danesz Posted September 25, 2012 Report Share Posted September 25, 2012 Wyjedź Denesz z naszego kraju (albo skocz do Bydgoszczy, też opcja :icon_biggrin:), idź na dobrze zaopatrzona strzelnicę, weź do łapki M4, nastaw na ogień ciągły i puść serię 10 strzałów z 25m. Potem test powtórz z repliką ASG :icon_biggrin:. Polecam, mocne wrażenia. Nie muszę nigdzie wyjeżdżać ani iść na strzelnicę. Strzelałem z M-ki na ciągłym :>. I nadal uważam że się da. Z PK również się da nie śląc amunicji w niebo. Codziennie możliwość kontrolowanego strzelania ciągłym z tej broni udowadniają setki żołnierzy. Kwestia ostrzelania i warunków fizycznych ;> Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Zapłonnnnnn :D. Albo mnie nie zrozumiełeś albo odpowiadasz nie na to co napisałem. Nie napisałem, że się nie da. Ba, wiem z doświadczenia, że się da. Ja tylko napisałem żebyś porównał serię z repliki ASG na 25m z serią z broni palnej na 25m. Z repliczki zmieszczę się w denku od puszki po browarku. A Ty z ostrej jak? Zmieścisz się w wiadrze? Miedniczce? Średniej wielkości wannie? Link to post Share on other sites
Powała Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 (edited) Niestety, Dexter ma rację. Nie da się porównać strzelania serią z broni ze strzelaniem taką samą serią z repliki. Nie rozumiem po co to "bicie piany" i odgrzewanie tematu. Edited September 28, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
danesz Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) Zapłonnnnnn :icon_biggrin:. Albo mnie nie zrozumiełeś albo odpowiadasz nie na to co napisałem. Nie napisałem, że się nie da. Ba, wiem z doświadczenia, że się da. Ja tylko napisałem żebyś porównał serię z repliki ASG na 25m z serią z broni palnej na 25m. Z repliczki zmieszczę się w denku od puszki po browarku. A Ty z ostrej jak? Zmieścisz się w wiadrze? Miedniczce? Średniej wielkości wannie? Tak tak. W Wannie. W stodole też. Kurczę. Dex. Łebski z Ciebie gość, ale czasem jak coś chlapniesz to nie wiem czy to z Kafki, z Nietzschego czy tylko z Matrixa... Edited September 30, 2012 by danesz Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 I nadal nie odpowiedziałeś: z jakim skutkiem prowadziłeś ogień ciągły na 25m? Link to post Share on other sites
Aurendil Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Z repliczki zmieszczę się w denku od puszki po browarku. Serio serio? Przecinasz puszkę na pół i z 25 metrów wstrzeliwujesz wszystkie kulki do środka? Chciałbym to zobaczyć. :) Już nie mówiąc o skupieniu w realnych warunkach gry, z wiatrem, roślinnością i na dystansie 40 metrów. Link to post Share on other sites
korobov Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) W sumię nawet jakby broń palna na załóżmy "30 strzałowej seri" strzelała celniej odna dystansie porównywalnym z donością repliki. To tak czy siak to był by minus dla replik ASG, bo nie strzelają one tak jak ostre :icon_wink: A tak wogóle to wpajanie ludziom, że Low-capy, częsta zmiana magazynków jest to jedyna słuszna forma ASG, bo tak jest w rzeczywistości, jest conajmniej dziwne. To tak jakby modelarzowi ktoś kazał w replicę samolotu zamieścić czarną skrzynkę,pasy bezpieczeństwa niby fajnie,ale po co. Pozostaje jeszcze kwestia klimatu, którego braku z powodu dużej ilości HI-capów w znanych ekipach nie uraczyłem. Jak chcecie to nie widzę problemu, róbcie co chceta, ale nie piszcie, że to jak Wy rozumiecie ASG i jakie stosujecie zasady jest lepsze. Edited October 1, 2012 by korobov Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Aurendil, ale na 25m. To owszem, sądzę, że wszystkie kulki zmieszczę w denku od puszki. Link to post Share on other sites
delin0m Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 A tak wogóle to wpajanie ludziom, że Low-capy, częsta zmiana magazynków jest to jedyna słuszna forma ASG, bo tak jest w rzeczywistości, jest conajmniej dziwne. To tak jakby modelarzowi ktoś kazał w replicę samolotu zamieścić czarną skrzynkę,pasy bezpieczeństwa niby fajnie,ale po co. Pozostaje jeszcze kwestia klimatu, którego braku z powodu dużej ilości HI-capów w znanych ekipach nie uraczyłem. Jak chcecie to nie widzę problemu, róbcie co chceta, ale nie piszcie, że to jak Wy rozumiecie ASG i jakie stosujecie zasady jest lepsze. Jeśli ktoś ma ROF na poziomie większym niż 20 rps to hi-capy po prostu nie podają, za to lowy i midy tak. Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Jeśli ktoś ma ROF na poziomie większym niż 20 rps to hi-capy po prostu nie podają, za to lowy i midy tak. Bzdura. Link to post Share on other sites
delin0m Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Bzdura. Powiedz to moim hi-capom. Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Ja mam starego chińskiego hicapa i na 23rps wszystko podaje po normalnym nakręceniu. Z tego co pamiętam nawet na szmelcowych kulkach. Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 (edited) A no właśnie! Trzeba pilnować, aby cały czas był słusznie nakręcony. :D Hi-capy mają, według mnie, bardzo dużą wadę - grzechoczą jak cholera. I powiedzcie mi koledzy, bo się zgubiłem w temacie, czy jest jakaś różnica między Mid-capami, a Low-capami, OPRÓCZ pojemności. Z góry dziękuję. Edited October 2, 2012 by proteziaksaspl Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Ułożenie kulek. W lo, real- jednorzędowo. W mid- dwurzędowo. Nie pojemność jest tu wyznacznikiem tzn nie wprost. Są midy o pojemności 150 kulek, są hi-capy o pojemności 150 kulek. O rodzaju maga decyduje sposób ułożenia i podawania kulek. Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Są midy o pojemności 150 kulek, są hi-capy o pojemności 150 kulek. Za podważanie dogmatu o szatańskiej proweniencji HC i bluźnienie przeciwko błogosławionym MC, spłoniesz w piekle. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 "Gdziekolwiek zwrócę lot, tam czekać będzie Gniew nieskończony, nieskończona rozpacz" :P Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 "Bój tocząc próżny. Moc najwyższa wówczas W dół go strąciła i runął płonący" ;-) Link to post Share on other sites
Drożdzu Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ja uzywam low capow, uwazam ze sa lepsze do airsoftu niz reale. Dlaczego? Bo w rzeczywistosci jesli ktos stoi za krzakiem to galazki nie sa problemem, pocisk je przebije i trafi w cel. W airsofcie kazda, nawet najmniejsza galazka jest dla kulki czesto przeszkoda nie do pokonania, zeby ja pokonac potrzeba niezadko kilku strzalow. To, co mozna w rzeczywistosci zrobic jednym strzalem u nas trzeba kilkoma dlatego wg mnie lepsze do airsoftu sa low capy. Mam jednego hicapa na sytuacje awaryje, szczesliwie jeszcze nie mialem potrzeby uzywac go od kiedy mam lowy. Z hicapami nie ma mowy o cichej akcji, o jakims skradaniu bo przy nawet najmniejszym ruchu grzechocze zdradzajac nasza pozycje. Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ja śmigam na low-capach.W zapasie zawsze mam jednego hi'a na sianie kompozytu. Link to post Share on other sites
sir_chester Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Dlatego u nas najczęściej stosujemy limit amunicji: 1HC=3MC=9LC Przynajmniej wyrównany jest poziom amunicyjny, HC i tak trzeba podkręcać i nie wystrzeli więcej niż 30-35 kul (przynajmniej te podstawowe HC), Jak ktoś wysieje cały zapas wcześniej, potem już nie ma pestek. PS używam LC - kiedyś spróbowałem i ciągle ich ilość wzrasta ;) Link to post Share on other sites
korobov Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Naprawdę wam hi-capy fest grzechoczą ? Mi praktycznie nigdy nie przeszkodziły w skradaniu się do wroga, nawet jak miałem SWD z hajkapem;) Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Zdecydowanie low capy. Mam 20 lowów do m16 może nie jakaś wysoka półka bo boyi, jednak nie są złe podają i są tanie ;) Link to post Share on other sites
Appreciated Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Ja uważam że w tym "pojedynku" wygrywają Low-Capy i Real - nie grzechoczą i przynajmniej o wiele częściej jest możliwość przeładowania repliki, co w Hi-Capach jest rzeczą, rzadką. Bardzo rzadką. Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 (edited) Ja używam 60-kulkowych low-ów. Uważam że 30 kulkowe reale też są fajne, ale realia airsoftowe wymagają odpowiednio więcej "amunicji". Repliki mają zazwyczaj większą szybkostrzelność, a mniejszą celność i zasięg aniżeli ostre odpowiedniki. Dlatego 60 kulkowe lowy są odpowiednim wg. mnie odpowiednim kompromisem. Co do midów, też są spoko, ale jak dla mnie to już za duża pojemność. W asg liczy się zabawa, a dla mnie jedną z atrakcji jest konieczność sprawnej i częstej zmiany magazynka. Pozdrawiam. Edited March 16, 2013 by Wojtasasg Link to post Share on other sites
Irnyy Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Hi-cap to grzechotka dla dziecka i tyle,zero realistyki walki.To uczucie przeładowanie Lowa czy mida jest wręcz epickie :icon_wink: Co prawda korzystam też czasem z hi-capa ale jakoś za tym nie przepadam.Mi się trafił do gietki 30 kulkowy Low-cap co można w tym wypadku nazwać realem hehe. Edited March 27, 2013 by Irnyy Link to post Share on other sites
Recommended Posts