r3active Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Macie jakies swoje ulubione barwniki do farszu ? Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Chodzi ci o kolory, czy firmę? Ja używam tych http://allegro.pl/mdk-barwnik-do-tkanin-barwniki-do-ubran-29-kolorow-i2605465585.html Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 siemka właśnie będę zabierał sie za robienie pierwszego ghillie. Idzie jesień więc wypadało by zrobić pod tą pore roku. Koleka wyżej polecił barwniki, jakich kolorów użyć do jesiennego ghillie?? Wyczytałem jeszcze że będzie potrzebna siatka. Jakiej wielkości oczka będą najlepsze i ile mniej więcej będzie potrzebne tej siatki na całe ghillie?? 10 worków jutowych wystarczy na całość?? Był bym wdzięczny za małą pomoc. pozdro Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 (edited) kolory jesieni 2cmx2cm; 2,5cmx2,5cm; 3cmx3cm, siatka z glonów będzie dobra mniej wystarczy Słabo wyczytałeś. Wszystko jest opisane już po kilka razy panie kolego. To są podstawy takie same jak przeczytanie wcześniejszych stron. Nie ma za co. Edited September 19, 2012 by GERALT Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Osobiście robił bym ghille z niefarbowanej juty, na jesień, wczesną wiosnę i na kawałek bez śniegowej zimy będziesz miał. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Po przeleżeniu pod ziemią/w błocie przez tydzień i wysuszeniu kolor powinien być w sam raz Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 (edited) Albo chociaż przeciągnięciu po ziemi np. za samochodem po pylastym podłożu :icon_smile: Edited September 19, 2012 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Ja raczej bym nie ciągnął gotowego ghillie za samochodem. Jeden odstający korzeń na drodze i cała praca na marne. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Przecież nie mówię o popier... 100km/h tylko wolniejszej jeździe a poza tym drogę można sprawdzić wcześniej ;) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Dobra jest kąpiel w błocie, później w rzeczce jakiejś, znowu błoto, wypłukanie, błoto i wysuszyć zwiniętego i zabłoconego. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Jak widać przepisów jest sporo i większość da dobry lub lepszy efekt ;) Na koniec zawsze można delikatnie psiknąć sprejem dla smaku i gra. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Powiedzcie mi proszę, w jaki sposób nosicie szpej razem z ghillie. Oprócz repliki głównej idąc w bój jako snajper mam przy sobie: - min 2 zapasowe magi do M14 w jednej ladownicy - pistolet w kaburze na pasie - 2 zapasowe magi do pistoletu - bb loadera + mały zapas kulek + multitool + kapsuły co2 do boczniaka (wszystko w 1 malej ladownicy) - nóż - manierkę Noszę to na pasie wojskowym na bluzie (ghillie jest naszyte na bluzę pod pachami, reszta zwisa luźno, więc mogę przykryć ładownice). Problem jest taki, że cały ten szpej waży tonę i ściąga mi pas w dół, więc muszę go poprawiać, co mnie wkurza. Myślałem o najprostszym rozwiązaniu, czyli naszyciu na bluzie szlufek na pas, bo żadne szelki między siatką, a bluzą bardziej przeszkadzają niż pomagają. Z kolei jak zakładam pas i szelki na wierzch, to ghillie przestaje spełniać swoją funkcję, bo jest ściśnięte przez oporządzenie i przestaje być puchate. Jak wy rozwiązaliście problem noszenia i ghillie i wyposażenia? Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Manierkę bym zastąpił camelem np. pod bluzę. Nóż, multitola, co2, bb-loadera i kuleczki bym upchał do kieszeni spodni i bluzy jeśli takowe masz Czy kabura i ładownica udowa wchodzą w grę ? Na pewno obciąża uda ale może w twoim wypadku pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Czyli co, zakładać camela na koszulkę i na to ghillie? Największy ciężar to właśnie manierka, bo sama woda waży 1kg. Multitoola nie bardzo chcę nosić w kieszeni, bo może wypaść, a szkoda by go było. Kulki, bb loadery i Co2 można w sumie upchać po kieszeniach, bo lekkie. Magi do repliki też można wsadzić do kieszeni na spodniach. Ale kabur udowych nie lubię, za bardzo się "majtają" i trzeba je poprawiać, ale w sumie chyba pistolet, 2 magi i multitool na pasie nie powinny sprawiać problemu. Spróbuję :] Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 To albo dobra kabura na udo (też byłem przeciwnikiem dopóki nie znalazłem nie majtającej się) lub dobry pas i wszystkie problemy znikną. Na pasie jako szturmowiec mam 1000szt BBs, worek zrzutowy, 2 cargo zawsze czymś wypchane, IFAK i nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 A jakiego pasa używasz? Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 (edited) Ja na pasie szturmowym mam apteczkę w której jest wszystko co używam często i potrzebuję mieć pod ręką czyli w głównej komorze ok1000 kulek, 2 bb-loadery, często zapasowa bateria do tego śrubokręty, scyzoryk/i oraz bandaże, gaza, plastry, rękawiczki jednorazowe, rękawiczki chirurgiczne jałowe, maseczka ratownicza dalej mam kaburę plastikową "uni-holster" + glock 17 + smycz duży zasobnik z przypiętym do niego nożem szturmowym Glock a w kieszeni: okularki zapasow, kilka kolorów taśmy izolacyjnej, flagi, kominiarki, farby do maskowania, baterie AA i na koniec worek zrzutowy Całość waży sporo i nic się nie dzieje a żeby było śmieszniej posiadam taki pas http://allegro.pl/pa...2630690843.html :icon_wink: Miał być na chwile ale na razie nie wymieniam ;) Edited September 21, 2012 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 @Gallain Przez długi czas używałem taniego chińczyka http://allegro.pl/patrolowy-pas-taktyczny-z-szelkam-kamo-do-wyboru-i2635377830.html (oczywiście nosiłem go bez szelek). Teraz zakupiłem war belta od Condora i jest jeszcze lepiej Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Dokładnie War Belt od Condora jest świetny, znajomy sobie kupił i miałem okazję zmacać i jest bardzo gruby przez co "prawie" go nie czuć. Quote Link to post Share on other sites
S.A.S Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 No to wytłumaczę... Jeśli coś warzy, to ma wspaniałą właściwość wytwarzania np. piwa, natomiast jeżeli coś waży to posiada pewną masę (tu) w kilogramach. Nie wiem do czego dokleić twoją wypowiedź. Chyba jest napisane waga ghillie suit, więc po co takie durne odpowiedzi z twojej strony? W ogóle nie mogę wyłapać o co ci chodzi? Trollujesz? To nie tutaj. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Po prostu wyszło trochę śmiesznie u kolegi morf420, który zrobił błąd ortograficzny- waRZy zamiast waŻy. I o to się rozchodzi. A warzyć można piwo... Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 (edited) 10 dni myślałeś i nie zrozumiałeś, no cóż, o czymś to świadczy, tak samo jak niemożność odróżnienia słów ważenie i warzenie, za to toni zmontował wszystko w 3sekundy, też daje do myślenia. Edited September 26, 2012 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Czy tylko mi link ( na 1 stronie ) nie działa ? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Nie tylko Tobie, ale nie jest to dziwne biorą pod uwagę fakt, że link na pierwszej stronie został wklejony 8 lat temu :] Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 żeby wszystko pomieścić wystarczy mieć odpowiednią ilość kieszeni :) http://forum.wmasg.pl/topic/6635-opis-ghillie-suit/page__st__740?do=findComment&comment=1487915 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts