sirkonsul Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 widać airsoftetreme i gunsport reaktywacja :) Pojawiły się nowe stronki. Widać właściciel dalej chce kasę trzepać. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Ciekaw jestem czy gunfire'owi płacą,bo jak widać współpraca wrze,no ale cóż kasa to kasa :D. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 (edited) Te reklamy to zwykła ściema, popatrz sobie na jakość tego banera. AirsoftXtreme korzysta obecnie z sklepu www w serwisie http://sklepywww.pl/. Strona posklejana na szybko, nawet nie chciało im się fikcyjnych danych powpisywać. Ustawili jeszcze cymki 028 w promocji po 339zł by kosić zielonych. Edited September 12, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Niewiem czy ktos to juz napisal ale to nie jest wykroczenie tylko przestepstwo. Wyludzanie pieniedzy nawet na 10 pln to przestepstwo tylko przy takiej kwocie sad uzna to za niska szkodliwosc czynu. Idzcie z takimi rzeczami na policje a najlepiej samemu doniesc do prokuratury oszustwo wtedy policja dostanie odgorny nakaz zajecia sie sprawa. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Życzliwy Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 (edited) Proszę Państwa! Uwaga!. Przypadkiem trafiłem dziś na stronę airsoftxtreme i zauważyłem tam informacje o treści: Sklep tymczasowo niedostępny Sklep www.airsoftxtreme.pl nie jest w tej chwili dostępny. Jeśli potrzebujesz pomocy, zajrzyj na stronę "Bezpieczniej z IAI-Shop.com". Być może IAI S.A., dostawca oprogramowania sklepu internetowego IAI-Shop.com, będzie mógł Ci pomóc. Jeżeli w jakiejkolwiek sprawie potrzebujesz się skontaktować z właścicielem tego sklepu, prosimy o kontakt z firmą: Kon-Pol Konrad Serafin ul. Białostocka 9/171 03-741 Warszawa Polska tel. 506851193 e-mail: sklep.airsoftxtreme@wp.pl Po wejściu na wyżej linkowaną stronę widzimy: IAI S.A. chroni kupujących przed nieuczciwymi sprzedawcami Każdy sprzedający na oprogramowaniu sklepu internetowego IAI-Shop.com to zweryfikowana, działająca firma. W IAI S.A. szczególną uwagę poświęcamy ochronie kupujących przed nieuczciwymi sprzedawcami. Dlatego przy następnych zakupach sprawdź, czy sklep w którym kupujesz, opatrzony jest elitarnym znakiem "Powered by IAI-Shop.com". Na oprogramowaniu IAI-Shop.com sprzedają tylko firmy, nie współpracujemy z osobami fizycznymi. Dzięki temu masz możliwość otrzymania ważnych dokumentów sprzedażowych (paragon, faktura), przydatnych np. przy składaniu reklamacji. Każda firma rozpoczynająca współpracę z IAI ma obowiązek przesłać nam dokumenty rejestrowe, a także podpisuje z nami umowę. Daje Ci to pewność, że sklep założyła realna, istniejąca firma, a nie firma-widmo. W razie problemów, będziesz miał się do kogo zgłosić. Warunkiem korzystania z IAI-Shop.com jest regularne uiszczanie opłat abonamentowych. Dzięki temu na IAI-Shop.com nie zrobisz zakupów w nieczynnych, pozostawionych samym sobie sklepach, których pełen jest Internet - my takie sklepy po prostu wyłączamy. Potencjalni oszuści wolą więc założyć sklep na innych systemach, bez bieżących opłat. W razie problemów, IAI S.A. dysponuje pełnymi danymi właściciela sklepu. Ułatwia to kontakt oraz umożliwia dochodzenie swoich praw. Możesz liczyć na naszą pomoc. Nie bardzo wiem, co o tym teraz myśleć. Czyżby ktoś wyeliminował oszustów? A może tylko przenoszą się na inną platformę. Może kontakt z IAI S.A. pomoże w dochodzeniu rozszczeń od airsoftxtreme. Nie wiem, ale coś się dzieje i myslę, że warto to chociażby pobieżnie śledzić. Gunsport.pl też niedostępny. Ps. Cytaty wklejam na wypadek jakby coś się zmieniło. Obawiam się, że znam winnego tej sytuacji. Co prawda AirsoftExtreme mnie osobiście nie oszukał, jednak jakoś mnie obrzydzało ich działanie, szczególnie w środowisku którego podstawą jest uczciwość. Spowodowało to, że postanowiłem działać. Najlepiej z problemem zwrócić się do tej osoby, która może faktycznie coś zrobić. Jedyną instytucją której faktycznie AirsoftExtreme podlega jest ten, kto mu dostarcza oprogramowanie sklepu internetowego. Dlatego też napisałem do biura IAI S.A. z informacjami o poczynaniach AirsoftExtreme z namiarami na tematy z forum wmasgu. Będąc pewnym, że dla firmy z tej branży posiadanie opinii bezpiecznej platformy zakupowej jest niezwykle cenne, wystarczyło poczekać aż prześwietlą trop. Duży plus dla IAI-Shop za działanie. Edited October 13, 2013 by Życzliwy Quote Link to post Share on other sites
Frogger Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 (edited) Siemka! Swego czasu pisałem o swoich problemach z tym sklepem w TYM temacie. Pozwolę sobie siebie zacytować, aby niektórym przybliżyć o co chodzi: Frogger napisał: Urząd Skarbowy - Warszawa Praga napisał: Naczelnik Urzędu Skarbowego Warszawa Praga zawiadamia, że informacje zawarte w piśmie z dn. 29.01.2011r. zostaną zweryfikowane w celu ustalenia stanu faktycznego w zakresie niezbędnym do stwierdzenia wypełniania obowiązków wynikających z ustaw podatkowych. Obowiązujące przepisy prawa podatkowego nie zezwalają na udostępnianie Skarżącemu informacji o przebiegu i wyniku postępowania, gdyż zgodnie z art. 293 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2005r. Nr 8, poz. 60 z późn. zm.) materiały te objęte są tajemnicą skarbową. Zgłaszać, zgłaszać i jeszcze raz zgłaszać te braki o paragonach anonimowo, bądź też konkretnie podpisać się i podać adres zamieszkania i wysłać mail'a na adres: us1434@mz.mofnet.gov.pl, a w razie pytań dzwonić do Pani Agnieszki Kęska pod nr tel. 22-509-18-98 Może w ten sposób dowalą mu karę 20.000 zł i będzie musiał zamknąć interes łajzak jeden... Ja złożyłem zamówienie i przez miesiąc nie otrzymałem kompletnie nic, dopiero po wysłanych mailach na różne jego adresy e-mail, gdzie napisałem, że zgłoszę sprawę do prokuratury, na policję etc. Przyszedł towar kurierem, ale bez paragonu - czyli sprzedał towar ukrywając swój zarobek, a także nie przekazał podatku VAT do US od mojego zakupu. Sprawę zgłosiłem do US z wszelkimi dowodami w tej sprawie. W dniu wczorajszym, po blisko 3 latach od zdarzenia, Pani z mojego Urzędu Skarbowego zadzwoniła do mnie, iż wzywa mnie na przesłuchanie w roli świadka w powyższej sprawie. Jestem umówiony na wtorek. Dam Wam znać, czy wreszcie coś się dzieje w tej sprawie i co Urząd Skarbowy Warszawa Praga ode mnie chce. Edited November 15, 2013 by Frogger Quote Link to post Share on other sites
Egros Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Ruszyła (po trzech latach od zgłoszenia he he he) sprawa skarbowa przeciwko sklepowi Airsoftextreme. Generalnie nie wydawali rachunków, sprzedawali bez podatku. Jeżeli ktoś ma poświadczenie że zapłacił im pieniądze (np. wyciąg z konta czy kwitek z poczty), a nie dostał rachunku albo kwitu kasowego może to zgłosić do Urzędu Skarbowego Warszawa – Praga tel.: (022)509-19-49. Przynajmniej w ten sposób dostaną po dupie. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 (edited) skoro jesteś w temacie - można to mailowo zgłaszać pod podany wyżej adres ? :icon_biggrin: Edited December 12, 2013 by mike88 Quote Link to post Share on other sites
Frogger Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Tak, można mailowo. Sprawy skarbowe przedawniają się po 5 latach dopiero. W przypadku moim przesłuchanie odbyło się naprawdę na luzie. Było kilka pytań gwoździ, ale jeśli ktoś dobrze pamięta swoje zakupy w tym sklepie to bez problemu odpowie na zadane pytania. Wiem, że po przesłuchaniu nie trzeba jeździć do żadnych sądów etc. Ciągają tylko raz na przesłuchanie i wszystko. No chyba, że coś trzeba będzie wyjaśnić, ale to wtedy do własnego Urzędu Skarbowego trzeba się udać i tam złożyć zeznania :) Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 (edited) Z ciekawości zapytam - coś ruszyło w waszych sprawach? sklep jak widać dalej funkcjonuje i ma się dobrze. Dobrze tez że przeczytałem cały temat aby nigdy w życiu nie wchodzić na ten sklep. Co lepsze w zakładce "o firmie" nie ma żadnego numeru KRS i tym podobnych ;] czyli firma krzak lub jak kto woli "kogucik" - spierd...ił i ucikł. Zauważyłem tez że prowadzą swój sklep na facebooku, niestety ja nie posiadam tam konta ale może tam ich jeszcze pociśniecie to się szybciej rozniesie po świecie. Edited February 11, 2014 by Fokuz Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Ja 6 marca idę jako świadek do sądu w sprawie przeciwko P. Małgorzacie Serafin właścicielce tego gównianego przybytku. Edited February 10, 2015 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Cieszę się, że coś się ruszyło - wiara w system sprawiedliwości w Polsce został podniesiona. Weź jednak ze dwa granaty, bo sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Edited February 10, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
sirkonsul Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ja 6 marca idę jako świadek do sądu w sprawie przeciwko P. Małgorzacie Serafin właścicielce tego gównianego przybytku. Mam nadzieję że idziesz do Sądu w Gdańsku bo jak do W-wy to lepiej już wyjdź:) Dowal im. Jak ją spotkasz w Sądzie (choć wątpię) to sprzedaj jej liścia odemnie:) (dla moderatorów to oczywiście żart z tym liściem) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 To jest tylko kukła, właściciel tego syfu już nie raz był karany i nie mógł dalej prowadzić działalości. Oby dobrali się do niego i wreszcie dali odpowiedni wyrok. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Domyślam się, że "Gocha" jest tylko słupem. Sam jestem zaskoczony rozwojem sprawy, bo w sumie nadziei na pozytywne rozwiązanie już nie miałem, z dobre 2 lata już minęły. Sąd na szczęście w Gdańsku, także na spokojnie ;). Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Kumpla też oszukali na jakieś ~~1000zł. Klasyk Zamówił jakąś emkę pokroju Boyi i przysłali najtańszą pompkę Quote Link to post Share on other sites
Chemol Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Wiecie może jak rozwinęła się sytuacja z tym ,,sklepem''??? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Nic się nie zmieniło. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Wiecie może jak rozwinęła się sytuacja z tym ,,sklepem''??? Odradzam wszelkie zakupy. qbis - niech twój kolega od razu idzie na Policję, rzecznik praw konsumenta nic nie zdziała - przerabiałem już niestety ten temat i tak jak pisałem w poprzednich postach w piątek idę na rozprawę do sądu przeciwko ów sklepowi :) . Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Kolegę chyba z dwa lata temu oszukali Wiecie co mnie dziwi? Ktoś oszuka w komisie i jego szanse na handlowanie są przekreślone, a jak ten sklep okrada ludzi przez ileś lat to nie się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Byłem wczoraj na rozprawie, widok Pani Serafin w kajdankach wynagradza wszystko :icon_mrgreen: . Oprócz mnie byli jeszcze jedni szczęśliwcy, Pani Serafin ponoć zwiedza sądy w całej Polsce. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Człowiek się obudził, wszedł na WMASG i od razu dobra wiadomość z samego rana. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Nie bez powodu na ich stronie, wielkim drukiem jest napis REKLAMACJE. Ps. Dziwne nie moge go znaleźć, sklep internetowy znikł? Ci co robili, zakupy, powiecie jak was oszukali? Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Blunk - odpowiedź masz na poprzednich stronach tematu. Miło wiedzieć, że ktoś poniesie za to karę. Jestem ciekaw jak wyglądała pani Serafin w tych gustownych bransoletkach :D Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Dobra, poczytałem. Ta pani Serafin to żonka właściciela?! :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts