty wz.928 (org. Kupczaki) 3)Boonie hat wz.93 4) Szal snajperski 5)Moskitiera (patent przyjrzany z ,,Elity”) 6) Pas PT-2 MIWO 7) Szelki ST-1 MIWO 8) Ładownica na 3 magazynki pist. MIWO 9) Apteczka zrywanalna MIWO 10) Cargo małe Pionowe MIWO 11) Worek WS-11 MIWO 12) Kabura IWO HEST 13) 2x Ładownica na 3 magi do Beryla MIWO 14) Ładownica na 2 magi MIWO 15) Ładownica na PMR MIWO 16) H&K USP 17) Kbk Beryl wz.96 + EOTech 552 18) PP25 Grot JANYSPORT 19) Bowman 20) PTT 21) Rękawice Nomexowe US Army Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Dobra robota. ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Bardzo dobra. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Takie pytanko Panowie. Jaki pas aktualnie używa JWK a dokladnie ZB'C ? :) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Pas, że oporządzeniowy? http://www.miwo-military.pl/?p=8.1581.PAS-OPERACYJNY.F-11.MIWO-MILITARY i reszta z Miwo. Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Własnie tak myślałem, zresztą kumpel też potwierdzał, że właśnie "operacyjny" a pod nim "twardy" :) Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Co do zasady- tak, szczególnie w Astanie, jako I linia pod kamizelkę. W zielonej najczęściej PT-2/3 i szelki ST-1/2 bądź Jacko. Co kto lubi (lub który okres woli). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts