Bojeq Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Witam wszystkich Mam pytanie czy ktokolwiek z was kupował w ostatnich czasach na machinegunie ale poniżej ceny 300zł. Piszę ponieważ jest taka możliwość ale wtedy trzeba płacić z góry. I tu moje pytanie czy czasem oni mogą mnie w "konia" zrobić czy jednak jest to pewny sklep?(proszę raczej o wypowiedzi tych którzy korzystali z tej opcji) Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 O Jezus, tego dawno nie grali. :D Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Bojeq daruj sobie zakupy w tym nie istniejącym już sklepie. Ja miałem z nimi dobre doświadczenia... ale już ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Ja kupowałem jakieś hmm pół roku temu. Można się dogadać za pobraniem poniżej 300zł. Pisz im na mejla po prostu. Mimo wszystkich opini i ryzyka jakie podjąłem, z tej transakcji jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
czajnik32 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Miesiąc temu, czyli w maju kipiłem u nich batke 10,8v 1400mah za jakieś 80zł + przesyłka. Jedunie musiałem dorzucić do zamówienia coś żeby wyszło powyzej 300 zł, i zaznaczyć w komentarzu jakie przedmioty kupuje. Wpłaciłem na konto od razu. Przyszedł do mnie mail z przewidywanym terminem wysyłki, osobno potweirdzenie wpłaty. Poza długim terminem realizacji (około tygodnia) miałem cały czas wgląd do zamówienia. Paczka doszła , batka działa super. Quote Link to post Share on other sites
KasliwyB_52 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Hmm... dawwnnnoooo daawwwnnnooooo teeemuu, przed moim exodusem, obilo sie mnie o uszy kilka opinii o machinegunie. Pamietam, ze kilka osob z mojego otoczenia robilo tam (w sensie w MG) zakupy calkiem czesto, i wygladalo w porzadku (w sensie, nikt nigdy nie ostrzyl siekiery z biletem PKP w reku...) na forum z kolei... no to juz dluzsza historia. Generalnie, sklanialbym sie za, z racji przewazajacych opinii pozytywnych (oczywiscie, mowie o opiniach zaslyszanych przeze mnie, bedacych zapewne drobnym ulamkniem opinii srodowiska jako takiego). Zajrzalem na stronke, i zostalo 'fuck all' z asortymentu, bedacego wczesniej w ofercie, wiec tak czy siak, sklep umiera - jesli wogole jeszcze dycha :-/ Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Bateria zamówiona na dniach była po niecałym tygodniu od złożenia zamówienia i wpłaceniu 30zł (pewnie na przesyłkę). Kontakt nie najszybszy ale wiadomo skoro sklep już prawie nie istnieje. Mimo wszystko nadal polecam jeśli ktoś znajdzie coś dla siebie w niskich cenach. Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Odkąd sklep "upadł" nie słyszałem o nim żadnej pozytywnej opinii. Robiłem u nich raz zakupy w 2006 roku i wszystko było ok. Z racji że poszukiwałem bardzo mocno deficytowej części i była ona tylko tutaj dostępna postanowiłem zaryzykować. Pierwsze zaskoczenie było jak zobaczyłem że moje konto nadal istnieje. Zadałem pytanie odnośnie części. Odpowiedź dostałem po kilku godzinach. Złożyłem zamówienie i... I po kilku godzinach miałem maila z info jak gdzie i ile przelać. Zapytałem tylko kiedy będzie wysyłka. Dostałem dokładne info że w środę (a że był czwartek to prawie tydzień). Po tygodniu zapytałem co z paczką. Info dostałem bardzo szybko że została wysłana i przewidywany termin dostarczeni to następny wtorek. Paczkę dostałem dzisiaj (środa -czyli jeden dzień obsuwy). Tak więc pomimo wszelkich opinii jakie znalazłem w necie nie mogę narzekać na ten sklep. Trochę to trwało ale poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. I nawet w paczce było to co zamawiałem :P Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Witam. Jako, że czasem lubię ryzyko:) zakupiłem w sklepie Machinegun.pl replikę Galila SAR firmy king arms. Po wymianie mailowej(2-3 razy dziennie odpowiedź) ustaliliśmy, że ja dokonuję przedpłatę 50zł na konto(na wysyłkę i ewentualny zwrot) a reszta idzie za pobraniem.Pieniądze wpłacone w poniedziałek, wysyłka w wtorek, paczka u mnie dzisiaj(czwartek). Karton zawierał to co zakupiłem. Z transakcji jest bardzo zadowolony gdyż udało mi się dostać replikę sporo taniej.Na brak pisemnej gwarancji nie narzekam (choć mailowo zostałem zapewniony, że w razie jakby było coś nie tak właściciel ma zaprzyjaźniony serwis)ponieważ i tak serwisuję odpłatnie gdzie indziej:). Wszystko przebiegło sprawnie i szybko. Jestem zadowolony z przebiegu transakcji. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ma ktoś numer telefonu do właściciela? Facet dostał ponad trzy tygodnie temu kasę na konto i do dziś przesyłki brak, kasy brak, kontaktu brak. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 No nie gadaj, że im kasę przelałeś... Ty się nigdy nie nauczysz... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 No nie gadaj, że im kasę przelałeś... Ty się nigdy nie nauczysz... lol :hahaha: Z Machinegun od zawsze się brało towar za pobraniem :happy: Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Dziwne, ja w tym czasie brałem z machineguna risa do G36C classic army . Przelałem kasę, czekałem tydzień. Wszystko doszło i było ok. Dostałem nawet nr nadania, który był prawdziwy. Kontakt mailowy dobry, odpowiedzi raz dziennie, czasem dwa. Na telefon się nie dodzwonisz, z tego co wiem, jedynie mailowo. Nie chcę tu nikogo bronić, ale z machineguna po likwidacji brałem już parę rzeczy, w tym Galila za prawie 1000zł i wszystko było tip top. Nie chce mi się wierzyć, że "właściciel" chciałby ciebie naciągnąć na kasę, narobiło by mu to tylko smrodu koło "pupci". Z tego co widzę, coraz więcej replik ma na stanie, więc sądzę, że wszystko się wyjaśni. Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Jakoś nie sądzę, żeby smród koło pupci mógł mu bardziej zaszkodzić, to raz. Po drugie, przecież dlatego ten sklep upadł - robił klientów na kasę albo zupełnie o nich nie dbał. Ja sam parę lat temu wysłałem do nich granat 40mm na naprawę gwarancyjną. Nigdy więcej już go nie zobaczyłem, ani odpowiedzi na moje maile też. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ja o żadnych problemach z nim nie słyszałem, na starym forum nie czytałem tematow o sklepach, a na nowym wiele poginęło. Po prostu prawie miesiąc minął, a kontaktu zero. A nie wydałem tam stówki, by z uwagi na niewielką kasę można było to olać. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ja jak tam kupowałem kaburę w 2006 roku, to już tu forum z lekka kipiało :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 W 2006 roku to się strzelało z miniów, a nie z plastikowych kulek, więc nic wiedzieć nie mogłem :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 O ile mnie pamięć nie myli to sklep sobie nagrabił ale nie samym "sklepem" co tym co po zakupie- naprawami gwarancyjnymi, reklamacjami i badziewnym serwisem. Kupowałem i problemów nigdy nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Przypominam zasady tego forum. Lesio jeszcze raz kogoś publicznie i bezpośrednio obrazisz, a będziesz musiał kombinować nowy pożeracz czasu. Z starych tematów wyczytać można : Tuning za 300zł był w istocie tulejką w tłoku ściskającą sprężynę. Wymiany i gwarancja przestały istnieć. Wysyłki za pobraniem były git majonez. Arafat - mylisz się; na początku można było, zrezygnowali przez wiele problemów. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Nie zrozumieliśmy się - chodziło mi o to, że każdy "zorientowany" w temacie robił zamówienia tylko za pobraniem, właśnie ze względu na różne kwasy, które wychodziły ;) Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Witam nie polecam zakupów w tym sklepie z trzech zamówionych rzeczy tylko jedna przyszła w oryginalnym opakowaniu a sprężyna PDI 170% wygląda jak jakaś stokowa chinska i daje jakieś 360fps a powinna dawać o 100 więcej. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Hura, hura, paczka doszła. Opakowanka otwierane, ale zawartość nienaruszona. Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Hmm zaryzykowałem, zagadałem z właścicielem na maila i wysłał mi PP za pobraniem po uprzednim wpłaceniu 50 zł na koszt wysyłki. Paczka dotarła :) opakowanie takie sobie ale zawartość nienaruszona i kompletna. Pokrótce polecam, ale najlepiej zagadać i właśnie za pobraniem. Quote Link to post Share on other sites
Susinron Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Witam, Ja zamówiłem u nich dzisiaj replikę i również napisałem maila w tej sprawie na adres podany na stronie (office@machinegun.pl). Nie otrzymałem jeszcze żadnej odpowiedzi ale przelewem na pewno nie zapłacę. Replikę sprowadzę jeżeli się nie uda nawiązać kontaktu. Ale wolałbym tutaj bo taniej i szybciej. Widzę, że w tym miesiącu jeszcze ktoś coś od nich dostał więc może nie będzie tak źle. Te 50 zł jestem w stanie zaryzykować ale nie 800zł:) Będę informował jak to wygląda teraz gdyby ktoś chciał coś od nich kupować. Na chwilę obecną kontakt mailowy z Panem Michałem oceniam pozytywnie. Wysłałem 60zł zaliczki i replikę zakupiłem za pobraniem. Wysyłka ma nastąpić w ciągu 2-3 dni także mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Zarówno z wysyłką jak i samą repliką. Ogólnie to zakupiłem replikę dla brata dokładnie ten model: http://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=36&products_id=1986 Będę pisał co i jak w trakcie i już po otrzymaniu czy wszystko jest kompletne i ogólne wrażenia. Pozdrawiam Sus. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Kolego, zapoznaj się z zasadami tego działu :happy: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts