szaszlyk133 Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 Dzięki! :D Teraz już wiem, że aby orisować SWD trzeba samemu sobie zaprojektować do niego orisowane części :D Ktoś ma pomysł jak zmontować taki front w Dragunowie? Albo w ogóle jakiś emkowy front? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Kilka lat temu wklejałem ten sam link :icon_lol: Morf z tego co pamiętam założył front od hk416. Gdzieś na forum są nawet zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Priszła wiosna i zaczęło się znowu "wiosłowanie" https://plus.google....272123803009234 gdybym się przed weekendem 2 gotowych sztuk nie pozbył, to by razem 6 stało ;p Gumy jakie obecnie najbardziej podchodzą mi na serwisie swd - w sensie dają szczelność z bartowskimi dyszami i ładnie kręcą - to systemki energy. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Coraz zmyślniejsze te skrytki, jeszcze trochę to będziesz je zakopywał w ogródku żeby żona nie widziała lub postawisz budę dla przerośniętego jamnika, którego nie macie ;) Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Coraz zmyślniejsze te skrytki, jeszcze trochę to będziesz je zakopywał w ogródku żeby żona nie widziała lub postawisz budę dla przerośniętego jamnika, którego nie macie :icon_wink: Mamut, Ty się nie śmiej, zaraz będzie ogłoszenie na komisie od Mendiego: "KUPIĘ! MIEJSCE W TWOJEJ SZAFIE" :v Mendi więcej zabawek nie było ? :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Mamut, Ty się nie śmiej, zaraz będzie ogłoszenie na komisie od Mendiego: "KUPIĘ! MIEJSCE W TWOJEJ SZAFIE" :v Mendi więcej zabawek nie było ? :icon_biggrin: Było ale się na szczęście rozeszły. Dziś przywiozłem 3 emkowe potworki na serwis. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 Ktos próbował z was wytoczyć porządną tuleje ? Może ktos z was ma rysunek techniczny z wymiarami tulei stokowej . Może udałoby mi się wytoczyć z dobrego materiału. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 A co ci nie pasuje w stockowej tulei? Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Chciałbym wytoczyć dłuższą cos takiego jak jest ta airsoftpro czarna tuleja. Bo stokowa jest miękka i po dokręceniu śrubek zrobimy sie takie milimetrowe wyżłobienia Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 AAaaa tobie chodzi o tulejkę alu w zespole lufy... myślałem, że chodzi ci o tę na prowadnicy sprężyny. Ta czeska tuleja lufy to jest kupa, bo to nie stal tylko żelazo - miękkie i rdzewieje jak gupie, poza tym docisków jest sporo, ale nadal to są robaczkowe śrubki jedynie. Przewierć przez całość: body, tuleja, lufa zewn. i wstaw śruby 2-3 m4 o długości 10mm gwintu - opisywałem to już wcześniej i w recce sa fotki. Rozwiązanie jest proste, tanie i najskuteczniejsze z tego co tu proponowano. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Dokładnie. Dodatkowe śruby i po sprawie. Jak już się chce toczyć to jedynym sensownym rozwiązaniem było by przetoszczenie body i takie wykonanie tulei aby łączenie było stożkiem. Zwykła tujeja to marnotrastwo czasu i materiału. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Nie wiem o co chodzi bo gdy skadam kolbę w swds to ten dyndzel przy kolbie jakos nie chowa sie do konca i nie zaskakuje na zatrzask w body i nie mogę złożyć kolby. Tak jakby brakowało pare milimetrow żeby ten dzyndzel sie schowal i zaskoczył na zatrzask w body. Miał ktos tak ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Nie wiem o co chodzi bo gdy skadam kolbę w swds to ten dyndzel przy kolbie jakos nie chowa sie do konca i nie zaskakuje na zatrzask w body i nie mogę złożyć kolby. Tak jakby brakowało pare milimetrow żeby ten dzyndzel sie schowal i zaskoczył na zatrzask w body. Miał ktos tak ? Wiesz, to jest temat o swd, a on ma kolbę stałą. Pytaj w temacie o swds, chociaż tam jest o aresie, a one mają wszystko ciut inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Shangrii Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 dyndzel przy kolbie jakos nie chowa sie do konca i nie zaskakuje na zatrzask w body i nie mogę złożyć kolby. Pin rozumiem wybiłeś, sprawdziłeś czy w środku nie ma badziewia, które utrudnia wejście tego? Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Rozbieralem sobie replike bo robiłem otwory w body aby nagwintowac je żeby ustrzywnic lufę . Zlozylem giwere jak zawsze i lipa kolba sie nie sklada. Mi się wydaje jakby ten guzik w kolbie nie wciska się do konca . Nie mam drugiej replik żeby porównać jak głęboko ten guzik sie wciska . Fajnie jak by ktos go wcisnąć i zmierzył bybym wdzięczny wtedy bym wiedział ze to wina guzika. Podsylam zdjęcie - guzik na maxa jest wciśnięty i widac ze troche brakuje aby zalapal pin w body. http://s10.ifotos.pl/img/WP2016061_sqrrwnn.jpg A jak się wkurzę to kolbę przykleję na stale i będzie git. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Największą zaletą swds jest uchwyt pistoletowy i składana kolba, głupio tak trochę ze składanej kolby rezygnować, rozbierz to jeszcze raz i kombinuj. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 No musze cos pomyśleć . Szkoda ze nie mam do poruwniania drugiego swds . Jedynie co jeszcze mi do głowy przychodzi to ze ten guzik przycial sie albo ten element na kolbie co do niego stopka jest przykrecona wcisną sie może za mocno na kolbę i dlatego guzik nie lapie. Korzystając z okazji mam pytanie takie iż przy odbezpieczeniu swds jak klikam na język spustowy to słyszę takie kliknięcia tak jest ? Czy mi się cos juz ubzduralo ze nic nie bylo słychać na odbezpieczonym ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 No musze cos pomyśleć . Szkoda ze nie mam do poruwniania drugiego swds . Jedynie co jeszcze mi do głowy przychodzi to ze ten guzik przycial sie albo ten element na kolbie co do niego stopka jest przykrecona wcisną sie może za mocno na kolbę i dlatego guzik nie lapie. Korzystając z okazji mam pytanie takie iż przy odbezpieczeniu swds jak klikam na język spustowy to słyszę takie kliknięcia tak jest ? Czy mi się cos juz ubzduralo ze nic nie bylo słychać na odbezpieczonym ? Puściłem ci na pw namiar na gościa z identycznym swds - susz mu głowe o fotki. A co do spustu, to te kliknięcia wydaje najczęściej sprężynka pod zaczepem, jesli tylko lekko przyrdzewieje lub źle się ułoży. Wyjmij, przesmaruj i włóż sprężynkę odwrotną stroną. Kliknięcia może też powodować ramię selektora - jeśli jest za długie. tez trzeba zdjąć pokrywę i popatrzeć jak pracuje. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 (edited) Witam problem rozwiązany.Odkręciłem tylko górną śrubę stopki i puknąłem młotkiem od środka w prawo ( patrząc na swd po lewej lufa po prawej kolba ) Podeślę fotkę może się przyda komuś :icon_smile: http://ifotos.pl/zob...061_sqrwepr.jpg Edited June 15, 2016 by piecia10 Quote Link to post Share on other sites
pa44wlak Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Witam Problem polega na tym, że głowice cylindra Bart_a oraz Airsoftpro rozrywają kołnierz gumek hop up. Posiadam precyzyjną komorę hop up Airsoftpro, podkreślę że przy stokowej głowicy nie było tego problemu. HELP Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Bo głowice od Barta trzeba sobie dopieścić pod daną komorę, dlatego specjalnie one mają wymiar ok 6,3mm, żeby było z czego zebrać. Szlifuje się zarówno czoło, żeby nie miało ostrej krawędzi, jak i całą dyszę, by wchodziła w komorę na styk (później trzeba jeszcze dobrze osiowość zespołu lufy ustawić, bo inaczej przez luz suwadła, dysza trze przy naciąganiu). Quote Link to post Share on other sites
pa44wlak Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 (edited) Mam jeszcze jedno pytanie. Zgubiłem sprężynkę z komory hop up, która ma zatrzymywać kulki w komorze. Nie potrafię znaleźć sprężynki o odpowiednim rozmiarze. Jakieś pomysły ? Link do zdjęcia : http://ifotos.pl/z/sqxhsrn Edited June 16, 2016 by pa44wlak Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Przycięta/dorobiona sprężynka z zapalniczki popychająca kamień. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Szalom, coś mi nie wyszło z szukaniem tematu o wersji AEG, może nie ma, może gupi jestem. Mianowicie mam misję włożenia tam czegoś bardziej fpso-gennego niż stockowa sprężyna dająca 430 tychże. Z tego co sobie popatrzyłem to falki tuningowe są ogólnodostępne, poza panem szkieletem. Jakie jest jego maksimum? (Sorbo oczywiście będzie) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 (edited) 5 sekund mojego życia.... http://forum.wmasg.pl/topic/120193-swd-aeg-ak/ Edited June 17, 2016 by Pycio Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts