Krav-com Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Parę dni temu zakupiłem takie cacko : http://www.currahee.pl/index.php?act=viewP...mp;productId=15 Spodobało mi się, więc postanowiłem tutaj opisać, Nie znalazłem jakiegoś odpowiedniego topicu na tym forum na temat tego sklepu, więc wnioskuje, że niedawno ruszyli. A więc: Od złożenia zamówienia paczkę otrzymałem po 3 dniach czyli jak na wrocławska pocztę bardzo szybko - widać chłopaki też musieli wysłać paczkę jeszcze tego samego dnia - to dobrze świadczy Towar był normalnie zapakowany w kartonowe pudełko - tutaj jakoś się specjalnie nie trzeba wypowiadać. Co to ma takiego i dlaczego jest takie fajne... Początkowo doznałem szoku, że mam coś nowego i musiałem ochłonąć zanim przyjrzałem się nieco lepiej. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to klamra Fastex/Nexus. Kolor piaskowy, 100% oryginał. Sama ładownica jest uszyta z dwóch kolorów rodzajów materiału (różne odcienie olive) magazynki mają możliwość ściągnięcia ich gumą za pomocą jednego pociągnięcia, dzięki czemu nie grzechoczą. Materiał w miejscach narażonych na rozerwanie został wzmocniony dodatkowymi szwami. Generalnie nie mogę się przyczepić co do jakości wykonania - wszystko trzyma się kupy, jest ładnie dopasowane i zszyte. Jestem pozytywnie zaskoczony, bo za tą kasę spodziewałem się czegoś rodem z G&P szytego przez ślepe Wietnamki za miskę ryżu. Najciekawsza jednak jest funkcjonalność i możliwości zapinania tejże ładownicy. Dopatrzyłem się 4 możliwości, które pokazałem na zdjęciach. http://mccolley.fotosik.pl/albumy/609655.html Nie jestem specjalistą od materiałów, więc pokusiłem się o telefon do firmy z zapytaniem z czego oni to szyją. Odebrał jakiś sprzedawca, nie zapamiętałem imienia. Rozmawiało się całkiem przyjemnie, chętnie dzielili się informacjami. Oto co udało mi się dowiedzieć: Materiały jakie wykorzystują są bardzo wysokiej jakości. Szyją z cordury 1100denirów (zagranicznej nie krajowej), rzepów YKK, klamerek Nexusa, taśm poliamidowych. Wszystko ma tą właściwość, że nie świeci się jak psu jajca w noktowizji. Może być przydatne. Ciekawe jest mocowanie ładownicy do kamizelki. Z tego co się dowiedziałem przechodziło bardzo ekstremalne testy i nie ma możliwości aby coś się poluzowało czy wysunęło. Za tą przyjemność dałem całe 55zł i w porównaniu do tego co można u nas kupić w sklepach produkt Currahee znacznie wyprzedza inne ładownice, które widziałem, jakością i przemyśleniami. Jeśli ktoś posiada inną rzecz z tego sklepu to niech się pochwali, będziemy wiedzieć więcej. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Nie masz co sie dziwić że jest wykonana w taki a nie inny sposób, wkońcu to linia produktów ORKAN autorstwa Krawca. Tutaj masz troche więcej o jego produktach --->KLIK<---, i jego forum --->KLIK<---. Troche mnie wyprzedziłeś w recenzji, wkrótce też mam zamiar nabyć 4 takie ładownice. Btw, może admin zmienił by tytuł topicu na "Currahee recenzje", albo "Produkty Currahee", żeby można było zamieszczać w 1 temacie różne recenzje i szersze opisy użytkowników. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Cieszę się, że projekt się podoba ;) Ładownice w wersji do beryla i m4 były i są testowane w Afganistanie, zbierają pozytywne opinie. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 A zamierzacie może zaprojektować ładownice do p90? Wiem, że grono potencjalnych nabywców jest o wiele mniejsze niż tych od M & AK & Beryla, ale paru by się na pewno znalazło ;) Quote Link to post Share on other sites
Calvert Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Czekam na ładownice do Ak. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Mocowania MOLLE takie jak na zdjęciu używam od jakiegoś czasu i jestem z nich bardzo zadowolony, natomiast co do gumy trzymającej magazynki to zdecydowanie wolę szeroką taśmę gumową bez regulacji. Prostsza i pewniejsza. Quote Link to post Share on other sites
super Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Mocowania MOLLE takie jak na zdjęciu używam od jakiegoś czasu i jestem z nich bardzo zadowolony, natomiast co do gumy trzymającej magazynki to zdecydowanie wolę szeroką taśmę gumową bez regulacji. Prostsza i pewniejsza. niestety ani prostsza ..ani pewniejsza ;-) sprzęt pierwsza klasa i w naprawdę dobrych pieniądzach robi się konkurencja na rynku i zaraz zacznie się walka tutaj mamy najlepsze materiały na rynku i bardzo dobre projekty ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 I niewymienna. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ładownice do beryl/AK są już w ofercie, niebawem ukażą się na stronie. Co do ładownic do P90, musisz się pytać w firmie, może mają na warsztacie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 niestety ani prostsza ..ani pewniejsza ;-) I niewymienna.Cóż ja nadal pozostanę przy gumie. Niestety, z mojego doświadczenia, wszelkie plastikowe zakończenia gumek i hamulce lubią się psuć i odpadać. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ładownica występuje również w wersji z gumą płaską. Zapytam się Currahee o możliwość wprowadzenia takiej do oferty. Quote Link to post Share on other sites
Sziptar Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Myślę że currahee ma szansę stać się polskim odpowiednikiem Eagle Industries - czyli gwarantem jakości, który jest w stanie zrealizować lub dopracować zlecony projekt na najwyższym poziomie. No i ekstra. To będzie zdrowa konkurencja. Może zacznie sie nowa era w dziedzinie oporządzenia w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Kupowałem od nich coś odrobinę innego,ale stanowczo polecam współpracę z nimi ;-) Quote Link to post Share on other sites
super Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Tylko nad marketingiem muszą popracować ;-) żeby nie było jak w Cromie faceci to wzrokowcy ..ja też lubię popatrzeć na fajne ładownice a nie tylko wiedzieć że są. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Tu Super ma rację. Ładnie obfocić, umieścić na stronie, dać jakiś ciekawy interfejs. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Z tego co mi mówił Cavtan (jeden z właścicieli), pracę nad nową stroną ww trwają. Quote Link to post Share on other sites
super Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 kto pokasował takie ładne ostatnie posty ? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Musze przyznać, że robi wrażenie. Wielka szkoda, że jest na nią "embargo" jak to skrzętnie ująłeś. Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 (edited) A zamierzacie może zaprojektować ładownice do p90? Wiem, że grono potencjalnych nabywców jest o wiele mniejsze niż tych od M & AK & Beryla, ale paru by się na pewno znalazło ;) Jak wspomniał Catch, ładownice do P90 są na warsztacie. Produkt będzie dostępny już wkrótce. Czekam na ładownice do Ak. Natomiast te ładownice są już dostępne i można je zamawiać mailowo. Co do C.A.A.S, to będzie on w pełni dostępny na przełomie kwietnia i maja. Będzie się nieznacznie różnił od wersji, zaprojektowanych pod zleceniodawcę. W pierwszej kolejności ukaże się plate carrier oraz chest rig. A już wkrótce wyposażenie dostępne będzie także w najmodniejszym kolorze coyote brown. Edited March 28, 2009 by cavtan Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Dr Pepper - świetnie wszystko opisałeś ale wielkość zdjęć woła o pomstę do nieba. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Widzę, że wszyscy wystawiają bardzo ładne laurki ;) A co z czasem oczekiwania? Jest do przeżycia, czy też taki duży jak w miwo? Quote Link to post Share on other sites
Mandaryn Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 W dniu dzisiejszym doszły do mnie ładownice typu "shingle".Do każdej ładownicy wejdą dwa magazynki.Wykonanie pierwsza klasa ,po weekendzie ocenione zostanie wytrzymałość ;-) i łatwość wyciągania magazynków. Puste ładownice Ładownice załadowane Ładownice załadowane na chest-rigu. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Poprawcie mnie, jeśli się mylę (serio), ale zawsze wydawało mi się, że shingle mają mocowania na wierzchu dla następnych elementów oporządzenia? Czy ja się nadal gubię w terminologii, czy te ładownice to nie do końca shingle? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 No zasadniczo to nie są shingle tylko płytkie otwarte ładownice na 2 magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Mandaryn Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Macie racje mogłem te ładownice określić czymś "ala shingle" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts