Bart_Forrester Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 świetny sklep wybrałeś. a koli to chinol, jak każdy w przedziale 150-350 zł. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 ASX nie jest najlepszym wyborem jeśli chodzi o dostawców ersoftowych. Zakupy u nich to loteria :) A koli chinol jak chinol. Quote Link to post Share on other sites
Augustus Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Kupiłem chińską replikę holo w odmianie XPS'a (najkrótszy, bateria w poprzek) i punkt celowniczy jest krzywo - obrócony jakieś 15- 20 stopni kątowych w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara. Zamawiając koli miałem nadzieję że sprostuje moją tendencję do przechylania repliki, powodującą uciekanie podkręconej kulki w bok, właśnie wskazując mi pion... a tu żopa. Myślicie że taka wada może być podstawą reklamacji? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Produkt jest wadliwy. Teoretycznie może. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Kupiłem chińską replikę holo w odmianie XPS'a (najkrótszy, bateria w poprzek) i punkt celowniczy jest krzywo - obrócony jakieś 15- 20 stopni kątowych w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara. Zamawiając koli miałem nadzieję że sprostuje moją tendencję do przechylania repliki, powodującą uciekanie podkręconej kulki w bok, właśnie wskazując mi pion... a tu żopa. Myślicie że taka wada może być podstawą reklamacji? Może to być podstawa reklamacji, produkt nie spełnia swojej funkcji. Chyba, że wiedziałeś o tym kupując :) XPS często tak mają, ja np. miałem przesunięty do góry - nie pomagała regulacja, więc zwróciłem kolimator sprzedającemu i odzyskałem pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
kubao0817 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 A co myślicie to tym eotechu z zewnątrz fajny tylko trochę plamka mi się nie widzi http://allegro.pl/kolimator-eotech-552-g-r-22mm-czarny-asg-luneta-i2968183565.html Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Od razu widać, że bardzo przyciemnia obraz. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 W żadnym polskim sklepie nie mogę trafić dostępnego 551 od G&P; jakieś alternatywy? Grunt, żeby pierwszy lepszy deszcz go nie załatwił. King Arms? Hurricane? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Każdy chińczyk? Mój od Tomka był w śniegu, nic mu się nie stało. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 A KA i Hurricane to niby nie chińskie? :D Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Bardzo POLECAM. Eotech mega fajny, super kontakt, no i paczka w dwa dni :icon_biggrin:, u mnie wielki plus :icon_biggrin:! POLECAM !!!! Miałem na myśli Eotechy od Tomkapl :D. Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Ostatnio byłem mile zaskoczony eotechem 552 kupionym na Gunfire. Mój egzemplarz posiada 20 stopni jasności, nie robi efektu ducha, punkt jest bardzo jasny, a szkło delikatnie przyciemnia. Przyciemnienie to jest jednak bardzo nieznaczne- porównywalne do słynnego kolimatora otwartego za ok 100zł. Regulacja w pionie i poziomie jak najbardziej funkcjonalna, i ma dość spory zakres. Z wad to brak oznaczeń, mi osobiście trochę doskwiera, ale co zrobić. No i przeszedł już kilka prób śniegu, a żyje dalej i ma się dobrze. Zdziwiło mnie to, bo słyszałem wiele nie pochlebnych opinii na temat gunfire-owych eotów. Może jakaś nowa seria ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Co powiecie na temat 552 od krakmanów, warto? Może lepiej tak, który eotech do 200pln będzie najlepszy? Sorry za takie pytania, ale czytałem cały wątek i nic z niego nie wynika. Zresztą jak z każdego innego na polskich forach :icon_razz2: edit - zależy mi głównie na eotechach na baterie AA lub AAA. Edited March 25, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Co do przekrzywionego punktu celowniczego w chińskim ET XPS 3 - dzisiaj kupiłem go i także zauważyłem, że po zamontowaniu punkt jest lekko przechylony. Pomyślałem - ech takie chinole, co zrobić. Jednak po paru chwilach spędzonych na oglądaniu nowego nabytku zauważyłem coś - to nie punkt celowniczy jest krzywo, tylko ET siedzi krzywo na szynie! widać było to wyraźnie kiedy porównało się linię przycisków góra - dół z rączką przeładowania w moim M4. Kilka warstw cienkich plastikowych, przezroczystych pasków wyciętych z opakowań, wklejonych po prawej stronie pod spodem kolimatora i voila - chiński XPS naprawiony :D Mam nadzieję, że pomoże to kilku osobom z XPSami, którzy w panice zaczną rozkręcać/ wymieniać swoje kolimatory :) Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Kupiłem kolimator od Tomka (ostatnia dostawa) i jest świetny, regulacja na wszystkie strony, oryginalne oznaczenia, regulacja jasności pkt. celowniczego. Stosunek cena/jakość jest naprawdę dobry ;) Póki co żadnych wad nie zauważyłem. Jeszcze nie testowałem w terenie, ale wygląda na pancerny :) Gorąco polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Kolimator od Tomekpl, nowa seria. Nie idzie wyregulować lewo/prawo (kończy się skala), jest efekt ducha. Ducha idzie przełknąć, ale poradził sobie kiedyś ktoś z regulacją? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Eotech chinski jest rozbieralny. Miałem podobnie z eot elementa. Potrzebujesz śrubokręt phillips do rozkręcenia eot i klucz allen do zdjęcia obudowy. W środku eotecha jest płytka pcb polutowana do diody baterii i włącznika, jak ją odchylisz będziesz mógł wyregulować poziom. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Winiacz, wysłałem Ci PW :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Michu Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 (edited) Ktos ma to cudo? http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Red-Dot-A-Style-For-AIRSOFT-BK-FREESHIPPING/976203991.html Edited June 29, 2013 by Michu Quote Link to post Share on other sites
Mops Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Co możecie powiedzieć o firmie Unicorn? Znalazłem taki kolimator: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=41_55&products_id=124 i nie wiem czy jest sens go brać. Zależy mi żeby miał przyciski po boku bo planuje dokupić magnifier. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
luis Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 Ktos ma to cudo? http://www.aliexpres.../976203991.html Mam zakupione od Tomka pl. Spisuje się b.dobrze! Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 (edited) Witam. Kupiłem Eotka od Tomka. Wykonanie + Oznaczenia + Montaż QD + Minusy: Gó***** osłonki flip up Problem z paralaksą i póki co próbuję dojść do ładu z regulacją plamki. Póki co zasłużona 4/5 :icon_smile: Edited July 21, 2013 by blysk Quote Link to post Share on other sites
Kaps Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Ktoś może coś powiedzieć o takim koli z komisu: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/466922 ? Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 (edited) Mam identyczny, może niemal identyczny. Mój nie posiada tylko oznaczeń na przodzie, tam gdzie znajdują się baterie. Takie same pudełko, dodatkowo baterie, które starczyły tylko na jedno włączenie, oraz tandetne osłonki flip up. Przyciski działają dobrze, celownik w kolorze czerwień/zieleń, jaskrawość ustawiana strzałkami. Można dobrze dopasować, skala jest dobra. Od ledwo widocznego, do "walącego po gałach". Materiały użyte do wykonania, według mnie bardzo dobre. To jest wersja kolejna, w porównaniu do poprzedniej trochę ulepszona. U mnie punkt celowania wygląda tak, tutaj pewnie też. Edited July 27, 2013 by Ylang Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Czy TEN kolimator różni się czymś od tego oferowanego przez Tomekpl poza umiejscowieniem przycisków? Ewentualnie jest jakiś eotech na bateryjki AAA lub CR123 z przyciskami z tyłu, który byłby lepszym wyborem do 300zł? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts