Yahalom Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 Jedyne co znalazłem na necie to to http://asg.vel.pl/readarticle.php?article_id=2 Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 tak widziałem to... z opini wynika że strzelba przyzwoita, ale wole się upewnić, z tąd moje pytanie. P.S przydała by się recka w zbrojowni, albo chociaż wersja mini na forum. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 P.S przydała by się recka w zbrojowni, albo chociaż wersja mini na forum. No właśnie...... :| Niechce mi się wierzyć że nikt z tąd nie ma tej repliki :| Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 Może jest tak kiepska, że boi się przyznać, że ją posiada :D . Nie no taki żarcik, mam nadzieję że ktoś w końcu wypowie się na jej temat. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 Na pierwszej stronie tego tematu macie posty Piok'a na temat tej repliki, oraz paru innych użytkowników. Wszystkie pochwalne... Nic tylko kupować. Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 Owszem, ale z tego co wyczytałem są oni użytkownikami ca870 ale CQB, interesuje mnie tylko jedna sprawa - czy ca870 różni się osiągami / wnętrzem od wersji ca870 CQB. Jeżeli nie to to wporządku, można kupować, jeżeli jednak są jakieś różnice (oczywiście negatywne) to wolę troche poczekać i kupić CQB. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 Nie ma różnic prócz kolby, i montażu... Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 No i wszystko jasne, po stokroć dzięki mój panie :) . Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 21, 2006 Report Share Posted May 21, 2006 Spoko ;) Kiedyś chciałem kupić świnię i to marzenie powraca;) Ale mam AK i nie zrezygnuję z niego :twisted: . Co do 870tki-na WGC mają zajebistą wersję w konwersji GP jeśli się nie mylę-długa lufa i składana kolba (wolałbym stałą ale detal ;) ) Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Ehh też bym taką chciał, ale wiesz jak wyglądają z tym polskie sklepy.... Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 A moglby ktoś zarzucić fotki świni, zwłaszcza obrzynka?? Bo fotki w sklepach sątrochę nie teges rzec można... :roll: Tak swoją drogą-chce ktoś zamienić świnię na używane mp5 WELLa?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 No właśnie :| Dam to co znalazłem na necie http://image.blog.livedoor.jp/airgun/c80d535c.jpg http://image.blog.livedoor.jp/airgun/72fd5096.jpg http://content.kapowwe.com/images4/9-2-2_3.jpg http://content.kapowwe.com/images4/9-2-2_4.jpg Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Dodam tylko, że jest w necie masa fotek z konwersją obrzym + kolba. Moim zdaniem wygląda to nieciekawie :? Obrzym traci swój urok. Oczywiście do wersji CQB nic nie mam, kolba robiona jest fabrycznie i całość ładnie się komponuje. P.S - czy ktoś posiada krótkie magazynki G&P do 870tki? jeżeli tak to jaka jest różnica między zwykłym a tym który wymieniłem powyżej? Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Ja mam ten magazynio. Roznica jest przede wszystkim taka, ze mieszcza sie w nim 22 kulki tylko ( wchodza jeszcze ze 2 ale nie wpychajcie, przeladowanie bedzie b. trudne albo niemozliwe, przeladowanie " na chama" najprawdopodobniej wylamie podajnik kulek). jest swietnie wykonany( atrapa dosylacza naboi jest wykonana z ladnie wypolerowanego metalu), b. dobrze pasuje do gniazda i ciasno w nim siedzi. Jest swietnym rozwiazaniem dla purystow ersoftowych dla ktorych oryginalny magazynek wystajacy z dolu jest nie do przyjecia. Jedyna jego wada jest system mocowania w gniezdzie, niestety magazynek ciezkawo wlozyc i wyciagnac z gniazda( mimo eee.. "ejektora? wypychacza?" u gory magazynka). Smiem twierdzic, ze w zimowych rekawicach przesuniecie "suwaka-zatrzasku' bedzie niemozliwe, poniewaz sprezyna go dociskajaca jest bardzo mocna ( moze mozna ja przyciac?) a sam suwak jest waski i krotki. Nawet golymi paluchami w stresie i pospiechu wymiana tego magazynka jest trudna. Ale nie ma sie co smucic, manualnymi zdolnosciami nigdy nie grzeszylem a rzeczony magazynek posiadam dosc krotko. Moze to tylko kwestia treningu i oslabienia sprezyny zatrzasku :). pozdro piok Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Krótki magazynek jest o wiele lepiej wykonany niż podstawowy długi i cieszy oko - strzelba wygląda jak strzelba. Na plus: - wykonanie - "realizm" - wygląd + zmniejszona pojemnośc - nie telepie się Na minus: - cena ( w HK kosztuje tyle samo co długi a u nas więcej ) - mistrzem szybkości w zmianie magazynka to nie zostaniesz - ergonomia do d... - lubi się zaciąć/zaklinować w replice ( uniemożliwia przeładowanie ) po naładowaniu zbyt dużą ilością kulek ( mi bezpiecznie wchodzi 18 ) A teraz "poważny" argument za: ten magazynek jest fajny! :) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Wolna zmiana maga też może być zaletą w dążeniu do realizmu... prawdziwego shotguna nie załadujesz w kilka sekund ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Wolna zmiana maga też może być zaletą w dążeniu do realizmu... prawdziwego shotguna nie załadujesz w kilka sekund ;)Tyle że do prawdziwego wkładasz najczęściej "łusko-naboje" :lol: Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 tak jak do shotgunów marui... spas i benelka są właśnie na "łusko-naboje" [ Dodano: Wto 06 Cze, 2006 ] Mam pytanie. Czy ktoś wie z kąd moge załatwić / zrobić / kupić / wyczarować kolbę do świnki (mam na myśli ca870 oczywiście)? Chcę kupić ją a bez kolby jest troche przykrótkawa. Sam nie wiem myślełm nawet nad drewnianą ale nie wiem czy wogóle da rade zrobić. Mógłby mi ktoś pomóc? Quote Link to post Share on other sites
Gremlin017 Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 To mam pytanko co trzeba zrobic zeby w miare go podciagnac czyli siłe fps i celnosc i ile by mnie to miało kosztowac.Co do opini gan jest bez awaryjny solidny i zgadzam si z tym co napisał Piok :lol: :F Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 Mocniejsza sprężyna i preclufka. Co do pytania o kolbę-z tego co słyszałem to pasują oryginalne od Remingtona 870. Arafat-w ASG już udowodniono, że łusko-naboje to nie jest trafny pomysł, a długa wymiana maga dodaje trochę tego klimatu, co powolne ładowanie strzelby. (choć przyznaję-łuski są klimatyczniejsze;)) Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 adrian - brs - posiadam CA870 cqb ( z kolbą ) i jeśli w twoim jest identyczne mocowanie i przypoadkiem zachaczyś kiedyś o Łódź to chętnie wymienię się na twoje "drewienko" za niewielką dopłatą. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Gremlin017 Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 a ile miało by kosztowac ta twoja kolba??? Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Kolba tylko na wymianę za tą z wersji krótkiej. Myślę, że 50 zł dawało by radę jako doplata. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Witam! Przeprowadziłem swego czasu tuning, który może was zainteresowac. http://asg.vel.pl/readarticle.php?article_id=7 Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Robicie coś z hopsiupem w tej replice ? mi podkreca dobrze tylko na 0,20 i kulki raz lecą dobrze raz do d... Zmieniliście cosik wewnątrz ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts